Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo sie boje

AA, eee, uuu i agugu - od kiedy?

Polecane posty

Gość bardzo sie boje

Moja 10 tygodniowa coreczka jakies dwa, poltora tygodnia temu zaczela powtarzac za mna aaa eee uuu raz na jakis czas wyszlo jej agugu. Niestety od 4 dni nie powtarza nic, tylko sie usmiecha. Niepokoi mnie to. Czy slusznie??? Kiedys zawsze podczzs przewijanie czy zabawy na bujaczku "rozmawialysmy" sobie, teraz Mala reaguje tylko na mnie usmiechem od ucha do ucha.

Gość Melaniaaa
10tyg. to już powinnać gugać ale to pewnie zależy od dziecka. Daj jej czas, poczekaj do 3miesięcy na pewno będzie już bardzo komunikatywna. Mój synek zaczął nadmiernie agugać jak skończył 2 miesiące i tydzień czyli 9tyg. miał. Teraz ma skończone 3msc i jest taki "wygadany " że szok :)

Gość cos trosc2
moja mała roznie miala i ma czasem gada po swojemu a czasem nie dzieci tak maja zreszta kazde dziecko jest inne bedziesz u lekarza zapytaj czy to ma jakis znaczenie

Gość bardzo sie boje

Dziecko nic nie musi!!! Może gugać ale nie musi jeszcze więc nie panikuj. Każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Niepokojące mogłoby być to, że w ogóle nie reaguje na Twój widok mając 10 tygodni ale piszesz, że się uśmiecha, więc ciesz się :-D. Jeszcze się zdąży nagugać :-D Zobaczysz później jakie różnice są w rozwoju między dziećmi. Moje dziecko zaczęło chodzić jak skończyło 15 miesięcy, koleżanki miało 9 jak stawiało pierwsze samodzielne kroki :-D Teraz poruszają się jednakowo :-D Także uszy do góry, wszystko jest ok, dziecko rozwija się we własnym tempie :-D

Gość bardzo sie boje
dzieki