Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nb kjgiuyolgh

Problem z rodzicami

Polecane posty

Go艣膰 nb kjgiuyolgh

mam 26 lat, pracuje, koncze studia mieszkam z rodzicami w niewykonczonym domu zarabiam 1200 z艂 netto wiec niewiele. nigdy nie by艂o mnie stac zeby gdzies wyjechac czy sobie cos wiecej pokupowac wiec ucieszy艂am sie ze jak przestane p艂acic czesne to wreszcie na takie rezczy bedzie mnie stac ale moi rodzice maja inne plany wobec mnie chca zebym po 900 z艂 odk艂ada艂a co miesiac a potem da艂a na wykanczanie domu ok. nie mam nic przeciwko bo przeciez tam mieszkam i to kiedys bedzie m贸j dom ale dlaczego musze rezygnowac z kazdej przyjemnosci??? moi rodzice uwazaj膮 ze skoro oni nie wyjezdzaja to ja tez nie musze:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Powiedz rodzica ze masz swoje potrzeby i tyle mozesz im sie dokladac do wykonczenia domu ale nie dajac az 3/4 swoich pieniedzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nb kjgiuyolgh
ojciec stwierdzi艂 ze mam co miesiac mu pokazywac ile od艂ozy艂am :( to jakies chore !!!!! a co jesli wola艂abym od艂ozyc na wesele a nie na remont??? to mi powiedzia艂 ze wtedy mi da....akurat juz to widze. rodzice maja razem 3700 z艂 z czego te 700 odk艂adaj膮 ale potem wiecej bo ojciec od niedawna ma prace wiec sa duuuuze braki i na to idzie kasa. ja nie chce miec wspolnej z nimi kasy!!!!!! to chore

Udost臋pnij ten post

to nie jest chore tylko logiczne... natomiast wielkosc tej sumy moim zdaniem jest mocno przesadzona (bo odkladasz 3/4 swojej kasy a rodzice mniej niz 1/4)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nb kjgiuyolgh
bo m贸wia ze oni p艂aca rachunki i mie zywi膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nb kjgiuyolgh
ale ja nie chce tego zasranego domu nic nie chce a co jak znajde lepiej p艂atna prace??? tez mam se zostawic 300 z艂 ??? z czego 50 idzie na net 50 na leki, do teko kupuje kosmetyki, dojazdy, telefon....nic mi juz nie zostaje

Udost臋pnij ten post

moi te偶 chcieli wsp贸lnej kasy, wsp贸lne konto w banku ale si臋 nie zgodzi艂am dop艂acam do rachunk贸w oraz kupuje jedzenie (oni te偶), pomagam w domu itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oiuytrea
Wyprowad藕 si臋, wynajmij mieszkanie i utrzymuj si臋 sama. Nie sta膰 ci臋? To nie narzekaj na rodzic贸w. Na razie mieszkasz w ich mieszkaniu, oni ci臋 utrzymuja i karmi膮, wi臋c te 900z艂 miesi臋cznie to i tak ma艂o na mieszkanie i jedzenie. Ja wi臋cej p艂膮c臋 za samo mieszkanie, a jestem m艂odsza od ciebie. I te偶 nic nie odk艂adam i nigdzie nie wyje偶d偶am. Chcesz wi臋cje pieni臋dzy to zmie艅 prac臋 i zar贸b wi臋cej, a nie wymagaj od rodzic贸w, kt贸rzy sami nie maj膮 rewelacyjnych dochod贸w. I ciesz si臋, 偶e dostaniesz ten dom zamaiast marudzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sertywaww
powiedz im tak 偶e przez cz臋艣膰 roku- np 7 mcy odk艂adasz na dom, a reszta na wakacje. te偶 mi si臋 wydaje ze to nie fair ,偶e z膮daj膮 偶eby艣 nigdzie nie wyje偶d偶a艂a. jeste艣 m艂oda i przynajmniej raz w roku masz prawo wyjecha膰 i odpocz膮膰. Czy kupic sobie jakie艣 ciuchy.. jak ty dajesz rad臋 za 300z艂 zaspokoic swoje potzreby?ubrania, kosmetyki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cpppl
Oiuytrea- zazdro艣膰 przez ciebie przemawia?? 偶e autorka dostanie dom po rodzicach? normalnie z ka偶dego twojegoo slowa zawiscia wieje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest chore
Nigdy bym sie na takie uk艂ady nie zgodzi艂a.Czy Twoi rodzice s膮 a偶 tak pazerni?Gdyby艣 nie pracowa艂a to co????????.......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sertywaww
poza tym powiedz 偶e nie wiesz jak ci si臋 zycie u艂o偶y, mo偶e znajdziesz m臋偶a z domem i wcale nie b臋dziesz tam mieszka膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oiuytrea
Tam zaraz zawi艣膰:P Te偶 dosta艂am mieszkanie od rodzic贸w i sobie je op艂acam. Po prostu do g艂owy by mi nie przysz艂o narzeka膰, 偶e musze p艂aci膰 CA艁E 900z艂 na mieszkanie i jeszcze mie膰 do ca艂ego 艣wiata pretensje, 偶e nic mi nie zostaje. A osoba 26-letnia to ju偶 jest osoba doros艂a, kt贸ra powinna sama si臋 utrzymywac i sama mieszka膰. Wi臋c to, 偶e rodzice pozwalaj膮 jej mieszka膰 w swoim mieszkaniu i 偶ywi膮 j膮, wymagaj膮c przy tym groszy (bo 90z艂 to s膮 grosze) to naprawd臋 przejaw 艂aski i mi艂osierdzia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakie 90 z艂 czyta膰 nie umiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oiuytrea
Rany no 900z艂, liter贸wk臋 zrobi艂am. Zreszt膮 w pierwszej cz臋艣ci wypowiedzi napisa艂am 900, wi臋c to chyba ty nie umiesz czyta膰, albo raczej wyci膮ga膰 poprawnych wniosk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 llooosrrtyyyvgvv
900 to chyba nie grosze.....tymbardziej ze to prawie jej ca艂a wyp艂ata, ja bym sie um贸wi艂a np na 500-600z艂 a nie na 900. jakie to jest przykre w Polsce ze m艂odzi nie maj膮 szans sie usamodzielnic zarabiajac takie psie pieni膮dze, i jeszcze musz膮 wys艂uchiwa膰 pretensji rodzic贸w:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kikkkka
Oiuytrea, popieram! Ja jako艣 wydaj臋 ca艂膮 wyp艂at臋 na mieszkanie i jedzenie i radze sobie, nie p艂acz臋, 偶e nalezy mi si臋 co艣 wi臋cej. A autorka ma dla siebie ca艂e 300z艂, to i tak sporo (1/4 pensji). Wi臋kszo艣c ludzi mniej wi臋cej tyle na swoje wydatki ma. A autorka ma 26 lat, a nie 19.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do艂贸z si臋 do rachunk贸w
kupuj sobie sama jedzenie i z czystym sumieniem olewaj to ich widzi mi si臋. Albo znajd藕 sobie jak膮艣 tani膮 stancj臋 czy co艣, lepsze to niz nerw贸wka. Dom b臋dzie kiedy艣 tw贸j? a po slubie b臋dziesz w nim mieszka膰 bo kiedy艣 b臋dzie tw贸j? Pod dyktando rodzic贸w oczywi艣cie, bo jak dajesz soba rz膮dzi膰 to raczej nic si臋 nie zmieni, jak si臋 zbuntujesz to pr臋dzej czy p贸藕niej b臋d膮 musieli zaakceptowa膰 sytuacje. Zanim dom bedzie tw贸j to bedzie pewnie wymaga艂 kolejnych remont贸w. Nie wiem w jakim mie艣cie mieszkasz ale ja sie utrzymywa艂am za 700 z艂 gdzie 300 p艂aci艂am za akademik wi臋c da rad臋. wiadomo ze w jednym miesi膮cu wydawa艂o si臋 wi臋cej a w innym mniej ale co mi zostawa艂o to sobie oszcz臋dza艂am i wydawa艂am jak mi zabrak艂o. mia艂am juz wiele sytuacji por贸wnawczych i stwierdzam 偶e czasem wi臋cej si臋 wydaje kasy mieszkaj膮c z rodzicami i ich wymaganiami niz mieszkaj膮c samemu. Mam teraz m臋偶a i do p贸ki ka偶de z nas mieszka艂o z rodzicami to sie nie zastanawia艂o nad tym na co kasa idzie i 偶y艂o si臋 do p贸ki by艂a a jak zabrak艂o to nie by艂o problemu bo przecie偶 rodzice nie wyrzuc膮 a teraz sie kombinuje nie tylko 偶eby starczy艂o ale 偶eby te偶 zosta艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przepraszam 900
z艂 to s膮 grosze ? Mo偶e ty czeski pojebie zarabiasz 5000 i dla ciebie to s膮 grosze ale dla wi臋kszo艣ci ludzi w tym kraju to grosze nie s膮 :O , po zatym to prawie ca艂a pensja autorki wi臋c wychodzi z tego 偶e ma harowac na dom kt贸ry mo偶e kiedy艣 b臋dzie jej a mo偶e wcale nie a do tego czasu ma biedowac bo rodzice maj膮 roszczeniow膮 postawe , ja te偶 mieszkam z rodzicami i te偶 si臋 dok艂adam ale robimy zakupy i p艂acimy wszelkie rachunki "z g艂ow膮" a nie na zasadzie wymuszania pieni臋dzy , dla mnie to absurd i ja bym wola艂a z tego mieszkania si臋 wynosic gdzie pieprz ro艣nie

Udost臋pnij ten post