Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie bo ja juz nie wiem

Wójcik czy Coccodrillo

Polecane posty

mam dylemat chce kupić kombinezon na mojego synka obecnie ma rozmiar 68 podobno rozmiarówka wójcika jest zawyżona czy jeżeli kupie teraz kombinezon wójcika na 68 będzie dobry przez zime?? Co powiecie o firmie Coccodrillo jest lepsza od wójcika i jaką ma rozmiarówke?? Chce kupić kombinezon teraz za mies wracam do pracy i nie bedzie czasu na zakupy. Co wy mamy polecacie a może jest jeszcze jaka inna dobra firma?? Dodam ze kupiłam kurteczke H&M r.68 i jest troche za duża

Gość rtgerger
Oglądałam jedne i drugie i wg mnie niestety Wójcik nie umywa sie do Coccodrillo zarówno jakością materiałów, wykończeniami jak i rozwiązaniami praktycznymi. Wybrałabym Coccodrillo na twoim miejscu (sama strasznie żałuję że mnie nie stać) bo: - jest szeroko rozpinany, na dwa zamki, dobrze przesuwające się zresztą - ma odpinane rękawiczki i stopki co ułatwia założenie ich dziecku - jest od środka obszyty bardzo delikatnym materiałem, dotyczy to tez kapturka który będzie prawidłowo otulał buzię i jednocześnie żaden zamek czy sznurek nie urazi delikatnej, zwłaszcza na zimnie, skóry dziecka - materiał zewnętrzny jest najlepszej jakości, taki jak do kombinezonów zimowych, sportowych dla dorosłych. Co do ogólnego wrażenia to kwestia gustu ale wg mnie te z Coccodrillo są wysmakowane i proste z Wójcika nie wiem po co wszystkie otrzymały taką rosyjską, folklorystyczną sylistykę: naćpane cekinów, falbanek i włóczkowych kwiatków. Aż żal dupę ściska że polska firma wypuściła chłam, w jednym rodzaju, za to próbując wywindować cenę do poziomu tych z lepszych firm, niestety.

do rtgerger mnie stac narazie:) i dlatego wole kupic teraz:) z tego co widzialam mozna kupic na allegro Coccodrillo nawet za 50 zl. Ja chce kupic nowy bo juz mam go komu sprzedac na przyszly rok:)

Gość rtgerger
No można kupić używany ale jak pomyślę że pierwszy użytkownik mógł w niego nasikać czy zrobić kupkę, to odechciewa mi się. :D Ja wiem, są pieluszki, ale wiem też że przeciekają ;P. Udanego zakupu!

obie firmy są dobre i obie mają zawyżoną rozmiarówkę. A odnośnie estetyki to co się komu podoba. Kupuję i te i te. Jakość obu jest bardzo dobra.

Gość Mejeje
Firma Wójcik sprowadza półprodukty z Chin, w Polsce doszywa metkę niestety... ja nie mam dobrej opinii o tym producencie.

Gość Z obu które podałaś
to raczej Coccodrillo, choć osobiście wybrałabym się do H&M albo C&A, bo sprzedają ładniejsze i trwalsze rzeczy od polskich.

Motyw folklorystyczny jest teraz bardzo modny. Wystarczy porownac z kolekcjami znanych firm dla dzieci- na wybiegach teraz dosc sporo. Ale wiadomo, ze wszystko jest kwestia gustu. Ja bym kupila u Wojcika.

Gość taka jaaa
tez uwazam ze lepiej kupić w c&a i h&m-ie

Gość zolzaa
ja kupilam dzisiaj w cocodrillo uwielbiam ich ciuchy a drugi kupila mi sistra z tup tusia

Gość gość
Banana h&m i c&a to samo dziadostwo i faraon jakość (zwłaszcza h&m )