Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gugle

Jak szybko schudłyście po porodzie?

Polecane posty

Mam pytanie do dziewczyn, które przytyły więcej niż 12 kg w ciąży - kiedy wróciłyście do swojej wagi sprzed ciąży, czy musiałyście coś robić żeby zrzucić te kilogramy czy same wam spadły? Ja od porodu schudłam tylko 11 kg, to tyle co sama ciąża, wszystkie "nadprogramowe" kilogramy ciągle się mnie trzymają, mimo że karmię piersią i muszę trzymać dietę (podejrzewamy alergię u dziecka). Schudnę?

Gość wzesniowa mamuska
ja w ciazy niby przytylam te 8kg ale juz tydzien po porodzie wazylam kilo mniej teraz jestem 3tyg po i waga sie utrzymuje taka sama spadaja tylko cm z brzucha. w dniu porodu mialam nie cale 90 teraz juz 65cm. jesli matwisz sie ze nie schudniesz zacznij cwiczyc

Gość przytyłam prawie 20 kg
schudłam po 3 miesiącach samo zeszło

Gość dulciaw
w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg - zostało mi 6 w drugiej ciąży (różnica wieku między dzieciami 2lata 2 mce) przytyłam 16 kg po 5 miesiącach nie było po nich śladu:) Dodam, ze drugie dziecko karmiłam piersią (bez wyrzeczeń, bez ćwiczeń) :)

Gość mezatka samotna
corcka ma 3 miesiace a waze mniej niz przed ciaza, a przytylam w ciazy 17kg tylko biodra o numer wieksze zostaly

Gość Mama nie Mama
biodra o numer większe??? szokk???? Nie rodzę dzieci. Chyba, że poszukam matki zastępczej.

Gość przybyło mnie 16 kg
a do poprzedniej wagi doszłam w 3 miesiące. Dodam, że piersią karmiłam tylko miesiąc. Nic specjalnego nie robiłam - samo zeszło

Podnoszę! Dziewczyny, piszcie.. To co już napisałyście podnosi na duchu :)

Gość mezatka samotna
po prostu narazie nie wchodze w spodnie sprzed ciazy ale waze 57 przy wzrosci 174

Gość pepa78
Hej! Niedawno (3 miesiące temu) urodzilam pierwsze dziecko. Mam 34 lata i u mnie wyglada to tak: przed ciaza wazylam 61 kg (przy wzroscie 167cm-wiec waga w normie), w czasie ciazy od 5 miesiaca lezenie z nogami w gorze, cukrzyca ciazowa...tuz przed porodem wazylam juz 78-79 kg (ostatni miesiac to +6kg!-strasznie puchlam). Porod zaczal sie normalnie, ale niespodziewanie skonczyl cc. Dzeciatko wazylo 3100. Po miesiacu mialam na plusie 5kg(bez specjalnych diet i ruchu). Koniec 2 miesiaca, po 3-5 km spacerach ok 4-5 razy w tygodniu mialam juz 1 kg na plusie. Koniec 3 miesiaca -jestem 2 kg na minusie. Caly czas karmie piersia. Slodycze jem tylko w weekend i jak sa specjalne okazje(np. urodziny). A straszyli,ze w tym wieku trudno wrocic do formy....Trzymam kciuki za wszystkie mamy. Powodzenia

Przed ciążą - 56 kg Tuż przed porodem - 67 kg 6 tygodni po porodzie - 56 kg 4 miesiące po porodzie - 52 kg Karmię piersią, jem słodycze codziennie, nie ćwiczę. Waga super ale ciało nie to :(

przed ciąza 60kg przed porodem 84.5 (Aaaaaa!!!) po porodzie 74kg 8 miesiecy po porodzie 63kg nie jem pieczywa, masła, sera żoltego. nie jem po 18.karmie piersią. a tak nie robie nic. mam zamiar cwiczyc, bo mam okropne nogi. pozdrawiam

Gość jura jura jura
W 3 tygodnie samo spadło 14kg do wagi startowej

ponad 20 kg zleciało samo w niecałe 3 miesiace. Nie jem tylko niczego co ma w sobie gluten i białko krowie. Karmie pół na pół i nie robię nic więcej. Ilości jedzenia takie same jak w ciaży.

Gość Emka2012
Przed ciążą 50kg, po porodzie 70kg ,8 mc po porodzoe 47kg

Gość ariam
w ciąży przytyłam 12 kg i szybko zrzuciłam 10 (po powrocie ze szpitala -7, a przez pierwsze 2 miesiące jeszcze 3). Jestem pół roku po porodzie i nie mogę się pozbyć tych ostatnich dwóch - ciągle wracają. Jakie ćwiczenia polecacie na ujędrnienie skóry po ciąży? Nie podoba mi się mój brzuch, ale nie chcę wyrobić na nim mięśni. No i pojawił mi się cellulit na udach ;(

Gość ariam
laluna88 czym zastępujesz pieczywo?

Gość Co do mieszkania to
Pieczywo można zastąpić waflami zbożowymi które są bezglutenowe (na zbożach bezglutenowych)

Gość eklera a
No wlasnie czemu jedne kobiety tak duzo tyja podczas ciazy a inne prawie w ogole? Przemiana materii, uwarunkowania genetyczne? Od czego to zalezy.

Gość ja rodzilam w wieku 33 lat
pierwsze dziecko. waga wyjsciowa 57kg, do porodu 69. z lozka porodowego zeszlam z plaskim brzuchem i z waga sprzed ciazy-57kg.

Gość ariam
dlaczego niektóre dużo tyją? Na pewno po części odpowiadają za to geny. Ale wg mnie sposób odżywiania ma główny wpływ. Często kobiety w ciąży chcą sobie wynagrodzić lata odmawiania sobie słodyczy i fast foodów usprawiedliwiając się że dziecko widocznie ma na to ochotę. Albo za radą babci jedzą za dwoje zamiast dla dwojga. Inna sprawa to cukrzyca ciążowa gdzie tyje się do 30 kg z niczego tak naprawdę. Na studiach miałam dwie znajome które w niemal identycznym czasie zaszły w ciążę. Jedna przytyła 12 kg a druga 27. Ta pierwsza w ogóle nie jadła słodyczy. Na uczelnię przychodziła pieszo, a jadła normalnie tak jak zawsze. Wiadomo odrobinę więcej niż przed ciążą, ale np białka a nie tłustej karkówki. Po porodzie karmiła przez 3 miesiące piersią i byłą chudsza niż przed ciążą. Powiedziałabym nawet że za chuda. Natomiast tą drugą codziennie można było zobaczyć z batonikiem. Ja w ciąży przytyłam 12 kg bo się nie obżerałam. Ograniczyłam słodycze do minimum. Jadłam głównie owoce i warzywa. Mięso tylko z kurczaka i raczej gotowane bo po smażonym miałam mdłości. Dużo produktów mlecznych. Aktywna nie byłam bo miałam na początku problemy z ciążą. Piersią niestety karmiłam tylko miesiąc i to z dokarmianiem sztucznym bo nie miałam pokarmu.