Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniadolly

niemowlęca przepuklina pępuszka

Polecane posty

Gość aniadolly

Dziewczyny zy macie moze jakis sposób na przepukline pępuszka niemowlaka i czy wiecie od czego się robi? ? pani doktor powiedziała żeby zrolować wate i zakleić plasterkiem, ale może są inne sposoby na to, pomóżcie

Gość wrzesniowa mamuska
moja corcia ma mala przepukline polozna kazala klasc codziennie dziecko na brzuszku i to ma ponoc wystarczyc

Gość aniadolly
mój synek właśnie też ma przepuklinke i się zastanawiam po jakim czasie ona zginie, no i jakim sposobem ona ma się wchłonąć

mój też miał i kazała około 3 tyg zaklejać plastrem grubym ale tak mocno, wciskasz pepek do środka i brzuch jakby ściskasz na tym i tak tydzien potem zmiana plastra az do "wchłoniecia" pepka. pomogło.

Gość aniadolly
i po 3 tyg, sie wchlonal?

moja cała czwórka miała przepuklinę. Ale mi koleżanka z Anglii powiedziała,że u nich zakleja się centówkę :D Tak zrobiłam. Wyparzyłam 5 groszy, zaklejałam z dwóch stron tymi okrągłymi plasterkami i całość do pępka Byłam na konsultacjach u kilku chirurgów. Chłopcy uprawiają judo i mają ładne mięśnie na brzuchu (kaloryferki ;P ) i przepuklina jest bezpieczna. Córce się wchłonęła. I całe szczęście, bo to podobno bardziej niebezpieczne u kobiet (w czasie ciąży najgorzej)

Gość aniadolly
słyszałam kiedyś jak mi mama mówiła o monecie, ale nie wiedziałam że tak jeszcze się robi, najważniejsze żeby poskutkowało