Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorak

zaręczyny

Polecane posty

Gość Lorak

Witam mam zamiar niebawem oświadczyć sie mojej dziewczynie i tu powstaje problem wyboru pierscionka. Myślałem żeby jakoś dyskretnie zdobyć rozmiar jej środkowego paluszka no ale jest to ciężka sprawa a po za tym istnieje ryzyko ze jej się może nie spodobać. A co myślicie o tym żeby wybrać taki sposób jak: zabrać ja do jubilera i samej pozwolić wybrać ten który jej się podoba a potem w sobotnia noc przy kolacji ze świecami wręczyć go ukochanej ? czekam na pomoc .

Gość afrodyta brazauskis
kup jej p[ierscionek jak Gustlik Honoracie

Gość Paluszek ma być serdeczny nie
środkowy...

Gość buuhhhhu
kup 16 to taki uniwersalny, a jak nie bedzie dobry to dasz po zarenczynach do jubilera i za 30 zl Ci powiekszy lub pomniejszy. wybierz jakis ladny sam, byle ona niczego sie nie domyslala, z jej siostra lub Twoja. to musi byc fajna niespodzianka, dobrze to zaplanuj:))

Gość ciekawa marysienka
W zaręczynach cała frajda polega na niespodziance:) A tak jak ona zacznie wybierać.. to już niespodzianki nie będzie:) Rozmiar? Po palcu nie widzisz?:) Czy ma małe, chude czy dłuższe?

Mojemu chlopu dopomogl ktos z mojej rodziny:) Po prostu zdobyl moj stary piercionek i tym samym rozmiar palca:) Spiskowali:P

w żadnym wypadku nie zabieraj jej do jubilera!!! w zaręczynach bezcenny jest element niespodzianki!! polecam wziąć 14/15 (to max), później zawsze można przerobić:) albo weź kogos ze soba- mame, przyjaciólke itd

Gość Lorak
chyba chciałem isc na łatwizne :p ale ciezko bedzie zdobyć jej rozmiar zeby sie nie domysliła ale moze sie uda :-)

Gość Lorak
no i mam obawe ze sie nie spodoba, jak wydam ok tyś zł i nie bedzie zadowolona to bede zły :-P

Gość garfieldowa
No ale chyba mniej-więcej znasz jej gust, skoro chcesz się oświadczać?... Co do rozmiaru, to zawsze można go dopasować. Myślę, że 14 to max, ja mam 11, ale jestem bardzo szczupła. Palec serdeczny nie środkowy!

Gość Lorak
no dobra pierscionek kupie sam :-) tzn poprosiłem o pomoc jej siostre , tylko ze ona tez zbytnio nie wie jaki ona ma rozmiar. z tym jest problem największy :-( jutro jedziemy razem obejrzec pierscionki .

Gość 16 niby ma byc standardem
???? ja mam 11 i nie znam żadnej kobiety co nosi większy niż 13 :o (a drobna bardzo nie jestem ;) )

Gość kasienkaa__
cóż,mój mąż zadziałał podstępem :D chodził ze mną długi czas po sklepach,ja stawałam przy szybie i piszczałam o jaaaki łaaadnyy..a on sobie zapamiętywał jakie modele tak chwaliłam.potem przez sen zdjął mi pierścionek który nosiłam poszedł do sklepu,wybrał taki sam tylko złoty,wzór taki ktry mi się nieświadomie podobał.i po szumie.

Gość to ja was przebiję
mam 9 ( długie, chude paluchy a ja kobitka dobijająca do 30) zawsze się śmiałam, ze dla mnie to tylo pierścionki dziecięce :P ale pierścionek zaręczynowy mam śliczny :)

Gość to już lepiej
najpierw jej się oświadcz a potem idźcie razem po pierścionek to chociaż niespodziankę będzie miała. bo tak to bez sensu potem ta kolacja jak już oboje wiecie co i jak.

Gość to już lepiej
a co do rozmiarów to ja mam 10 i musiałam pierścionek zmniejszać a i tak mi lata na palcu, dopiero jak ręka spuchnie po południu to jest ok. ja mam raczej małe palce w porównaniu do innych dziewczyn ale 16 to chyba przesada, że jest uniwersalna.

Gość martaagacka
w salonach jubilerskich, w ktorych sprzedaja pierscionki zazwyczaj mozna zmniejszyc pierscionki pozniej, zapytaj, jesli tak, kup jakis rozmiar 14 i najwyzej pozniej sie zmieni jego rozmiar

Gość pannaamloda
moj narzeczony zabral moj pierscionek ale i tak kupil za duzy i to sporo :D heh ja mam angielskie J , czyli w pl chyba 11 , jestem szczupla i mam chude dlugie palce :) jesli chodzi o wymiane to u nas nie bylo problemu , moglam zmienic rozmiar a nawet wymienic na calkiem inny pierscionek , rozmiar jedynie zmienilam dostalam nowy mniejszy zrobiony na zamowienie , nie bylo zadnego problemu :)

A ja właśnie nosze pierscionek na srodkowym. Moj narzeczony ukradł mi stary pierścionek ze szkatułki. W dniu zareczyn okazalo sie,ze jest na palec serdeczny za duzy. W domu jednak mi doradzono zebym go nie zmniejszala, ale nosila na palcu srodkowym,gdzie i tak wyladowalby po slubie. Nie bylo sensu zmniejszac.

Gość ejbisi
Ja też mam rozmiar 9 wiec jak by mi chlopak kupil 14 to nie wiem czy az tyle da sie zmniejszyc... zabranie jakiegos jej starego pierscionka jest dobrym rozwiazaniem pod warunkiem ze widziales jak go nosila na palcu serdecznym. A tak poza tym to zabranie jej do jubilera jest bardzo dobrym pomyslem. Mi chlopak kazal samej sobie wybrac pierscionek i bylo to bardzo przyjemne przezycie :) po drugie jak ma go nosic cale zycie to lepiej zeby jej sie podobal, szczegolnie ze to niemaly wydatek.