Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 29 lat

Zwiotczałe ramiona

Polecane posty

Gość mam 29 lat

Słuchajcie zawsze byłam dumna ze swojej figury. Kiedy miałam 20 lat to nie chciałam się figurą zamienić z żadną dziewczyną nawet w zamian za większy biust. Ramione też miałam bardzo ładne, no ale wiadomo że każda kobieta musi prędzej czy później się zmierzyć z faktem że czas nie stoi w miejscu i uroda również. Jakiś czas temu dostrzegłam zupełnie przypadkowo (wcześniej na to nie zwracałam uwagi) że kiedy macham ręką to latami skóra na ramieniu, a raczej pod ramieniem, wiecie o co mi chodzi. Byłam tym odkryciem zaszokowana bo myślałam że takie coś mają tylko stare grube kobiety, a tymczasem mnie takie coś się zrobiło mimo że jestem bardzo szczupła i mam niedowage. Zresztą te ramione to jeden z kilku problemów. Innymi jest to że brzuch mimo że też szczup ły to skóra też się na nim marszczy jak u 40-latki, pośladki to samo. Co jest grane ? Nie jestem jeszcze taka stara. Mam dopiero niecałe 30 lat. Kobietom w tym wieku nie robi się jeszcze takie coś tym bardziej że jeszcze nigdy nawet nie rodziłam. Może ktoś coś poradzi ? Czy da się to jakoś polepszyć, choć obawiam się że cudów chyba tu nie zdziałam za bardzo :O

Gość przełamując fale
No pewnie ze sie da, musisz zaczac cwiczyc i tyle, jestem niewiele od Ciebie starsza, ale nikt mi tyle nie daje, mysle ze to wlasnie dzieki figurze, cwicze regularnie, dwa razy w tygodniu dosyc wyczerpujace treningi, a jak znajde chwile czasu to biegam, jezdze na rowerze , duzo chodze. A poza tym to wiadomo, odpowiedni sposob zywienia, mniej slodyczy, napojow gazowanych, wiecej warzyw i produktow ktore nie odkladaja sie w bioderkach itd:)

Gość to tzw nietoperze
niestety też to mam u mnie pojawiły się w wieku 25 lat, często tyłam i chudłam na zmianę na to niestety tylko dieta z dużą ilością białka i dużo ćwiczeń siłowych ja niestety jestem leniwa i nie chce mi się ćwiczyć z ciężarkami ale podobno regularny trening już po kilku miesiącach czyni cuda obserwuję wiele znanych pań z tv, tych około 30stki i niestety stwierdzam że gładka buzia i szczupłe ciało to nei wszystko, wiele pa ma "nietoperze"

Ćwiczenia i nic więcej na to nie pomoże. Ten problem jaki opisujesz spotyka wiele kobiet i to szybko. Pomogą ćwiczenia z ciężarkami tak ok. 1kg. By uzyskać ładny kształt mięśni ramion liczy się częstość powtarzania tych ćwiczeń a nie waga jaką podnosisz. Popytaj kogoś, kto mógłby pokazać Ci kilka ćwiczeń. No i odpowiednia dieta.

Gość mam 29 lat
Faktycznie kiedy miałam 20 lat to pamiętam że ćwiczyłam regularnie m. in. brzuszki ale i ćwiczenia na ramiona też robiłam, lubiłam się maziać różnymi balsamami, no i miałam z 5 kilo więcej, wagę taką w sam raz a teraz szkoda gadać. Od wielu lat nie ćwiczę. Nie robię kompletnie nic. Prowadzę siedzący tryb życia przed komputerem, bardzo kiepsko się odżywiam, a jeszcze na dodatek w pracy przenieśli mnie na inne stanowisko i siedzę w pracy codziennie po 12 godzin. Z nerwów potrafię przez cały tydzień prawie nic nie jeść, tzn. w ciągu dnia tylko np. kolacje bo w pracy taki zapierdziel że nawet z trudem się znajduje czas żeby wyjść do kibla. Dzisiaj niedziela więc odpoczywam ale jak widze sie w lustrze nago to aż mnie to przeraża. Nic już nie zostało z tamtej dziewczyny którą kiedyś byłam. Co z tego że sylwetka szczupła (powiedziałabym nawet że zbyt szczupła) skoro wyglądam jak po chorobie jakiejś. Całe ciało powleczone zwiotczałą skórą.