Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czuje ze mnie oszukuje...

ODNOSCIE BENEFITU PROSZE POMOZCIE!!

Polecane posty

hej dziewczyny,sluchajcie ja jestem w polsce i tu wychowuje mojego syna on ma 8 miesiecy i urodzilam go w polsce, bralam pieniazki na dziecko w polsce ale jego tata zdecydowal,ze lepiej zeby on bral na niego benefity w anglii(xzrezygnowalam z polskiej zapomogi), nie ejstesmy razem i nie ufam jemu, zawsze sie slyszy ze w anglii sa duze dodatki a tu sie dowiaduje,ze bede dostawac 200zl miesiecznie ?? czy to jest prawda? prosze pomozcie juz mi nie zależy na tych pieniadzach tylko na tym czy on mnie nie robi w konia... no wiec dziecko ma 8 miesiecy i urodzone zostalo w polsce, to chyba ma jakies znaczenie? licze na jakas odpowiedz,dzieki i pozdrawiam

hej ..

Gość on pewnie pobiera
child benefit. To chyba jest okolo 18 funtow tyg. Przelicz czy sie zgadza bo nie wiem jak funt teraz stoi.

Twojstary dostaje na dziecko tygodniowo £13.20 tak zwanego Child Benefit. Na resztę zasiłków sie nie kwalifikujecie bo dziecko nie przebywa w UK.

Gość on pewnie pobiera
How much Child Benefit will you get? There are two separate amounts, with a higher amount for your eldest (or only) child. You get £20.00 a week for your eldest child and £13.20 a week for each of your other children. Czyli dokladnie bierze 20 funtow tygodniowo na dziecko. Oblicz bo te 2 stowy to chyba cos malo :O

Gość swirek72
powinien Ci dawać 425 zl

faceci.... ja bym nie ryzykowala wiesz... sama piszesz ze mu nie ufasz, juz probuje Cie w konia zrobic, zenada po prostu jacy faceci potrafia byc

child benefit ok 20funtów tygodniowo. dochodzi do tego jeszcze child tax credit na dziecko do 1 roku jest ok. 65 funtów później z każdym rokiem się zmniejsza, ale jeszcze nie wiem o ile ;)

Gość asyrna
Mulka nie wprowadzaj w blad.Na dziecko prebywajace w PL nalezy sie jedynie child benefit.

mulka a poza tym child tax credit jest inne dla kazdego bo zalezy od zarobkow wiec jakim cudem wiesz ze przez pierwszy rok to 65? najlepiej to pisac cos jak sie nie wie i tylko zamet wprowadzac

tak masz rację jest inne dla każdego. Ja podałam dla najniżej zarabiających (ok. 195f. tyg) może i tu też teraz coś namieszałam, Wy to już wiecie lepiej :). Co do child tax credit to moi znajomi go pobierają a dzieci przebywają w PL, pewnie robią to nie legalnie ale skąd niby miałam to wiedzieć. Nikt nie jest nieomylny!

Gość no to niech uwazaja
bo jak sie to wyda ze biora nielegalnie to nie dosc ze trzeba wszystko oddac to moga jeszcze kare dostac za oszustwo