Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość coco06

kuchnia molekularna

Polecane posty

Gość coco06

Witam! co myslicie o kuchni molekularnej???chielibyscie sprobowac przysmakow tej wlasnie kuchni??jaka macie opinie na ten temat??? ja nie dawno sie o niej dowiedzialam i przyznam ze mnie zaciekawila...chcialabym sprobowac np kawioru z marchewki albo martini w postaci pianki...gdzie w wawie mozna znalezc restauracje z takimi przysmakami??? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kuchnia molekularna zawsze fascynowała mnie swoim podejściem do jedzenia jako do eksperymentu. Te niezwykłe tekstury i smaki, których nie doświadczylibyśmy w tradycyjnej kuchni, są czymś niesamowitym. 😄 Zastanawiałam się ostatnio, skąd kucharze czerpią ciekły azot potrzebny do niektórych dań molekularnych. Znalazłam stronę https://www.cryogenshop.pl/ która oferuje specjalistyczne zbiorniki do przechowywania ciekłego azotu - ciekawe, czy to tam wielu kucharzy zamawia swoje pojemniki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×