Gość coco06 Napisano Październik 4, 2009 Witam! co myslicie o kuchni molekularnej???chielibyscie sprobowac przysmakow tej wlasnie kuchni??jaka macie opinie na ten temat??? ja nie dawno sie o niej dowiedzialam i przyznam ze mnie zaciekawila...chcialabym sprobowac np kawioru z marchewki albo martini w postaci pianki...gdzie w wawie mozna znalezc restauracje z takimi przysmakami??? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justyna277 0 Napisano Październik 19, 2023 Kuchnia molekularna zawsze fascynowała mnie swoim podejściem do jedzenia jako do eksperymentu. Te niezwykłe tekstury i smaki, których nie doświadczylibyśmy w tradycyjnej kuchni, są czymś niesamowitym. Zastanawiałam się ostatnio, skąd kucharze czerpią ciekły azot potrzebny do niektórych dań molekularnych. Znalazłam stronę https://www.cryogenshop.pl/ która oferuje specjalistyczne zbiorniki do przechowywania ciekłego azotu - ciekawe, czy to tam wielu kucharzy zamawia swoje pojemniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach