Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 tydzien

Gdzie polecacie szpital w Warszawie lub okolicach?

Polecane posty

Gość 30 tydzien

Mieszkam w Pruszkowie ale boje się szpitala na Wrzesinku

Gość A21
Jeśli dobrze zrozumiałam że chodzi Ci o porodówkę to polecam Szpital św. Zofii na Żelaznej.

Gość 30 tydzien
No tak ale tam sie ciężko dostać

Gość A21
Nie wiem czy ciężko się dostać, ja nie chodziłam do żadnej szkoły rodzenia, nie miałam opłaconej sali, położnej, a mnie przyjęli. Nie zostawiłam w tym szpitalu nawet złotówki. No ale pojechałam z krwotokiem w środku nocy, podobno musieli mnie przyjąć.. Jak nie trafisz na przeludnienie w szpitalu to raczej bez problemu, gorzej jak nie będzie wolnych łóżek. Możesz też zapłacić jakiejś położnej za obecność przy porodzie, wtedy nie ma opcji że nie przyjmą, moi znajomi tak zrobili. Koszt 1500 zł, ale myślę że warto. Można również zaklepać salę - wtedy 800 zł. Gdybym miała rodzić drugi raz, zapłaciłabym za Żelazną bez zastanowienia. Radzę natomiast uważać na szpital na Karowej, bo mimo, iż ma dobrą renomę, podobno można tam rodzić tylko na leżąco.. Nie wyobrażam sobie, brr... ;)

również polecam żelazna... rodziłam tam 2 razy... drugi poród miałam do wody... za pierwszym razem poszłam tam z ulicy przez przypadek i mnie przyjęli za drugim już wiedziałam że chce rodzić tam i tylko tam i zdecydowałam się prowadzić ciążę u lekarki z tego szpitala wiec miejsce w zasadzie miałam zaklepane... ani za pierwszym razem ani za drugim nie zostawiłam w tym szpitalu nawet złotówki pomimo pojedynczej sali i porodu rodzinnego, no i takich udogodnień jak wanna czy piłka (tam to jest standard i na kazdej sali jest)...