Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnaaa mamuśka

Dostalam 200zł alimenotw na 6 miesieczne dziecko...

Polecane posty

Gość samotna mamuśko zastanów się
co piszesz bo te Twoje posty są jakieś niespójne... Poza tym ile jeszcze tych topików założysz?

Gość ksdfjsf
smutne, ze sa tacy niedpowiedzialni ojcowie. Wywnioskowalam z twojej wypowiedzi, ze twoj ex pracuje w Niemczech. Jak by sie postaral i mial checi to bylby w stanie placic wiecej, a te 200 zlotych ktore dostajesz to nie jest nawet rownowartosc 100 euro... Facet bez ambicji. Nie sugeruj sie tym, ze nic sobie nie kupil, wiadomo, ze taki wieszcz ktory nie chce placic na dziecko bedzie ukrywal swoje dochody. A to wszystko wina polskiego rzadu

Gość oldfjpr
a tak nawiasem mowiac: napisalas, ze on zarabia 650 euro miesiecznie....to on pracuje chyba od swieta, albo ze 3 razy w tygodniu po 4 lub 5 godziny....Pracowity gosc niesamowicie

Gość a mysliz ze ile placi turas
za zmywanie garum w doner kebab?

Gość samotnaaa mamuśka
On pracuje na karuzeli.Nieraz potrafil stac przez 6 dni od 12 w poludnie- do 2-3 w nocy.Jezdza po roznych miastach z karuzelami i wiadomo jak taka praca wyglada a jakie jeszcze boki ma na lewo kasy.Przeciez go stac zeby kupic sobie buty za 200 euro.

20:15 samotnaaa mamuśka ja juz wydalam na dziecko i to wiecej niz 200zł w tym miesiacu.N samo jedzenie wydaje ok.250 zł miesiecznie, pieluchy i kosmetyki ok.150zł miesieczne , oplata za mieszkanie 250zł. 20:58 dużo wydajesz na jedzenie Co nie znaczy że bronię ojca twojego dziecka. Czy może masz chore dziecko wtedy rozumiem. No i wtedy oczywiście możesz żądać dużo więcej alimentów. 250 zł na miesiąc na jedzenie to duzo?? chyba z księżyca spadłaś!! albo dawno nie patrzyłaś na ceny w sklepach... poza tym,jeśli kobita jest sama,to z kim zostawi dziecko,jak do pracy idzie? albo musi kasę na niańkę wydać,albo nie pójdzie do pracy... z drugiej strony zwiazek musiał być totalnie nie przemyślany,jeśli tak się sprawy potoczyły... ale przyszłemu nieszczęściu dziecka winni są już obydwoje rodzice..

Gość samotnaaa mamuśka
to moj 2 topik.tam jest na temat nazwiska.On mial juz zostac na stale w polsce ale pojechal i koniec zwiazku, zerwal kontakt bez slowa z dnia na dzien

Gość ksdklsdjf
Ludzie dajcie dziewczynie spokoj. Jak chcecie bawic sie w detektywa to idzcie sobie obejrzec Scherlocka Holmes´a. Nikt was o komentarze na tym forum nie prosi. A jezeli macie dawac takie rady to sobie odpuscie. Zgadzam sie z toba autorko topiku, on zarabia zdecydowanie wiecej, bo nawet sprzedawca w Imbisie zarobi wiecej. Wiem cos o tym bo od lat przebywam w Niemczech. Tylko ze jak to jest cwany gosc, to pewnie dogadal sie z pracodawca, zeby mu wykazal mniejsze dochody. Problem polega na tym, ze gdybys przebywala tutaj to bys dostala wieksze alimenty. Ale polskie prawo jest jakie jest. Nawet nie wiem czy masz dobrego prawnika, bo to jest podstawa. A z drugiej strony to wiadomo dobry prawnik tez kosztuje. Przykro mi tylko, ze dostalas takie male alimenty. Pomysl sobie tylko, ze te 200 zlotych to jest jakies 60 euro albo cos w tym stylu. :o.

Gość samotnaaa mamuśka
Jestem pewna ze zaswiadczenie jest zafalszowane.Ze zarabia wiecej i zaluje na wlasne dziecko.

Gość ksdfksdfj
Skontaktuj sie z prawnikeim i nie zgadzaj sie na takie male alimenty bo on sie z ciebie smieje. Nalezy walczyc jego bronia. Nie znam sie zbytnio na prawie cywilnym ale zawsze znadzie sie jakies rozwiazanie...tym bardziej, ze Polska jest w EU. Zagladaj na to forum, ja sie kogos spytam, jak bede miala troche wolnego czasu. Odezwe sie do ciebie. Chcialam tylko jeszcze poruszyc jeden watek, ktory pojawil sie na tym forum. Ktos napisal tutaj, ze dziewczyna jest sama sobie winna angazujac sie w taki zwiazek...Niestety czasami potrzebne sa lata by poznac drugiego czlowieka. A tego rodzaju nieodpowiedzialnych facetow jest wiecej niz nam sie wydaje.....

Gość samotnaaa mamuśka
I tak ja przez niego jestem stratna.Przed ciaza pracowalam.A teraz jestem na wychowawczym bezplatnym bo nie moge sie starac o nic dopoki nie bede miala wyroku z sadu o alimentach.I takie kobiety maja ciagle pod gorke.

Gość ano mają pod górkę
bo jak się myśli dupą a nie głową to takie są tego skutki... :O