Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naborowskaa

Nasze codzinne jadłospisy

Polecane posty

Gość naborowskaa

Chodzi o to żeby każdy pisał swój jadospis i dietę na której jest. ten sposób mozna korzystać z jadłospisu innych. Zacznę: dieta 1000 kcal śn- bulka ciemna z pastą sojową + pomidor -300 kcal II śn- kefir+ jabłko -200 kcal ob- pierś z kuraczka + gotowane warzywa- 300 kcal kolacja- biały ser chudy + rzodkiewka i ogórek

Gość Asiskaaaaaa89
śn - 2 kromki ciemnego pieczywa ( 1-z twarogiem ze szczypiorkiem ogorkiem i pomidorem, 2 z wedlinką ) 2śn gruszka obiad gotowana paroewczka i kromka cimengo pieczywa kolacja jogurt naturalny i 2 lyzki platkow fitnes razem chyba jest około 1000kcal pozdrawiam.

z założenia 1200-1300 Sniadanie - owsianka z dodatkami - ok.400 jabłko II śniadanie - kromka pełnoziarnistegfo chleba z pomidrem - ok.110 obiad - rosół z kluseczkami - ok. 170 "kolacja" - pieczona pierś z fasolą szparagową i resztką sałatki warzywnej - ok.250 aaa, jeszcze podwieczorek - kostka gorzkiej plus 2 biszkopciki; razem z napojami (herbata i kawa z mlekiem) - zmieściłam się w 1200.

Gość dfghg
Mój dzisiejszy jadłospis, nie jestem na diecie odchudzającej, staram się zdrowo odżywiać. Śniadanie- jogurt naturalny, 2 łyżki namoczonych wczoraj płatków owsianych, łyżka otąb pszennych, łyżeczka musli Lubella, mała gruszka. 2 śniadanie-kanapka z żytniego pełnoziarnistego chleba z wędliną ze schabu, pomidor, ogórek kiszony, sok pomidorowy. Obiad- pierś z kurczaka gotowana, fasola szparagowa, surówka z porów ze śliwkami, jabłkami, natką pietruszki, sokiem z cytryny i jogurtem naturalnym. Podwieczorek-jabłko pieczone. Kolacja- chudy biały ser z kilkoma rozgniecionymi malinami, pół łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki jogurtu. Mój jadłospis ze wczoraj: śniadanie- pół jogurtu greckiego z otrębami pszennymi i owocami- pół banana, mandarynka, kawałek jabłka i gruszki. 2 śniadanie-2 duże pomidory z cebulą, bazylią i octem winnym, tost z żytniego chleba zapeiczony w piekarniku. Obiad- makaron razowy Bio z jabłkiem uprażonym na suchej patelni, cynamonem i łyżką rodzynek. Podwieczorek: zupa jarzynowa(ziemniak, marchew, pietruszka, por, fasola szparagowa, brokuł, seler, groszek, kalarepa, natka pietruszki) Kolacja- mleko z płatkami owsianymi i otrębami pszennymi i owsianymi. Plan na jutro: -jogurt naturalny z otrębami i siemieniem lnu, gruszka. -jabłko, batonik crunchy - dorsz gotowany na parze z warzywami z mrożonki, mizeria z ogórka z jogurtem i szczypiorkiem -jakiś owoc(może grejpfrut albo brzoskwinia) -kromka żytniego chleba z wędliną, jajkiem, ogórkiem, cebulą, papryką(jak kupię). wersja 2: jajecznica ze szczypiorkiem z jajka i 2 białek, kromka chleba żytniego.

Gość aliassasa
Śniadanie: omlet z 3 białek jaj, jednego całego jaja, trochę mieszanki płatków i otrąb, duszone jabłka z cynamonem, Drugie śniadanie: makaron razowy, pierś kurczaka (100 g), kapary (bo uwielbiam :D ), duuuża gruszka Posiłek po treningu: odżywka białkowa, śliwki, nektarynka Obiad: tatar z wołowiny, chleb, cebula, kapary, pomidory, 2 łyżki oliwy z oliwek Kolacja: tuńczyk, sałata, rzodkiewka, ogórek, lekki winegret na oleju orzechowym i oliwie Przed snem (czyli właśnie wcinam): serek wiejski, garść migdałów Łącznie ok. 2300 kcal, dieta obliczona na budowę mięśni bez nabierania tłuszczu (fałdki mi nawet powoli spadają, choć to znaczy, że kaloryczność trzeba by podbić).

Gość heeeeeajh
"Asiskaaaaaa89 śn - 2 kromki ciemnego pieczywa ( 1-z twarogiem ze szczypiorkiem ogorkiem i pomidorem, 2 z wedlinką ) 2śn gruszka obiad gotowana paroewczka i kromka cimengo pieczywa kolacja jogurt naturalny i 2 lyzki platkow fitnes razem chyba jest około 1000kcal " W tym nawet 800 kcal chyba nie ma...:O

Gość CherryBlossom90
Cześć, Od dzisiaj zaczynam się odchudzać. Ważę k3kg przy wzroście 170cm. Wymarzona waga - 55kg. Na razie wypiłam herbatkę. Odezwę sie wieczorem.

hej ja wczoraj: 3 chrupkie chlebki pelnoziarniste z sezamem - 100 kanapka z ciemnego chleba z serkiem topionym, salata i szczypiorkiem - 130 zupa fasolowa z 2 kromkami chleba ciemnego 150 jogurt wanilliowy 100 2 burgery z indyka z ciemnym chlebem i warzywami (mielony indyk, mozarella light, pomidor, chrupka cebulka, ketchup light i majonez extra light)- 480 kawalek czekolady 70 orzechy 200 3/4 piwa 100 razem 1330 ;) dzisiaj duzy banan 160 salatka (salata lodowa, ogorek, coleslaw, szczypiorek, szynka, orzechy i tabasco) 160 plus 1 suchy chlebek pelnoziarnisty 30 zupa fasolowa plus 2 kromki chlebka - 160 po poludniu nie mam pojecia, mam ochote na warzywa z sosem miesnym (kalafior, brokuly, kapusta wloska, groszek zielony, fasolka szparagowa i marchewka) plus tradycyjnie orzechy czekolada albo kawalek ciastka :p

Gość za chuuda
dieta na przytycie: śn- owsianka ( płatki owsiane, otręby, rodzynki, suszone jabłka i trochę płatków musli ) II śn- 2 bułki grahamki z serem zótym i sałatą obiad; makaron razowy z białym serem i miodem podwieczorek- miseczka budyniu na chudym mleku i paczka herbatnikow kolacja- kromka chleba ciemnego, tuńczyk w sosie własnym i rózne warzywka;)

Gość dgmfhg
dieta kefirowa :) śn- kefir ( 400 gram) II śn- kromka razowca z chudym serem Ob- kefir ( 400 gram) podwieczorek: banan kolacja- kefir ( 400 gram) Uwielbiam tą dietę :D

Gość za chuuda
dieta na przytycie: sn- 2 bułki czarne z nutellą II śn- duża jogobella owocowa i Grzesiek ;) ob- zupa pomidorowa z ryżem i smazone kotlety z cukini pod: suszone jabłka kolacja- chudy twaróg, kromka chleba i miód ;)