Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drogie mamy

kamienie 5 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość drogie mamy

drogie mamy, proszę o radę. Moj synek ma prawie 5 miesięcy. Karpie go tylko piersią, czasem daje mu jakiś deserek ze słoiczka, jabuszko, banana itp. Od jakiegoś czasu zaczął bardzo często budzić się w nocy, je co 1-1,5 godz. Czy to dlatego że pierś mu już nie wystarcza? Poza tym od 3 dni nie zrobił kupki... nie wiem czy to ma jakiś z tym związek?

Gość w tym wieku to ja bym
zaczela ograniczac dawanie mleka a wprowadzalabym stopniowo wiecej urozmaiconego jedzenia.

Moje dzieci w tym wieku jadły już upki i nigdy nie miały problemu z zaparciami, urozmaić mu dietę bo sama pierś to stanowczo za mało

Gość drogie mamy
Moja lekarka twierdzi że skoro karmie go piersią to do ukończenia 6 miesiąca ta pierś powinna mu wystarczyć. Ale chyba zacznę mu wprowadzać jakieś inne posiłki oprócz deserków.

Gość a przeciez
zalecaja karmienie pirrsia do pol roku

chyba ktos tu przesadza, SAMA PIERS TO STANOWCZO ZA MALO W TYM WIEKU:O on ma dopiero 5 miesiecy, wiadome jest to ze sie dziecku teraz wlasnie zaczyna wprowadzac staly pokarm (a nie zastepowac nim mleko) a jeszcze wczesniej tym dzieciom co sa karmione sztucznie... czesto nawet nie ma potrzeby pojenia dziecka bo piers wlasnie w zupelnosci wystarcza jak i pokarm sztuczny... auotrko moze maluch ma zaparcia i temu jest taki niespokojny (chodz 3 dni moze sie dziecku zdazyc) a wogole to dzieci sa rozne, i wszytsko z dnia na dzien moze sie im z jakis powodow cos poprzestawiac...trzeba sobie radzic kombinacja prob i bledow

Gość a przeciez
moja ma 4 miesiace i 2 tyg. i tak bylam raz u lekarza to mnie opierdzielił ze jeszcze zuoek nie wprowadzam to jej zrobilam i dostala 2 łyzeczki tylko marchewki za kilka godz. ja wysypało strasznie i sie wystrszyłam i znow do lekarza ( ten sam )mnie opierdzielił ze tak malemu dziecku dałam marchewke .... i badz tu madry i pisz wiersze...

autorko wiec sama lekarka ci odppowiedziala czy wystarcza....mozliwe ze malcowi sie to ustabilizuje ale jak chcesz to wprowadzaj mu te inne pokarmy, napewno mu to nie zaszkodzi i zobaczysz czy da to jakis efekt

a przeciez ile ludzi tyle opini a i dziecko dziecku nierowne, jednemu machewka zaszkodzi a drugiemu nie wiec trzeba probowac po troszku i wprowadzac.....mam taka znajoma co 4 miesieczne dziecko juz ziemniakami z sosem karmila i co nic mu nie bylo tyle ze dla mnie to bylo za wczesnie ale jej dziecko i jej sprawa;/ kazdy robi jak mu jest najwygodniej...

Gość Gruszki williamsa są
Dobre na zaparcia. W słoiczku od hipa. Na noc podawaj maluszkowi kaszki są sycace więc bedzie dłużej spać. Moja mała przesypiala od 19ej do piątej rano.