Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dokładnie

Kobietki, co dokładnie muszę miec w torbie do szpitala?

Polecane posty

Gość co dokładnie

j.w. Z góry dziekuję za wypowiedzi, czas na pakowanie :)

ja rodziłam 3 tyg temu i spakowane miałam: - stara podkoszulkę męża do porodu - 2x koszulę nocną - szlafrok - klapki/kapcie - podpaski - żel do mycia, żel do higieny intymnej,szampon - pasta, szczoteczka do zębów - szczotka, fotka do włosów - tonik, krem, waciki - własne sztućce, kubek, woda mineralna niegazowana - ręcznik do ciała, twarzy, rąk dla dziecka: - paczka pieluszek 2-5kg -pieluszki tetrowe - chusteczki nawilżające - krem przeciwko odparzeniom - ubranka, niedrapki - rożek nie zapomnij karty ciąż, wyników badań, można zabrać aparat, tel

Gość co dokładnie
Gratuluję🌼 i dziekuję:)

Gość legitymacja ubezpieczeniowa

Gość yyeyery
Wrześniowa mamuśko, i przede mną pakowanie więc mam pytanie. Czy obie koszule nocne przydały ci się?

przydadzą się koszule na pewno przecież w szpitalu bedziesz 2-3 doby a codziennie wypada mieć nową i swierzą, a ty autorko lepiej zadzwoń do szpitala i się zapytaj co konkternie w danym szpitalu wymagają, bo co kraj to obyczaj :) życzę dobrego porodu i zdrówka!!!!!!!!!!!!!!

Gość co dokładnie
Dziekuję Wiszka :) Dziewczyny, stracha mam ;) ale taki rytuał pakowania daje mi iluzje, że mam wszystko pod kontrolą ;)

przez pierwsze dwie doby mocno krwawiłam, a zaleceniem lekarza było ubranie siateczkowych majtek lub w ogóle się ich pozbycie. koszule obie wysmarowałam pościel w szpitalu też choć miałam ceratę pod tyłkiem. osobiście nie polecam ubierania zwykłych majtek bo ograniczają dostęp powietrza a na początku cały czas leje się krew. ja w domu głupia ubrałam majciochy i nabawiłam się odparzenia, całe szczęście że miałam puder i krem dziecka to szybko się wyleczyłam

Gość fasola z bretani
chcesz szybko zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam . zarobek gwarantowany, a na start dostajesz 6zl. warto

Jeszcze: - błyszczyk itp. (ogólnie kosmetyki do makijażu) - dla siebie ciuchy na wyjście - jakieś ciasteczka jak zgłodniejesz hehe - nić dentystyczna jakbyś była tak rozerwała żebyś wstać nie mogła

Gość co dokładnie
a żebyś wiedziała, że dzis się przejedziemy na porodówkę;) Mam nadzieję, że personel nie uzna mnie za nadgorliwą;)

Gość hahahaha kosmetyki
ja pierdole moze jeszcze isc do fryzjera i zrobic sobie tipsy:P dwie koszule wystarcza jaknie to ktos zabierze i przywiezie uprana ubrania na wyjscie tez ci przywioza jak bedziesz wychodzila

Nie wiem co złego jest w kosmetykach? że chce się ładnie wyglądać na wyjśćie ze szpitala? Nie każdy chce wyjść w luźnych ciuchach i z twarzą trupa.

Iga - szczerze mowiac to mialam gleboko w powarzaniu w tamtym momecie ze mam blada twarz w dodatku bylam tak zalamana swoim brzuchem ze w obcislych ciuszkach to bym sie chyba zaplakala jak to wyglada

kluska_serowa - co do brzucha to wiem co mówisz moja siostra po pierwszym porodzie, płakała ze swojego wyglądu. Ale o twarz to akurat zadbać można :)

Co do listy to jakiś perfum i dezodorant żeby nie pozdychać ze smrodu.

Gość i jeszcze
wkładki laktacyjne i stanik do karmienia