Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtte

Jak można spędzać czas z niemowlęciem, żeby nie zwariować?

Polecane posty

Gość rtte

Proszę o rady! Wkrótce zostanę mamą i nie czuję entuzjazmu z tego powodu. Już teraz zastanawiam się więc co robić gdy już dziecko będzie z nami, żeby uniknąć wyczerpania fizycznego i psychicznego. Planuję chodzić z dzieckiem (zakładając że nie będzie przeciwskazań) na basen oraz na dłuższe spacery w terenie. Podobno tu i tam są kina z seansami dla matek z maleńkimi dziećmi ale to akurat nie wiem czy funkcjonuje w moim mieście. No i liczę na spotkania z mamami rówieśników mojego malucha. Co jeszcze da się wymyśleć? Czy wam się udaje wygospodarować czas i ciekawie go spędzić?

praktycznie tak samo jak do tej pory spędzałaś :D Ja osobiście ciąży nie traktowałam jak poważnej choroby, która uniemożliwia niektórym kobietom totalnie wszystko -tak samo macierzyństwa nie traktuje jako jakieś ograniczenie-zakupy, załatwianie spraw nawet urzędowych, wyjazdy, spacery z dzieckiem są jeszcze milsze niż były dotychczas. Nawet teraz jedziesz furą -deszcz leje a mała buźka w fotelu za tobą śpiewa piosenki lub opowiada historyjki o swoich kasztanowych ludzikach-bezcenne :D Żadne radio Ci tego nie zastąpi :D

Gość mama niemowlaka
Twoich przyszłych zajęć jest i tak więcej niż ja mam obecnie :-) ale nie narzekam. Także nie planuj więcej, bo Ci czasu braknie. A teraz ciesz się ostatnimi chwilami wytchnienia ;-)