Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusia1231

zapomniana tabletka w 2 tygodniu. wejdz i pomoż.

Polecane posty

Gość plusia1231

A wiec na poczatek przedstawie sytuacje. Przyjmuje tabletki mycrogynon21 i sprawa wygląda nastepująco na poczatku 2 tygodnia byłam chora i w nocy (mniej niz 2 h od przyjecia tabletki) zwymiotowałam ja, problem sie nie skonczył bo cała noc źle sie czułam i ciagle wymiotowalam. Tabetke nastepna przyjełam o 7 rano czyli rowno 12 godzin od przyjecia ostatniej. na nastepny dzien i pozniej tabletki bralam juz normalnie. problem mam taki: z wtorku na srode byłam chora i wystapiła wyzej opisana sytuacja, stosunek odbył sie w piatek. dziś jest juz 3 dzien przerwy a ja nie mam ani objawow okesu ani okresu. jak sadzicie czy mogę byc w ciąży? prosze o szybka odpowiedz i serdecznie pozdrawiam :)

Gość plusia1231
poomoże ktoś ? :)

Gość plusia1231
podnosze

Gość a dlaczego wzięłaś
kolejną tabletkę (po tej zwymiotowanej) po 12 godzinach, a nie po 24? W takiej sytuacji jeszcze następną wzięłaś jak piszesz "normalnie" czyli 36 godzin po poprzedniej. Więc być może jesteś w ciąży :)

Gość plusia1231
ulotka, ulotka... a moze troche zyczliwiej po to jest to forum zeby rad udzielać...

Gość wierra 333
a po tio jest ulotka by ja czytac i przestrzegac!

Gość wierra 333
zdecydowanie bardziej wiarygodna niz forum gdzie kazdy jest anononimowy i moze pisac co tylko chce!

Gość plusia1231
to było tak: wtorek zazyta tabletka godzina 19, 22 wymioty sroda 7 rano tabletka ( w sensie ta zwymiotowana) sroda 19 nastepna tabletka :) wiec jedna tabletka z 12 godzinnym opoznieniem.

Gość dlatego pytam dlaczego
wzięła następną tabletkę po 12 a nie normalnie po 24 godz... Albo nie czytała ulotk, albo ją z choroby zamroczyło. W ulotce napisali też zapewne, żeby się w takiej sytuacji dodatkowo zabezpieczyć...

Gość anitka28
..miałam podobną sytuację, teraz jestem w trzecim miesiącu ciąży:)

Gość masz zapasowe tabletki
??? Jak wzięłaś zwymiotowaną tabletkę? Opłukałaś?

Gość ja miałam ostatnio tabletkę
z 24-godz. opóźnieniem i nie jestem w ciąży, ale na wszelki wypadek powstrzymałam się od seksu przez 7 dni... A Ty mogłaś się chociaż dodatkowo zabezpieczyć...

Gość wierra 333
skoro to byl 2 tydzien brania tabsow to masz napisane zeby przyjac zwymiotowana tabletke najszybciej jak sie da i wsio gra jestes zabezpieczona! a co do krwawienia w przerwie ja zawsze dostalawaam 3 dnia pozniej dostawalam z 3 na 4 w nocy a ostatnio dostalam 4 i to pozno wiec spoko! nie ma co sie przejmowac

Gość plusia1231
hm był to drugi tydzien wiec z tego co wyczytałam z ulotki, bo wbrew opinim to zrobilam:] zrozumialam ze mam przyjac po ustanieciu wymiotów zwymiotowana tabletke w sensie nastepna z opakowania, nawet jesli ma to oznaczac jednoczesne przyjecie dwuch. nie wiem albo ja jestem durna , albo sie nie rozumiemy. chcialam tylko jakiejs normalnej opinii na ten temat widze ze sie nie dogadam, wiec przepraszam ze pisze na to forum PRZECIEZ NIE JEST OD TEGO JAK WIDZE ...

Gość plusia1231
tez mysle ze powinno byc wszystko ok, chcialam sie tylko upewnic bo dziwi mnie to ze nie mam nawet objawow zblizajacego sie okresu. hm...

Gość wierra 333
I dobrze zrobilas i nie masz powodow do stresu! Wyluzuj Kobitko i zobaczysz ze krwawienie wystapi! nie masz co sie denerwowac p[ostapilas zgodnie z ulotka i najwazniejsze ze to byl 2 tydzien najbezpieczniejszy:) i taka sytuacja nie zmniejsza skutecznosci tabletek

Gość wierra 333
uwierz ze ja ost tez nie mialam i juz schizowalam ale przyszedl. organizm to nie zegarek czasem moga byc sytuacje! nawet brak krwawienia nie musi oznaczac ciazy! głowa do gory :)