Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrincesSss

jedwab pomaga wlosom??

Polecane posty

Gość PrincesSss

mam strasznie rozdowojone koncowki, dlatego ze codziennie prostuje wlosy. Niektore koncowki nawet mi same odpadaja. dzisiaj je podcielam. Kolezanka mi mowila zebym uzyla jedwabiu na mokre wlosy, ale mam pytanko. Czy jedwab naprawde pomaga? po nim nie bede miec juz tak rozdowojonych koncowek? przypomne ze codziennie uzywam prostownicy

Gość PrincesSss
kolezanka mi mowila ze jedwab wchlania wode. Czyli jak sa wlosy bardzo słabe i pozbawione blasku to najlepszy jest jedwab bo on zatrzymuje wode we włosie

Tak jedwab regeneruje końcówki.Ponad to musisz je często ścinać i używać specjalnych kosmetyków do włosów narażonych na wysokie temperatury.A musisz codziennie używać prostownicy.Przecież to jest mordercze dla włosów.Już lepsza szczotka okrągła i suszarka

Gość a czy jedwab nadaje sie
do cienkich przyklapnietych wlosow?

Gość PrincesSss
mam jeszcze krem termoochronny. Musze codziennie bo mi sie podwujaja :/ nie lubie tego! musze meic wszystko idealnie, dlatego tak prostuje. Szczotka okragla mi nie pomaga, uzaleznilam sie od tej prostownicy

Gość PrincesSss
ja tylko po umyciu jak wysusze prostuje, a tak to podprostuje ;P ale i tak i tak prostownica w ruchu :(;/

eh dlatego nawet nie kupuję prostownicy.Muszę codziennie myć głowę i by mnie kusiło a tak głowa na dół suszę trochę lakieru i ładna fryzurka i szybka, bo przed pracą szkoda mi czasu.Mam strasznie cienkie i słabe włosy więc nie mogę sobie pozwolić jeszcze na prostowanie tak często.Słyszałam tez o olejku rycynowym.

mi fryzjerka mówiła że jedwab pomaga tylko doraźnie, włosy wyglądaja ładnie, ale jak go odstawisz będa takie jak kiedyś. no i jedwab to silikony które oblepiaja włosy i ich nadmiar popsuje ich wygląd