Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A psik......

Co to takiego jest orgazm?

Polecane posty

Gość arabska kuchnia
http://www.allegro.pl/item763611285_tajin_ta jine_tagine_tadzin_arabski_garnek_maroko.html zdrowe i egzotyczne gotowanie w marokanskich naczyniach ceramicznych ... na gaz, na plyte, na grila lub do piekarnika ... dla wielbicieli arabsiej kuchni ... jako niepowtarzalny i oryginalny prezent ... Dostepne na aukcjach allegro uzytkownika Marokostyle oraz w naszym sklepie rekodziela marokanskiego www.marokostyle.com

Gość lalineczka
Zapewniam, poszukaj a znajdziesz wiele ciekawych rzeczy na temat naukowych osiągnięć kobiet:). Wiem, że chciałbyś sprawdzić moją wiedze na temat innych kobiet i oczekujesz, że ktoś wymieni sztandarową Skłodowska..ale jest takich kobiet o wiele więcej, choc ich praca może nie była aż tak spektakularna. Zachęcam do poszukiwań kobiet myślących w historii-one istnieją. JUż uciekam, dzięki za rozmowę:)

Gość dorotma
"Pogratuluj sobie wyobraźni, Dorotema. Zważ na fakt, że były takie czasy, że mężczyźni tłukli się na śmierć i życie - np. o honor kobiety..." - sam sobie pogratuluj myślenia, bo nie patrzysz na niektóre sprawy w szerszym ujęciu. Dlaczego mężczyźni walczyli o honor kobiet? No dlaczego? Dlatego, że inni mężczyźni napastowali seksualnie komuś żonę czy dziewczynę. Przemoc w ogólnym ujęciu, a także wobec kobiet jest domeną mężczyzn. To jeszcze jeden dowód na to, że jak czasem którąś zobaczą, to przestają całkowicie myśleć, a może i myślą, tylko tym, co mają w spodniach. Jak często się zdarza, żeby to kobieta zgwałciła mężczyznę? Mężczyznom tylko jedno w głowie :P Przykładem jest temat tego topiku. A psik..... uważasz, że kobiety nie myślą, w ogóle się nie rozwijają pod względem umysłowym, tudzież poznawczym, że służą tylko do jednego, najlepiej według Ciebie to mieć w domu kobietę-robota z wbudowaną pochwą, która ugotuje obiad, posprząta, a jak trzeba będzie, to "da" na zawołanie. Czy Ciebie którakolwiek kiedyś kochała? Czy miała za co Cię kochać? Bo wyglądasz na wielce skrzywdzonego pod tym względem.

Gość A psik......
Hic haeret aqua... Właśnie, Lalineczka, Skłodowska i ... globus. Tyle ma do powiedzenia nowoczesna kobieta....

Gość A psik......
Że niby teraz faceci nie napastują seksualnie... :-) Dobre sobie.

Gość A psik......
Zgadzam się z Tobą, koleżanko, że wielu facetów tego, co mają w spodniach używa do myślenia. No, ale to ich zmartwienie, skoro nie wiedzą, co do czego służy. :)

Gość A psik......
Cóż, Drotema, nie chcę Ci robić personalnej przykrości, ale skoro zdecydowałaś się wejść w spór ze mną, więc przyparty do muru mówię wprost: tak, babskiemu myśleniu daleko do tego standardowego. Gdzie rezultaty kobiecej pracy intelektualnej? Podpowiem życzliwie - może twierdzenie Potagorasa? A może zasada nieoznaczoności? A może Walc Birliant? :-) Swoją drogą, możesz sobie posłuchać. Kissin jest niezwykły. :-) http://www.youtube.com/watch?v=WgXlgicfgzE&feature=related

Gość A psik......
Ale wróćmy do tematu. Cóż więc takiego ten cały orgazm? Zechce mi ktoś wreszcie powiedzieć?

Gość dorotma
oto niektóre z odkryć kobiet: Markiza Émilie du Châtelet odkryła zasadę zachowania energii oraz wzór powstawania energii kinetycznej. Florence Nightingale - doprowadziła do wielu odkryć w dziedzinie zdrowia publicznego, m.in. w zakresie chorób zakaźnych. Podniosła standardy zdrowotne. Lise Meitner - jako pierwsza wysnuła teorię podziału jądra atomowego. Oprócz tego wśród kobiet było wiele chemiczek, które odkrywały pierwiastki. Rosalind Franklin - jej badania nad DNA pomogły opracować model struktury DNA Jocelynn Bell Burnell odkryła pierwszego pulsara (gwiazdę neutronową). Przez co jej promotor zdobył Nobla w fizyce. Na podstawie tych wszystkich wydarzeń można powiedzieć, że to kobiety przecierały szlaki, a męzczyźni przychodzili jak zwykle na gotowe :P I tak jest do dzisiaj :P Te odkrycia świadczą o bardzo dużym osiągnięciu jak na fakt, że mężczyźni nie chcieli ich widzieć na uniwersytetach i bronili im dostępu do wiedzy :P

Gość A psik......
Rety! No proszę, czegóż to cywilizacja nie ma do zawdzięczenie umysłowi kobiety... Koleżanka słyszała piosenkę Jacka Kaczmarskiego o tym, jak w pewnym porcie radziecki marynarz spotkał w tawernie marynarza amerykańskiego i kiedy sobie popili zdrowo, zaczęli się przechwalać jeden przed drugim? "A ja na to, ja w niebo ślę rakiety..." triumfował po każdej kolejce radziecki marynarz...

Gość A psik......
Taaaaaa, mężczyzna broni kobiecie dostępu do uniwersytetów, tak samo, jak broni jej dostępu do aktywnego uczestnictwa w polityce. Dlatego potrzebne są parytety! Żałosna jesteś, koleżanko. :)

Gość magdamagdalena
Pytasz o orgazm kobiet, bo zdajesz sobie sprawę że nigdy się nie dowiesz jak to jest być kobietą i jak ona go odczuwa a na dodatek może szczytować wielokrotnie. Tak, kobiecy orgazm jest lepszy!

Chciałam się nieśmiało włączyć w dyskusję i napisałam swoją opinię o godz.13:24 cyt.: " dla mnie moi mili ORGAZM - to trzepot skrzydeł motyla, coś tak pięknego i delkatnego, mimo że przecież wymagającego ogromnego wysiłku (niejednokrotnie..;0) Gdyby nie to jaki jest piękny ten finisz, nie było by pewnie sensu uprawiać seks. Pozdrawiam " Ale nikt chyba nie zauważył mojego wkładu, albo zbyt mizerny się okazał na tle tak dalece posuniętej dyskusji....

Gość magdamagdalena
a psik..rozmawiamy o historii i odkryciach w przeszłości a wtedy to kobiety nie miały dostępu do nauki na szczeblu uniwersyteckim.

Gość A psik......
Pytam o zjawisko orgazmu rozumianego szerzej. Przez dłuższy czas nasza rozmowa dotyczyła orgazmu intelektualnego. Być może jest w przypadku kobiety coś takiego, jak szczytowanie wielokrotne. :-) Natomiast z całą pewnością nie można tego samego powiedzieć o kobiecym szczytowaniu intelektualnym. Fakty są nieubłagane.

Gość A psik......
Teraz zapewne także dostępu nie mają, i dlatego nagrodę Nobla z dziedziny fizyki i chemii ponownie dostali mężczyźni...

Gość magdamagdalena
marchewka74 ---> mojke orgazmy nie są delikatne ale jakby ziemia się tzręsła a nie motyl trzepał skrzydłami;)

Gość A psik......
Ależ ja zauważyłem, Marchewka. Oczywiście, że zauważyłem. Ale byłem pochłoniety do głębi dyskusją z koleżankami, które upierały się całkiem poważnie, że "Kopernik był kobietą"...

Gość A psik......
Powiedzmy nie motyl, ale solidny pterodaktyl. Może być?

Gość dorotma
sam jesteś żałosny :) To właśnie przez takich jak Ty kobiety nie mogły studiować, bo mężczyźni uważali, że kobiety są za głupie na przyswajanie wiedzy. Myśleli, że studiowanie jest dla kobiety czymś niestosownym. O głupcy! Gdyby posłali kobiety na uniwersytety nie musieliby aż tyle główkować nad nowym wynalazkiem, zamiast podzielić się pół na pół. Kobiety mogłyby wymyślić 2/6 za nich, a oni mieliby czas, by stawiać nowe teorie i wymyślać nowe wynalazki, a tak to nadłożyli sobie drogi. Ale to typowe męskie myślenie i przejaw ignorancji w stosuknu do drugiej płci- "ja wiem najlepiej". A to, że myślisz, że kobiety to coś "ułomnego", sprawia, że jesteś w wielkim błędzie. Jestem wielce ciekawa co Ty byś wynalazł? Hm? Śrubokręt dla leworęcznych? Nie nie słyszałam o tej piosence Kaczmarka. Widzę, że się tu posłużyłeś delikatną aluzją, która miała utwierdzić mnie w tym, że odkrycia kobiet nie znaczą zbyt wiele. Jesteś w błędzie :) Dzięki za piosenkę "Kissin", ale mam coś, co Cię przebije :) Zastanów się dlaczego? A może Twoim zdaniem płeć przeciwna nie nadaje się też do muzyki? .. http://www.youtube.com/watch?v=Pt_PYw0R_i8

Gość A psik......
To może jeszcze inaczej, Doroetema. Może najpierw powiedzmy sobie, kto wymyślił i założył uniwersytety? I drugie pytanie: kto zabraniał kobiecie wymyślić uniwersytety?

Gość A psik......
:-) Jeśli koleżanka jest w stanie wymienić choć jedną kobietę kompozytora na miarę Jana Sebastiana Bacha, to proszę bardzo, zmienię moje zdanie w tej żywotnej kwestii. Bach i...?

Gość A psik......
Ja zacytowałem kilka słów z piosenki Kaczmarskiego nie Kaczmarka. Ale to, jak widać, niuans. :)

Gość dorotma
no widzisz...i kto tu jest lepszy? Kobiety nie potrzebowały się zrzeszać, żeby się czego nauczyć.

Gość A psik......
Przyswajać wiedzę potrafi pierwsza lepsza małpa, cóż dopiero kobieta. Proszę mi przy okazji wskazać małpę, która potrafi tę wiedzę gromadzić, tworzyć dzieła sztuki, odkrywać wynalazki...

Gość dorotma
"Kaczmarskiego" - przeoczenie z mojej strony.

Gość A psik......
Potrzebowały się zrzeszać i zrzeszały. Np. w koła gospodyń wiejskich, celem wymiany przepisów na rosół, nowego wzoru szydełkowego, oraz tego, bez czego kobieta nie jest w stanie wyobrazić sobie życia - celem wymiany ploteczek.

Gość A psik......
Jasne, "przeoczenie"...