Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chomiczek17

Antykoncepcja Novynette WAŻNE!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam! Mam takie pytanie, czy to możliwe i normalne że podczas brania leków antykoncepcyjnych, a mowa tutaj o Novynette , że pojawia się plamienie i jest ono cały czas od 1 tabletki i jest plamienie aż 14 dni!! Jest to skąpe plamienie, do 4 kropelek nieraz wyglądająca jak krew z miesiączki a nieraz taka brązowa plamka . Co robic? Czy to możliwe? A jeśli nie to jaki powód może takie coś wywoływać! ?? Proszę o wasze rady bo to bardzo ważne dla mnie !

Gość ja podczas
zazywania tych tabletek zaszlam w ciaze :-/

Jak to zaszłaś w ciąże? Ale nic nie zrobiły Ci tabletki podczas gdy brałaś je, gdy byłaś w ciąży nie rozumiem wytłumacz mi??

Wiadomo,że żaden środek anty nie jest 100% i ciąża może się przytrafić, ale z reguły ciąże wynikają z nieprawidłowego stosowania pigułek. Nie stresuj się.Pewnie napisała tak dlatego,żeby Cię zdenerwować.Ile jest takich topików o laskach co niby prawidłowo brały i zaszły, a potem okazuje się,że a to antybiotyk a to jednak zapomniała 1 lub 2 etc.

Gość fgvbgsrhb
ja nie miałam zadnych plamień podczas zażywania tych tab, natomiast pojawiły się ktrosty na dekoldzie i szyi. A jak to było u was pogorszyła wam sie cera??

Z cerą miałam problem miałam krostki na twarzy koło brody, ale nie różniły się one od trądziku więc to może on był. A właśnie wiecie coś może na temat palenia papierosów w czasie brania Novynette? Czy można czy nie? Bo coś jest wspomniane w ulotce, ale to raczej ogólnikowo. Wiecie może także jakich leków nie wolno używać zażywając antykoncepcje?

Sorry dziewczyny że odbiegam od tematu ale na właściwym topicu nie otrzymałą odpowiedzi a nurtuje mnie pewna sprawa :) Wróciłam dzisiaj od ginekologa i przepisał mi yasminelle. Nigdy wcześniej nie brałam hormonów, jestem 2 tygodnie po okresie, czy mogę sobie zacząć to opakowanie kiedy chce, czy naprawde musze czekać jak w ulotce do pierwszego dnia miesiaczki by zaczac je brac?

nosferatu - Słuchaj powinnaś brać leki antykoncepcyjne zgodnie z ulotką, jeśli chcesz mieć wszystko w porządku. Ja biorę Novynette jak widzisz ale każde powinno się leki brać zgodnie z ulotką.. Pozdrawiam

Chomiczek17 - odnośnie palenia i przyjmowania hormonów. Nie powinno się palić. Moja gin strasznie mnie za to gania, kochana babeczka :) A dlaczego? Bo nikotyna jeszcze bardziej szkodzi gdy przyjmuje się hormony. Eh, ten nałóg :/ _nosferatu_ - ulotka, ulotka, jeszcze raz ulotka! Chcesz ryzykować niekontrolowane zaciążenie? Co do leków - są wymienione w ulotce.