Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniszczone zycie

blagam o pomoc kogos kto wie jak

Polecane posty

Gość zniszczone zycie
do przeciez teraz a dziecko roczne to na jakim dokumencie ma podrozowac?

Gość ashley.
dziecko musi miec paszport aby podrozowac. ja ci radze organizacje, bo oni ci pomoga uwolnic sie od tego kolesia. oczywiscie gdybys poszla na policje i zglosila oficjalnie to daliby ci nadzor a jemu eksmisja i zakaz zblizania sie do was pod grozba aresztu, ale sama piszesz, ze sie boisz skarzyc na niego. zrozum, ze ambasada musi miec podstawy do tego, aby wydac dziecku paszport bez zgody ojca, a tu potrzebny bedzie sad, ktory tez musi miec dowody - wiec jak ty chcesz to wszystko zalatwic nie mowiac nikomu ze ten facet was krzywdzi?

Gość ata tata
sluchaj, dziecko roczne tez musi miec paszport, taki paszport wydany przez polski konsulat w UK jest wazny przez rok, moze byc wydany na podstawie angielskiego aktu urodzenia,ale kazdy kolejny paszport moze byc wydany na podstawie aktu urodzenia z polskiego usc. ale najwazniejsze to dostac ten pierwszy paszport bez udzialu ojca w twoim przypadku. Ja poszlabym nawet do miejscowego prawnika(jesli nie masz wysokich dochodow to takie porady sa bezplatne, wystarczy okazac payslipy,itd)

Gość zniszczone zycie
bardzo was przepraszam pozniej bede ,musze syniem sie zajac....

Gość odmienione zycie
tez bylam tak traktowana i sie podnioslam i teraz jestem szczesliwa z moja 1/sza miloscia a co ze to zapomnialam niedlugo mi sie urodzi coreczka, zal mi ciebie wiesz powiem ci jeeno jak masz gdzie to uciekaj i nie patrz na nic ,bo potem bedziesz zalowac ze zostalas.... a co do paszportu to wyszlo niedawno prawo w anglii iz wystarczy jeden rodzic jak jest dwuczlonowe nazwisko ,a wiec idz sama i zalatwiaj nie pytaj znajomych bo kazdy mowi co uwaza pozdrawiam z londynu.