Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paullinaa

Jaki polecacie basen w Warszawie dla niemowlaka?

Polecane posty

Jak w temacie. Zależy mi głównie na ciekawie prowadzonych zajęciach w niewielkich grupach i ciepłej wodzie :)

ursus, szkoła pływania niemowląt. Moja córka tam chodziła. Basen nazywa się albatros. Zajęcia prowadzi tam najbardziej medialna ze wszystkich szkół ;) ta z DDTVN i tym podobnych ;) Basen jest super, szkoła taka sobie.

Gość paulina co to jest ig
w twojej stopce???

ja jeszcze słówko powiem:) bo był czas ze intensywnie szukałam takiej szkoły i się ciut zorientowałam ;) fajna jest też szkoła delfinki :) co do akademi Dąbrowskiej, prowadzą zajecia w różnych częściach warszawy, mnie na ursus było najbliżej :) Fajne w tej szkole jest to, że płacisz kase za cały "semestr", ale po 3 zajęciach mozesz zrezygnować i zabrać pieniądze, jeśli dziecku się nie spodoba, a moze tak być.

Pearlineee, właśnie o delfinkach myślałam bo mam blisko jeden z basenów :) Zajęcia zaczęły się od września więc musimy poczekać na kolejny cykl

Ze starszą córą chodziłam do Delfinka na ul.Kasprzaka. Rewelacja!!! Zajęcia dla niemowląt są w oddzielnym basenie do którego poza maluchami nikt nie ma dostępu - jest to odrębna cześć pływalni przeznaczona dla małych dzieci. W przebieralni jest od groma przewijaków, są krzesełka do karmienia, były (bo nie wiem czy teraz są) wygodne fotele do karmienia maluszków. Poza tym rodzic obserwujący (oczywiście drugi jest w wodzie z maluszkiem) może wejść na płytę basenu albo popatrzeć sobie na pociechę przez szybę dzielącą pływalnię od przebieralni. Basen przeznaczony dla maluszków ma cieplejszą wodę i nie jest głęboki. Instruktorki naprawdę fajne i wesołe. Także polecam.

Ja mieszkam pod Warszawą ale warto było dojeżdżać :-D Jesteśmy wszyscy ranne ptaszki, więc wybraliśmy sobie grupę sobotnią na 8 rano :-D Zajęcia są prowadzone bardzo fajnie, jest kupa śmiechu i zabawy zarówno dla rodziców będących w basenie z maluszkiem jak i tych co obserwują wszystko z płyty basenu :-D

duo mama, nie wiesz czy można chodzic indywidualnie na ten basen na kasprzaka ze starszym dzieckiem? Ja mieszkam na bemowie to mam tam blisko

Jako ciekawostkę mogę dodać, że na basen ze mną chodziła Martyna Wojciechowska ze swoją córeczką :-D

Wiem, że można z maluchem przychodzić wtedy kiedy nie ma zajęć, indywidualnie. Ale z instruktorem jest naprawdę 100 razy lepiej :-D

Ach,pytasz czy są zajęcia indywidualne? Nie mam pojęcia. Wejdź na ich www, może tam coś będzie :-D A swoją drogą jesteśmy częstymi bywalcami placu zabaw na Obrońców Tobruku :-D

ale moje dziecko ma 2,5 roku i na niemowlaki się nie łapie, ponad to, ja chodziłam na pływanie do dąbrowskiej, ale moje dziecko woli po swojemu się pluskac ;) tzn tamte instruktorki jej nie przypadły i mnie tez, całkowicie

my tez tam czasami bywamy :) chociaz nie mam tak blisko, bo mieszkam przy górczewskiej, wiec blizej mi na wole tak naprawde :)

Na stronach delfinków są grupy dla dzieci z różnym przedziałem wiekowym, od 0 do 10 lat ale nie wiem jak jest z indywidualnym pływaniem

Na Kasprzaka mają na pewno taką grupę wiekową, widziałam jak się super dzieciaki bawiły w wodzie. Myślę, że najlepiej będzie jak pójdziesz na 1 próbną lekcję i zobaczysz. Ja i mąż byliśmy basenem, instruktorkami, organizacją wszystkiego zachwyceni :-D

ja chodze sama z jagodą jak narazie, poprostu ona nie chce wykonywac polecen i boi się tłumów ;) mam traume małą po tamtych zajeciach w akademi ruchu :) znalazłam już cennik na basenie na kasprzaka bo jak narazie chodziłam z nią do centrum na basen i była zimna woda :(

Gość karisza brek
Nie jest to typowy basen dla niemowlaka, ale my nasze dziecko zabraliśmy do GoldsGym na Wilanowie. Mąż chodzi tam na siłownię. Może warunki idealne dla dziecka nie są, ale korzystamy co trochę. Mały uwielbia się kąpać, a my staramy się mu to systematycznie zapewniać ;-)

Gość gość
Najlepiej wybudować swój własny basen :P Polecam firmę polbas, świetni mi się z nimi współpracowało przy budowie mojego :)

Gość gość
Przestrzegam Was przed szkołą pływania "Delfinki pływają"- nieprzygotowana kadra, notorycznie brzydko pachnąca woda ...

Gość Maycee
Pozwole sobie odświeżyć temat aby ostrzec pozostalych rodziców. Unikajcie basenu Le Soleil w Warszawie na Ursynowie!Wykupilam u nich karnet w wakacje-dwa razy woda była za zimna,az mi dziecko sie w trakcie zajec trzeslo i dwa razy mialam dziecko chore.Jak zadzwonilam z reklamacja,to wlasciciel byl na wakacjach przeprosil, mnie przyznal,ze woda byla za zimna i obiecal,ze mi zwróc****eniadze jako rekompensate. Jak wrocilam do sprawy po okresie wakacyjnym,to właściciel i jego zona byli bezczelni!Pomijam kwestie nieodzyskanych pieniedzy,ale jeszcze uslyszalam,jaka ze mnie za matka,ze weszlam z dzieckiem do zimnej wody. Brak slow na taka bezczelnosc. Odnosnie zaplecza basenowego-sciana w trakcie remontu,basen typu rozporowego jaki mozna sobie w ogrodku postawic,na pewno nie sa to warunki profeskonalne. ODRZADZAM WSZYSTKIM!Szkoda pieniedzy i ZDROWIA DZIECI

Gość gość56
Nie polecam szkoły nauki pływania Delfinki na Rokosowskiej. W grupach 10-12 osób. Dramat. Dzieci nie nauczą się pływać tylko pluskac. Taka grupa w brodziku to jak karpie w akwarium przed Bożym Narodzeniem.

Gość gość
Odradzam szkole pływania Delfinki. Nie nauczą dziecka pływać. Grupy po 10-12 osób więc logiczne, że w takim tłumie instruktor nie jest w stanie korygować błędów. Dzieci jak karpie w sklepie ocieraja się o siebie i nie są w stanie nawet wykonać żadnego ruchu. Porażka kompletna

Gość gość
A ja polecam Basen Le Soleil na Ursynowie, fajne kameralne warunki dla dzieciaczków, małe grupy. Możliwość korzystania z zajęć przez cały rok.