Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marijia

Patrzycie rozmówcy w oczy?

Polecane posty

Gość Marijia

Ja tak, i to zawsze i każdemu, nawet jak kłamie, no to ostatnie to raczej nie powód do dumy ale cóż. No i zauważyłam, że żadko jaki rozmówca też patrzy się w moje oczy, zawsze gdzieś błądzi wzrokiem. Z czego to wynika? Czy taki ktoś się wstydzi, boi, albo coś? Dla mnie np. jest to normalne i nie krępujące. Ja nie umiem np. rozmawiać z kimś i błądzić wzrokiem tak, żeby potem dokładnie zrozumieć o czym mówi. Jak można tak z kimś rozmawiać i gapić się np. na stół?

Gość sdfsdf
oczywiscie nalezey patrzec ludziom w oczy i to niezaleznie od tego czy rozmawiamy z szefem czy z kolezanka

Gość sdfsdf
gdzies czytalam, ze jezeli kogos krepuje patrzenie w oczy, to powinien utkwic wzrok na ....nosie rozmowcy. To pomaga osobom niesmaiych, a rozmowca nawet tego nie zauwazy ;-)

Gość Marijia
No to to wiem, ale też pytam dlaczego niektórzy nie patrzą w oczy? Z czego to wynika?? Ja bym mogła się patrzeć non stop w oczy, kocham się po prostu w oczy patrzeć. I wkurza mnie, jak np. z kimś gadam a ten "podziwia" otoczenie. Nosz kurwa, to tak jakby się nie interesował albo coś.

Gość taa jasne
to zazwyczaj oznaka niesmialosci,albo rozmówca sie peszy tym ze wpatrujecie sie perfidnie w oczy. mnie tez to keidys peszylo,ale nauczylem sie patrzec prosto w oczy bez przerwy na rozmowach kwalifikacyjnych o prace, i zauwazylem ze patrzac sie w oczy lepiej i szybciej rozumie sie to co ktos mowi. podobno jak ktos zaczyna jezdzic wzrokiem w lewo to duze szanse ze kłamie w tym czasie :)

Gość przykro nam....
ja powiem tak: krępuje mnie patrzenie non-stop w czyjeś oczy, bo dużo z nich wyczytuję. widzę, kiedy ktoś kłamie, kiedy coś ukrywa, kiedy nie jest sobą itd. za dużo mogę wyczytać z czyichś oczu, a nie chcę tego wiedzieć, krępuje mnie to. za głęboko patrzę w oczy, a nie umiem tak pobieżnie. więc widzisz autorko - u mnie jest odwrotnie : nie patrząc w czyjeś oczy rezygnuję z wwiercania sie w tajemnice drugiego człowieka.

Gość sdfsdf
Marija wydaje mi sie ze nie mozna tutaj udzielic jednoznacznej odpowiedzi. Kazdy czlowiek jest inny i wszystko zalezy od danego kontekstu i socjalnej kompetencji rozmowcy. Niesmiale osoby maja trudnosci w nawiazaniu i podtrzymaniu kontaktu wzrokowego. Pamietam, ze podczas studiow mialam wykladowce, ktory kazdemu patrzyl w oczy. Nie byl to zwykly wzrok, gdyz normalnie ludzie patrza sie sobie w oczy przez chwilke, spuszczaja wzrok itp. Jego spojrzenie odbieralam raczej jako nachalne i ingerujace w moja sfere prywatna. Nigdy nie wiedzialam jak mam sie zachowac, wiec zwykle patrzylam w lewo albo w prawo albo gdzies w przestrzen za oknem ;-). Pewnego razu moj wykladowca zapytal sie mnie dlaczego jestem taka chaotyczna :o i zdenerwowana dajac mi rowniez do zrozumienia, ze ja chyba cos ukrywam...:o. No coz...kazdy jest inny i nie nalezy generalizowac.

[zgłoś do usunięcia] A mi kabel USB abecadlo z pieca spadlo>>>a teraz spojrz mi w oczy i powiedz ze to co napisalas to prawda patrze patrze patrze.... tak potwierdzam to co napisalam :):D ps no chyba ze ktos tak zaklamany jest to nie odroznie klamstwa:O ale zawsze czlowiek jakis chocby ruch , cos specyficznego z siebie wyda ze mozna stwierdzic czy klamie , zmieszanie itd...:P

Gość taa jasne
pooglądajcie sobie serial Lie To Me. :D

Gość wiemy niski
przeciesz wiadomo ze nie chodzi o to zeby patrzec komus caly czas na gały:o

Gość andzelinnaa
pytanie do facetow: czy uwazacie, ze jezeli facet patrzy sie kobiecie stale w oczy (np. w ciagu 15 minutowej rozmowy) i nawet na chwile nie oderwie od niej wzroku (przypuscmy, ze jest to kontakt "formalny" - obie osoby nie znaja sie na gruncie prywatnym) i w pewnym momencie ten facet zaczyna mierzyc dziewczyne (wzrok intymny- oczy, biodra) to znaczy, ze ona mu sie podoba? Jak odroznic zwykly wzrok od czegos wiecej?

Gość ja tam zawsze patrzę
zwłaszcza jak gadam prze kompa...