Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szmargdowa

zaborcza przyjaciółka - jak się od niej uwolnić?

Polecane posty

Gość szmargdowa

Nie wiem jak uwolnić się od zaborczej koleżanki. Ciągle za mnie o wszystkim decyduje, a kiedy się nie zgadzam to na mnie wrzeszczy i się obraża. Nie mam prawa miec odmiennego zdania, nie mieć na coś ochoty albo chcieć pobyć sama. Ciągle mnie kontroluje i krytykuje. Kiedyś była inna i czasem bywają jeszcze takie chwila, ale sporadycznie. Trzymamy się od podstawówki, ale przez ostatnie dwa lata (mamy po 21) moja przyjaciółka bardzo się zmieniła. Kiedyś planowałyśmy wyprowadzkę do krakowa na studia na psychologię, którą ona kocha, a ja chciałabym historię sztuki albo kulturoznawstwo w Toruniu. Nie wiem jak mam jej to powiedzieć nie tracąc przyjaźni równocześnie. Zawsze byłam postrzegana jako osoba altruistyczna i nie chciałam się kłócić, ale mam już tego serdecznie dosyć. Chcę odzyskać swoje życie.

Gość zerwij z nia poprostu.taka rel
acja na dluzsza mete moze zameczyc.znam to z wlasnego doswiadczenia.

twoja "przyjaciółka" nie jest na prawdę twoją przyjaciółką jest straszną egoistką ona traktuje cię jak swoją niewolnice nie daj sobą pomiatać miej zawsze swoje zdanie i nie daj sobą rządzić!!!! :)

należy widać do osób które `wiedzą lepiej co dla kogoś jest dobre` powiedz jej wprost co zamierzasz, poboczy się kilka dni i jej przejdzie