Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama coreczki

Firanka do pokoju dziecięcego. Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość mama coreczki

Nie mogę dobrać odpwiedniej długości, bo wszystkie firanki dziecięce sa za krótkie. Chciałam zrobic taka do parapetu, ale nie ładnie to wygląda, ponieważ obok jest okno balkonowe, a tam nie dam takiej krótkiej... może ktos mi podpowie jakieś rozwiązanie

Gość mama coreczki
chciałam taka kolorową z Kubusiem Puchatkiem, ale one sa w 1 rozmiarze, czyli za krótkie Myślałam tez zeby kupic te krótkie i jakoś je upiąć, ale to chyba nie będzie dobrze wyglądało na balkonowym oknie taka firanka do połowy...

Gość kxukxkx
przecież nie musisz kupować firanki w kubusie puchatki. ostatnio szukałam firanek do siebie i widziałam mnóstwo słodkich firanek idealnie nadających się do pokoju dziecięcego, w kwiatuszki, kropeczki albo jednokolorowe w pastelowych kolorach i masę innych, sprzedawane były na metry

Gość ja mam krótkie firany
a na dolnej częci drzwi balkonowych zamontowalam żaluzje żeby mi nikt do mieszkania nie zaglądał ;)

Gość kxukxkx
wiesz co teraz tak mi przyszło do glowy, ale nie wiem jak to będzie wyglądało w praktyce, że możesz mieć krótą firankę w oknie i powiesić taką samą w drziwach balkonowych, a na dolnej szybie powiesić coś w rodzaju zazdroski z tej samej firanki, dwie częsci firanki na dwie częsci okna balkonowego

Jak urzadzalam pokoik dla mojej corki na poczatku bylam przekonana, ze powiesze jej firanki z dzieciecymi motywami. Wzialam rozne probki materialu do domu i sie okazalo, ze najlepiej pasowaly biale firanki (z lekkimi akcentami w ecru)- rownie dobrze pasowalyby one do pokoju doroslych. A dzieciece firanki z fantazyjnymi wzorami gryzly sie ze wszystkim i po prostu wygladaly kiczowato. Czasami warto postawic na minimalizm.

ja mam porostu zszyte dwie. s.a w myszkę micky i inne postacie disneya przewaga niebieskiego (zresztą pokoik tez mam niebieski) wiec przez środek biegnie blekitna wstążka i przykrywa zszycie. wygląda znośnie a na pewno oryginalnie :)