Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezczelnnaa

czy stosuje cie zsie ZAWSZE do zalecen lekarza jesli chodzi o zdrowie waszych dz

Polecane posty

Gość bezczelnnaa

dzieci czy jestescie takimi pacj.jak ja i o dziwo czesto na tym dobrze wychodze(a raczej dziecko)

Gość nie stosuje sie
i mam tak jak Rafinka zazwyczaj dobrze wiem co jest moim dzieciom a do lekarzy chodzę tylko po recepty na leki które "sama im przepisze" :)

Gość niebieska sukienko
już kilka razy uratowałam moje dzieci od głupich diagnoz. żyją tylko dzięki temu ze coś w środku mówiło mi "nie słuchaj że trzeba przeczekać tylko szybko działaj" nie wiem czy masz dzieci. jeśli masz to zazdroszczę że nigdy nie miałaś takiej sytuacji.

podam przykład: pojechałam na wczasy na drugi koniec Polski i mały zachorował poszłam z nim do lekarza i mówię, że wygląda mi to na mononukleozę ona, ze chyba nie i to prawdopodobnie zapalenie migdałów ale obmacała mu brzuch, żeby zobaczyć czy są powiększone organy nie było, ale nie zawsze na początku choroby są jak dla mnie za duże były węzły, jak na zapalenie migdałów, przechodziłam mononukleozę, to wiem no dobra, przyjęłam diagnozę i ok tylko że ona przepisała mu amplicylinę, czego się przy mononukleozie i cytomegalii nie robi, bo ten wirus tego nie lubi i reaguje koszmarną wysypką przyjechałam do domu poszłam do swojej lekarki powiedziałam co i jak i że podejrzewam mononukleozę ale tamta lekarka mówiła, że zapalenie migdałów moja stwierdziła że zapalenie migdałów i nawet brzucha nie pomacała za 3 dni wylądowałam w szpitalu, bo małego tak wysypało, że zaczął puchnąc diagnoza - cytomegalia (czyli to samo co mononukleoza tylko inny wirus wywołuje, objawy identyczne) i kto tu mądry? :O

Gość będzie dobrze...
Właśnie, ostatnio nie do końca posłuchałam lekarza i dziecko choruje juz 4 tydzień i to z mojej winy także. Tak przypuszczam. Do lekarza nie mam pretensji pomimo, że musiałam wyjechać z dzieckiem do innego renomowanego w innym mieście. Ale będzie to dla mnie dobrą szkołą na przyszłość. Gdybym się zastosowała do wskazówek lekarza, nie byłoby dziś żadnego kłopotu.