Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDRUZGOTANAAAAA

WIECIE ILE ZARABIAJA PIELEGNIARKI? BEZCZELNOŚC!!!

Polecane posty

Gość ZDRUZGOTANAAAAA

MOJA SĄSIADKA SIĘ WYGADAŁA ŻE DOSTAJE NA RĘKE 2500ZŁ!!! TO JEST KPINA!!! ZA CO TO???? CHYBA ZA BRANIE ŁAPÓWEK!!!

Gość no i bardzo dobrze --
tyle powinna dostawac. Moja sąsiadka w tym samym zawodzie ma na rękę 1400. Zawistnica z ciebie

Gość lecz się głupia babo
Ty chyba pojebana jesteś. Ciekawe jakie łapówki? To że kawę czasem dostaną albo czekoladki i to w dodatku jak pacjent wychodzi z oddziału, a nie w trakcie jego pobytu? To jest podziękowanie za fachową pomoc, jeżeli uzna, że taką otrzymał. Pielęgniarkom się należy, za ciężką pracę, nie tylko przy pacjencie, ale też za wypełnianie mnóstwa papierów. Pacjent ani jego rodzina nie widzi co pielęgniarka robi jak wyjdzie z sali. Myśli, że tylko kroplóweczkę podłączy, odłączy i to wszystko, a to, że na innej sali może leżeć pacjent wymagający dużo więcej opieki, to już tego nie widzą albo że musi papiery powypełniać. Widzą tylko to co chcą, np. że pielęgniarka siedzi sobie tylko przy biureczku, ale ona nie siedzi bezczynnie, tylko dikumenty wypełnia. Banda kretynów!

Gość kokolinka2
To ja wam dołożę .Jestem pielęgniarką i zarabiam 2800.Sześć nocek,dwie niedziele,sobty,jest czego zazdrościć????????

Gość na porodówce są położne
tumanie, a nie pielęgniarki, które uważają się za lepsze od piel.

Gość kokolinka2
Właśnie papierkowa robota też nas dotyczy,jest tego tak wiele że powiesiłbym za jaja cały NFZ.

Gość kokolina2 kochana powiedz mi
pracujesz w prywatnej klinice? Zazdroszczę Ci, zaczynam niedługo pracę na zlecenie, bo inaczej nie pogodzę z mgr.

Gość tomeczekiania
do: lecz się głupia babo - niestety ja też nie mogłem być na porodzie mojej żony, a ona niestety im nie zapłaciła. Jak po 5 godzinach porodu (rodziła 12h) poprosiła o szklankę wody to jej odpowiedziały "Za darmo nic nie ma" Ale ja sie jeszcze wezme za tą pilelęgniareczke co jej tak powiedziała... jeszcze mnie popamięta!!

Puls wypełniane wpisów za lekarzy na dyżurach, bo on tylko powie, że to samo co przedtem, a pielęgniarka wpisuje to w kartę... Wiem od przyjaciółki, jaka to przyjemna praca... Należy im się, bez dwóch zdań.

Gość kokolinka2
Dziewczyny ja mam na dyzurze 29 pacjentów pod sobą -sama !!!!!!!!.Same cieżkie stany,jest mi czasem przykro że nie mogę poświęcić więcej czasu każdemu z nich.NFZ nałożył nam taką dokumentację że za brak jakiegos głupiego podpisu czy parafki dostaje się karę liczoną uwaga w tys zł !!!.

Gość to są położne a nie
pielęgniarki!!! A one uważają się za lepsze od nas.

Gość kokolinka2
Pracuję w prywatnym szpitalu,który ma podpisany kontrakt z NFZ.

Gość Dziękujemy za wsparcie
:)

Gość ja będę pracować w woiewódzkim
na umowę zlecenie, 6 dyżurów w m-cu

Zależy na jaką pielęgniarkę się trafi. Niektóre to naprawdę do rany przyłóż :) Ale prostaczką mówię stanowcze STOP! Pacjenci też mają godność. Jeszcze najgorsze są tę opiekuńcze lalunie włażące w du*ę lekarzą. Wiem coś o tym, bo pracuję w szpitalu.

Koklinka, w gdzie pracujesz? Jaki to odział? W którym mieście? :) Ciekawa jestem :)

Gość ZDRUZGOTANAAAAA
KIEDYŚ MOJA BABCIA MAJĄCA WOWCZAS 76 LAT POPROSIŁA O ŚRODEK PRZECIWBOLOW. PRZYNIOSŁA JEJ COŚ ALE NIC NIE POMAGAŁO. JAK POWIEZIAŁA JEJ ŻE JEJ NIE POMAGA I ŻE DALEJ JĄ BARDZO BOLI TO ONA JEJ ODPOWIEDZIAŁA PROSTO Z MOSTU ŻE JAK JEJ NIE ZAPŁACI TO DOBREGO LEKU NIE DOSTANIE.

Gość babcie też mają bujną wyobraźn
ię. Ile to razy się słyszało dziwne historię u nas. Może demencja

Gość kokolinka2
Uwierzcie mi że my nie jesteśmy potworami,ja kocham swój zawód.Pracuję ciężko ,bardzo.Jednemu pacjentowi jestem w stanie poświęcić czasem max 10-15 minut na więcej nie starcza mi czasu.Dziewczyny pozwalniały się z zawodu ,powyjeżdżały i nie ma personelu.U mnie na oddziale lekarz z np.5 letnim stażem i taką ilością godzin jak ja ma 8 tys oficjalnie ale nieoficjalnie nawet 12 tys.I co wy na to

Gość
a niby za co taka polozna ma dostawac dodatkowo kase od rodzacej? pensje ma? ma! wiec nie czuje sie zobowiazana do sponsorowania... komorka dyktafon i nagrac zdzire, potem oddzialowa, ordynator, dyrektor szpitala, jak nie pomoze to tv i koniec glupiej baby.

Gość hylaiey
moja koleżanka opowiadała jak poszła na porodówke sama (mąż za granicą). To była największa pomyłka w jej życiu. Dała tym krową kase a jak rodziła już którąś godzine to te krowy do niej tak: "WEŹ RUSZ TO SWOJE DUPSKO TO MOŻE SZYBCIEJ URODZISZ A NIE TAK SIE ROZWALIŁAŚ I JĘCZYSZ" "MYŚLISZ ŻE MY NIE MAMY NIC CIEKAWSZEGO DO ROBOTY??" Cholera nie powinny nawet 800zł dostać! dokładnie moja koleżanka miała tak samo!!!

Jak w każdej grupie zawodowej znajdą się jakieś czarne owce. Ja też nie mówię, że mam same dobre doświadczenia z pielęgniarkami, ale nie można po jednostkach źle oceniać całości...

Gość ja jestem pielęgniarką i
zarabiam ok 3 tys, a uważam, że powinnam dostawac 5.

Gość ja pierdoleeeee
po jasny huj dajecie im łapówki? Jakbyście nie dawali to by nie brały. One i tak mają w dupie czy coś dostaną bo urobione są po pachy.

Gość bujną wyobraznie masz ty
pacanie a to są właśnie najprawdziesze realia polskiej sluzby zdrowia.

Gość idioci z tych ktorzy uwazaja
ze pielegniarki za duzo zarabiaja :o one wam dupe ratuja a wy narzekacie :o kawy w pracy nie pijecie? nie macie przerw? tak samo jak wy pielegniarki maja prawo na przerwe. Wspolczuje im ze musza uslugiwac takim pojebanym sukom jak wy za taka marna kase :o

Gość kokolinka2
ZDRUZGOTANA nie wierze ci,sorry gdyby ktoś coś takiego powiedział mógłby trafić do kryminału i nie rozumiem dlaczego nie pociągniesz tej sprawy dalej????Fakt szpital ma limity na leki nałozone moje drogie ptrzez NFZ

Gość urobione po pachy
???? Właśnie mam siostre w szpitalu to co ją odwiedzę to one siedzą i kawkę popijają :O Cóż za urobienie :O Jak się siostra raz źle poczuła i poszłam do nich jak sobie lawke piły to powiedziałam z kpina Przepraszam że przeszkadzam ale siostra się źle poczuła" To zostałam wyzwana przez dwie czy ślepa jestem że one teraz robią co innego (piły kawe). Przyszła po 30minutach z wielkim wyrzutem :O

Gość kokolinka2
Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie pod naszym adresem.Nie dawajcie żadnych łapówek,po co tego uczycie lekarzy pielęgniarki????My chcemy godziwie zarabiać za ciężka pracę.Naprawdę jak się ma tylu pacjentów na dyżurze i jesteś sama jedna to jest ciężko

Gość bybykkkkk1
a moj maz zarabia 1500zl i tez pracuje w nocy ,na zmiany,praca stojaca, a pielegniareczki tylko by strajkowaly o podwyzki,milam mamae w szpitalu wiec wiem jak jest jak nic nie dala to nawet srodka przeciwbolowego nie daly tylko wiecznie mowily zeby rodzina sie zajmowala, za to jak urodziny byly ordynatora to balowaly cla noc pacjentow majac gdzies, 2500 to zdecydowanie za duzo dla nich, drugie tyle maja z lapowek!!!