Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zerowamotywacja

jak schudnąć gdy nie widać efektów

Polecane posty

Gość zerowamotywacja

Hej :-( od dawna próbuję schudnąć, próbowałam diety kapuścianej, 10 dniowej, SB, ale one dają efekt na chwilę. Próbowałam jeść 1000 kcal, ale to dla mnie za mało. Minimum to 1200. Ale kiedy po miesiącu jedzenia 1200 kalorii schudłam 1,5 kg, olałam dietę. Chcę schudnąć ok. 6 kg, ale 4 miesiące katorgi to dla mnie za długo. Jak Wy to robicie, że w 2 miesiące chudniecie po 8 kg?

Gość marika-29
poczytaj www.mojezywienie.pl

Gość zerowamotywacja
Za herbalife dziękuję. Próbowałam kiedyś korzystać z rad z SFD, ale to nie dla mnie. Dieta oparta na mięsie, którego nie lubię, wogóle większość ich potraw ciężko przechodzi mi przez gardło. Na siłownię mam daleko, zresztą wolę swój rowerek niż siłownię. Lubię owoce, jogurty, mleko, a oni ich nie polecają. Jeśli ktoś jest kulturystą to ok, ich rady są w porządku, ale dla normalnego człowieka to raczej nie pasuje. Oni nie rozumieją, że moje zapotrzebowanie to 1700 kalorii, "na pewno coś źle policzyłam" i mam jeść 2000 jak chcę schudnąć.

Gość ezaaawww
co to za bezsensoswne podejscie ze dieta daje efekty an chwile nie ma takiej diety tora ci ozwoli zgubic duzo kg i nei wroca jak bedziesz jadla normalnie zmien nawyki i myslenie ja na sb schudlam 10 kg w 5 miesiecy

Gość zerowamotywacja
dalaj gratuluje, ja nie mogę schudnąć 5 kg, a Ty masz za sobą już 18 . mam do Ciebie kilka pytań: 1. jesz kolację o 18? co jesz na kolację? o której się kładziesz? 2. ćwiczysz? jeśli tak, to jakie ćwiczenia i jak często? 3. ile masz wzrostu i jaka była waga wyjściowa i jakie zapotrzebowanie?

Gość aliassasa
Nie musisz jeść mięsa – jak lubisz nabiał jedz biały ser, białka jaj. Jedz ryby. Jedz odżywki białkowe jak inaczej nie możesz. Białko poprawia przemianę materii, zapobiega katabolizmowi mięśni. Owoce, mleko, jogurty faktycznie nie są wskazane, bo jak chcesz schudnąć to musisz ograniczyć węglowodany (to od nich się tyje, mleko czy jogurty zawierają laktozę a to cukier, mają też bardzo mało białka.). Nasze ciała funkcjonują tak samo, niezależnie czy jesteś kulturystą czy nie – jeśli chcesz zdrowo i trwale stracić sadełko, to musisz jeść odpowiednią ilość kcal pochodzących z określonych źródeł. Te źródła możesz starać się dopasować pod siebie, ale fizjologii nie przeskoczysz – 1500 kcal z owoców i jogurtów nie równa się absolutnie 1500 kcal z warzyw i białego sera. Ile ważysz, ile masz wzrostu, ile masz lat, ile sportu codziennie uprawiasz, że zapotrzebowanie masz jedynie rzędu 1700 kcal? Zresztą nawet jeśli zapotrzebowanie masz naprawdę 1700 to 1200 na diecie redukcyjnej to za mało - należy odjąc 300-400 kcal od zapotrzebowania. Na sfd ogólnie mają rację – kto się ich słucha, ten chudnie :P Tu masz dowód, dziewczyna jadła ok. 2200 kcal (przy zapotrzebowaniu rzędu 2500 kcal) - zajrzyj na stronę 68: http://www.sfd.pl/agak_-_rekompozycja_str.79_%2F_podsumowanie_redukcji_str.68-t472720.html Podobnych dzienników z podobnymi efektami znajdziesz więcej.

Gość zerowamotywacja
158 57 kg. Nie pracuję, studiuję zaocznie. Ćwiczenia pół godziny w porywach do 45 minut na rowerze stacjonarnym. Ta dziewczyna której przykład podałaś chodzi na siłownię a ja takiej możliwości nie mam. Oczywiście nie ma problemu żebym włączyła do diety ryby, ser biały- jem takie rzeczy na co dzień, ale nie są podstawą mojej diety. Nie wytrzymam nawet miesiąca zmuszając się do jedzenia rzeczy których nie lubię a rezygnując całkowicie z tych które lubię. W dodatku taka dieta kosztuje. Chciałabym schudnąć po prostu mniej jedząc i więcej się ruszając.

`Ja jem mniej, teraz licze, cwicze a waga stoi w miejscu, mimo ze lepiej wygladam, ale kg nie ubywa :o jestem zla, motywacja spada :o witaj w klubie....

Gość zerowamotywacja
onaa odchudzasz się pierwszy raz czy byłaś już wcześniej na diecie? nie wiem co mam robić, bo jak widzę że nie chudnę to tracę motywację i zaczynam jeść. W końcu po co się odchudzać skoro i tak się nie chudnie. Rok temu byłam na 800 kcal, nie wiem jakim cudem wytrzymałam, ale schudłam 4 kg w miesiąc. czyli mało jak na taką dietę.

Gość aliassasa
No to masz zapotrzebowanie rzędu 1900 kcal. Od tego odejmij 300-400: masz minimum 1500 do zjedzenia. Nie mniej - mniej spowalnia Ci metabolizm. Ćwiczysz na rowerku? Nie rób aerobów ale interwały (informacje o treningu interwałowym znajdziesz na SFD czy podobnych stronach) - krótszy czas, większe korzyści, lepsze efekty. Spróbuj Tabaty. Kup ciężarki z dodawanym obciążeniem i rób trening siłowy w domu... Białko nie ma być podstawą diety, ale musi stanowić te 35% ilości kcal. Drugie 35% to tłuszcze (w miare możliwości zdrowe - oliwa z oliwek, orzechy, olek lniany), węgle to 30%. Jak się upierasz przelicz to na owoce czy co tam lubisz, ale zachowaj proporcje i ilość kcal. (przy preferencjach dla jogurtów i owoców łatwe to nie będzie ;) ). Tu jest dziennik posiłków, który pomaga w obliczeniach: http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm A tak w ogóle to mam wrażenie, że chciałabyś zjeść ciastko i mieć ciastko :P