Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez lusterka

Do znających się na motoryzacji - Czy można jeździć bez prawego lusterka?

Polecane posty

Gość bez lusterka

jak wyzej

tak tak, można. W farykach montuję je tak dla picu ;) podobnie jak np hamulce, można jeździć i bez nich :o

Bydlak, w fabrykach montują też np. wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby, radio, głośniki itp. Jak nie wiesz, to nie pierdol. Samochód osobowy musi mieć jedno lusterko wsteczne- wtedy przechodzi przegląd techniczny.

Gość bez lusterka
Głupia odpowiedź, bo dla Twojej informacji nie każde auto posiada prawe lusterko, i chodzi mi właśnie o takie auto. :) Wyjechał z fabryki tylko z lwewym, dociera? :D A że było to ładnych parę lat temu, dlatego pytam czy coś się w przepisach nie zmieniło i można nim jeździć

>> Głupia odpowiedź, bo dla Twojej informacji nie każde auto posiada prawe lusterko nawet maluchy mają dwa lusterka :D chcesz mi powiedzieć, że są produkowane samochody z jednym lusterkiem? :o JAKIE?

Gość bez lusterka
Teraz już pewnie nie są produkowane takie auta, ale posiadam Fiata 126 elx (tak, maluch) z 1997 roku, i on ma jedno. :D Od początku miał jedno, bo widziałam go zaraz po zakupie, i zapewniam Cię że ono nie zginęło w trakcie użytkowania, tylko od początku go nie było :D

Ja mam fiata z 89 i też ma jedno :D Drugie mi chłopak domontował :) Fabrycznie maluchy miały jedno lusterko.

Gość bez lusterka
To chyba zależao od tego czy wersja podstawowa czy jakas rozbudowana... No nie wiem, niektóre z tych późniejszych miały, niektóre nie. Te z 89 na pewno nie miały :) A swoją drogą, HaPo, jak ci się jździ malaczem? :D

Gość mozna tej jeżdzic do tyłu

Gość maluch to nie samochod
jezdzenie bez prawego lusterka to jak rosyjska ruletka, tak samo jak jezdzenie maluchem! nikt normalny juz czyms takim nie jezdzi....

Gość bez lusterka
Bydlak :D Nie porównuję malucha do innych samochodów, tylko akurat takie auto posiadam, więc o takie pytam :D Swoją drogą, ludzie, może i maluch, ale to też jeździ! :D

zastanów się - jak masz zamiar jeździć po wielopasmowych drogach bez tego listerka?? chyba, że planujesz jeździć tylko u siebie na wsi, od domu do gieesu :o

Gość bez lusterka
Mój ojciec jeździł tym maluchem przez 12 lat, bez lusterka. Po całej Polsce, kilkakrotnie z południa Polski nad morze, na Kaszuby itd. Nie miał w tym czasie ani jednego wypadku, i ani jednej stłuczki. Da się.

nooo, jak komuś tym maluszkiem zajedziesz drogę, np tirowi, bo nie zobaczysz go z braku lusterka i zrobi z ciebie miazgę, to dopiero przykoazaczysz :o tatuś drugi mądry :o szkoda ci 100 zł nanlusterko?? Biedaki 🖐️

Gość bez lusterka
Tatuś jest kierowcą z 43-letnim doświadczeniem, to że jeździł bez lusterka nie było jego kaprysem, tylko tak go jeździć nauczono i brak lusterka mu później w niczym nie przeszkadzał. Tak czy inaczej, moje wątpliwości zstały rozwiane, można jeździć bez i jest to w zgodzie z prawem :D Dzięki.

Gość cvbnhmjkl
nie wyobrazam sobie zmieniac pasa bez lusterka, :O kiedys nawet o malo nie zajechalam drogi kolesiowi mimo ze patrzylam w lusterko, bo w ulamku sekundy w ktorym przenioslam wzrok na droge by zmieniac pas on sie pojawil pedzac z mocno niedozwolona predkoscia i jedyne co mnie uratowalo to to ze wlasnie na wszelki wypadek juz zacznajac zmienianie pasa zerknelam w lusterko znowu i go zobaczylam, o wlos uniknelam stluczki :O autorko, nie dosc ze nawet jak sie stukniesz z normalnym samochodem to w maluchu nie masz niemal zadnych szans, bo to blaszane pudelko tylko, to bez lusterka , nie wiem, czy ty jestes normalna?

Gość bez lusterka
Daruj sobie, na prawdę mam w dupie co sądzisz o kobietach-kierowcach :D

Gość bez lusterka
Dobra, spoko :D Nie pytałam o Wasze zdanie na temat malucha, kobiet za kierownicą i lusterek jako takich, tylko chciałam uzyskać odpowiedź na konkretne pytanie :D Uzyskałam, dziękuję tym którzy wypowiedzieli się na temat :D

Gość bez lusterka
Dzięki, miło usłyszeć takie życzenia :) Ja tam Ci życzę szerokiej drogi

Gość zabronione nie jest
tak samo jak zjedzenie strychniny :O w czasach twojego ojca bylo inaczej, byly tez maluchy i inne liche samochody, te dzisiejsze to zupelnie co innego, nie bylo tez tylu tirow etc ale to twoje zycie i skoro masz zamiar nim tak ryzykowac to droga wolna

Gość janiemoge
Bydlak - obyś spłonął w swoim samochodzie, krzycząc o pomoc wniebogłosy, obyś utonął na dnie oceanicznych czeluści, oby stado goryli wypruło ci trzewia wśród nieludzkich wrzasków z wnętrza twych rozszarpywanych płuc... Kobitka się spytała to jej odpowiedz po ludzku, stereotypowa łajzo, ja np mam Fiata 125p (tak tak, dużego Fiata, podwójna blacha, zderzaki zespawane z ramą, skasowałbym twoją nowoczesną bryczkę jak walec i nawet bym nie poczuł) bez prawego lusterka i się da! Ogarnij się, a takie życzenia to rodzinie na święta możesz składać... Pozdrowienia dla właścicieli starych samochodów! Pamiętajcie, za parę lat te "gruchoty" będą zabytkami niczym Ford T i sprzedacie je za okrągłą sumkę! :D

Gość mały odkrywca
A skąd masz dużego fiata? Mi się marzy taki groszkowy:classic_cool:

Gość Baha
Ja mam Mercedesa SE z 1971 roku i też bez prawego lusterka. Kiedyś nie było takiego ruchu, więc zwyczajnie nie były potrzebne.