Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help dla życia

do mam ktore zaplanowaly pleć dziecka

Polecane posty

Gość help dla życia

Okres pojawi mi się 25 października. Cykle mam 30 dniowe. Kiedy mam największą szanse na poczęcie córki? Nie umiem sobie tego wyliczyć.

Gość help dla życia
Ambrozja dziękuje. Jasne że najważniejsze żeby było zdrowe, ale wiem, ze są jakieś metody żeby starać się przed owulacją, więc co zaszkodzi spróbować? Jak się nie uda to będzie cudny chłopczyk. Dla chłopca imię już mamy wybrane :)

Gość musisz przed owulacja
ale tego nie można wyliczyć, musisz obserwować siebie chyba najpewniej w pierwszy dzień, gdy pojawi się płodny śluz i czekasz do końca cyklu czy załapie;)

Gość help dla życia
ja nie potrafię rozróżnić który to jest śluz płodny. Myślałam ze owulacja jest stała czyli na 14 dni przed końcem cyklu? mylę się?

Musisz nauczyć się obserwować swój organizm, owulacja jest wtedy gdy śluz jest jak "białko kurze" ale musisz tez mierzyć temperaturę

Gość help dla życia
chyba kupie testy owulacyjne w aptece. nie jestem w stanie mierzyć temperatury. wkurza mnie to niemiłosiernie.

Gość musisz przed owulacją
owszem, jest stała około 12-16 dni przed koleją @, ale nigdy nie masz pewności co do tego kiedy następna @ przyjdzie więc najpewniej obserwować śluz i mierzyć temperaturę często jest też tak, że bezpośrednio przed owulacją temperatura spada o kilka kresek

Gość help dla życia
z tych kalkulatorów wyszło mi że owulacja będzie 8,9,10 listopada. od 5 do 12 są dni płodne. Więc teraz kiedy najlepiej starać się o dziewczynkę? Czy tylko 5 i 6 czy 7 też można spróbować?

Gość nie każdy może dokonywać
pomiarów temperatury. do tego trzeba regularności. codziennie o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka, bodajże musi to być poprzedzone 3hsnu(czy jakoś tak). ja nie jestem w stanie mierzyć sobie temp. dla mnie zostają testy owulacyjne - choć ich wiarygodność nie jest 100%

Gość help dla życia
dziewczyny dobra zostawmy ta owulacje. założę może dobrze może blednie ze będę ja miała tego 9 listopada i teraz pytanie kiedy starać się o dziewczynkę? na ile dni przed owulacją zakończyć starania?