Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i nie wiem co zrobic

Prawa kobiet w ciąży!!!!!!

Polecane posty

Gość bfdnfxd
sama tez możesz odprowadzać sobie składki, ale na chorobowe nie możesz iść. Do tego potrzebne jest zatrudnienie :O

składki sa odprowadzane na biezaco mam przed soba wlasnie dowody przelewow do zusu i us, a nr decyzji umowy nie jest wypełniony

Gość no własniei jak nie masz umowy
to jak sie dowie o ciazy to ci powie do widzenia :O ja piernicze dowiedz sie w tym zusie czy aby na pewno płaci składki i poradz sie pipu tak jak ci inni radza

jezeli odprowadza składki to musze bycd zatrudniona, wogole ta sytuacja chora jest. Bedzie pewnie bal sie mnie zwolnic bo mu zrobie koło tyłka

Gość bfdbbf
właśnie nr decyzji umowy nie jest wypełniony. Każdy może odprowadzać sobie składki co nie znaczy, że jest zatrudniony. Odprowadzać sobie może, ale zatrudniona nie jesteś.

jezeli pracowałabym do 12 tyg to pozniej nie ma prawa juz mnie zwolnic ale to jeszcze 8 tyg :(

ale on chyba przeciez przesyła imienne raporty co miesiac i musi dane pracownika w nich wpisywac

Gość seretyunqa
Ale ty jestes NIEATRUDNIONA! Jezeli nie ma umowy to nie ma zatrudnienia. Ubezpieczenie to co innego.

Gość ice fruit
chroniona to jestes od pierwszego dnia ciąży a nie od 12 tygodnia nie wiem jak to jest z umową na czas określony ale m ożesz sobie poczytać w kodeksie pracy o ciaży

Gość ngfngffng
jak może bać cie zwolnic, jak nie jesteś zatrudniona u niego :) nie należy ci się ani chorobowe, ani macierzyński. teraz jest tak, że nie trzeba czekać do 12 tygodnia, tylko gdy jesteś w ciąży, pracodawca nie mzoę cie zwolnić. ale nie masz podstaw do tego, bo nie masz umowy na okres nieokreślony, ani na żaden inny czas!!!!!! jesteś niezatrudniona, pracujesz na czarno bez , nie masz praw. Składki może odprowadzac ci nawet babcia i co z tego? :O

Gość ice fruit
nic nie mów mu o ciązy tylko pogadaj z tym dziadem co z twoją umową niezły z niego cwaniak

Gość nbv fbdffv
nie rozumiem tylko jak długo tzreba ci tlumaczyc, że skladki do zatrudnienia nic nie maja!!! musisz mieć okres zatrudnienia czyli umowę, nie masz podstaw do zatrudnienia!!!!!!!! nie masz umowy

do dokładniejszych papierow nie mam wgladu bo sa one u ksiegowego, dobra to jak nie jestem zatrudniona to jakim prawem odprowadza za mnie składki

Gość cvxbdc
bo tak sie umówiliscie, każda osoba fizyczna moze odpowadzac skladki niei będąc zatrudnionym :O

O jakich prawach ty piszesz kobieto? Nie jesteś zatrudniona nie masz żadnych praw:O W dodatku jeszcze ciężko ci to pojąć. Trzeba było myśleć wcześniej jak szłaś do pracy a nie bez umowy zaszłas w ciążę i piszesz o prawach:D

troche to bez sensu, jak moge odprowadzac podatek jak nie pracuje

Gość seretyunqa
Zrozum, dlatego nie dal ci umowy o prace. Nie zatrudnia cie wiec nie obowiazuje go zadne wymowienie, zadne chorobowe itd. Placi skladki bo ma taki kaprys ale nie zatrudnia cie!!!!!

Gość x dddsds
juz dwie strony tłumaczymy ci, że nie jesteś zatrudniona, tak cieżko to pojać? :O podatek moze odprowadzac każdy jeśli am taki kaprys, ale nie jestes zatrudniona. Mozę kolejne dwie strony bedziemy tłuc ci jedno i to samo do głowy?

nie wiem dlaczego odrazu tak na mnie najezdzacie, takie sa polskie realia, o prace bardzo ciezko i firmy prywatne łamia prawa pracowników

11:08 [zgłoś do usunięcia] i nie wiem co zrobic do dokładniejszych papierow nie mam wgladu bo sa one u ksiegowego, dobra to jak nie jestem zatrudniona to jakim prawem odprowadza za mnie składki A jakim prawem czujesz sie zatrudniona nie majac umowy ???

wiec co w takim wypadku moge zrobic, zemscic sie i nasłac na niego PIP

Gość dfbffdb
nie najeżdzamy, tylko tłumaczymy jak krowie na rowie i bez odzewu :O zadzwoń do inspekcji pracy i tam ci powiedzą, bo takie puste gadanie jest bez sensu :O

GDYZ POWIEDZIAL ZE PIERWSZA UMOWA BEDZIE NA POŁ ROKU A DRUGA NA TRZY LATA

Gość dngng
zadzwoń baz idz do inspekcji pracy, ale tak anprawd ei tak zapewne niewiele wskórasz, ale masz nauczke na nastepny raz.

Gość fdbfdbfd
mówic to sobie może, ale nie masz żadnych podstaw do zatrudnienia.

CZYLI JAK TERAZ MAM DOSTAC SWIADECTWO PRACY ZA JAKI OKRES? POŁ ROKU? JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIE