Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaaaa

Niemcy czy Anglia

Polecane posty

Gość niezdecydowanaaaa

w najblizszym czasie biore pod uwage emigracje do Angli albo Niemiec. Nie wiem tylko na ktory kraj sie zdecydowac. Dodam, ze mowie plynnie po angielsku i niemiecku, wiec nie przeraza mnie bariera jezykowa. Bede wdzieczna za kazda porade

Gość Tak serio to
proponuję północ kontynentu (ściślej Skandynawię), tudzież Szwajcarię albo Benelux. Z dalszych rejonów, to słyszałam wiele pochlebnych opinii o Nowej Zelandii.

Gość Tak serio to
całkiem niezłe są też małe państewka w EU, jak chociażby Monako, Luxemb. i Lichtenst. + nie ma tam zbyt wielu tak zwanych "Polaczków" (nie mam na myśli Polaków, tylko polskich "karków" i ich panien, którzy narobili nam już dość siary w UK i DE).

Gość Taka ja________
Przychylam się do wypowiedzi wyżej! To prawda!

Gość Mieszkam w niemczech
I polecalabym ten kraj ! Lepsza obsluga niz w Anglii napisalas to w temacie Ciaza....... Wiec jezeli spodziewasz sie dziecka lub je masz polecam niemcy opieka lepsza i wszystkie lekarstwa i szczepionki nawet na pneumokoki ZADARMO

Gość www.tnij.org/vivix
Zostań w Polsce,aż tak ci źle w naszym kraju?

W Szwajcarii nie tak latwo zamieszkac, bo oni ogolnie blokuja imigrantow. Piszesz, ze bys wyjechala gdziekolwiek. A co z praca? Gdzie zamierzasz pracowac? W jakiej branzy? Czy liczysz na pomoc tych panstw czy od poczatku do konca poradzisz sobie sama? Ja mysle, ze w Anglii latwiej o prace i mieszkanie. Takie mam wrazenie.

Gość skoro jezyk
to nie bariera,to porownaj kariere zawodowa,gdzie ci bedzie latwiej ja rozwinac,ja mieszkalam dwa lata w Niemczech i wyjechalam do Anglii,,jak dla mnie lepsze perspektywy,jedyny minus jest taki ze tutaj nie mam bliskich,siostra zostala w Niemczech.,a i jeszcze jedno ani w Niemczech ani w Anglii pieniadze na drzewach nie rosna,opieka medyczna w Anglii zdecydowanie na wiekszy plus niz w niemczech.

Gość z opinia sie nie zgaddza
Z opinia medyczna z toba sie nie zgodze .... !!!!!!!!!!W niemczech jest o wiele lepsza ,wiec to z zdrodla !!!!!

Gość skoro jezyk
nie musisz sie ze mna zgadzac,od nikogo tego nie wymagam;)takie jest moje zdanie oparte na wlasnych doswiadczeniach,fakt ,iz lezac w tamtejszym szpitalu prowadzila moja chorobe polska pani doktor,byc moze w tym tkwil problem;)