Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulajnaa

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i informacje. Niepokojace objawy.

Polecane posty

Gość Paulajnaa

witam! mam cykle 28-31, sa raczej regularne Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) w okresie plodnym. Mimo zabezpieczenia partner nie doszedł we mnie, tylko poza mną. Niedawno doslalam plamienia brazowego trwajacego 2 dni, a do tego lekko pobolewaja mnie piersi (zawsze na kilka dni przed spodziewanym okresem mam tak mam). Zastanawiam się, czy jest możliwe, abym była w ciąży. Czułam rowniez niewielkie ukłucia w dole brzucha. Prowadzę nieregularny tryb życia, późno chodzę spać, przez co bywam zmęczona i niewyspana, nie jem regularnych posiłków, ostatnio żyję w stresie (nie tylko z powodu niechcianej ciąży). Do tego łatwo się denerwuję i jestem lekko przeziębiona i od jakiegoś czasu biorę leki z paracetamolem lub kwasem acetylosalicylowym (apap, gripez itp). Partner mówi, że możliwość zapłodnienia była w zasadzie jedynie taka, że nasienie mogło zostać przeniesione na palcach, bo współżyliśmy z prezerwatywą, a on doszedł poza mną. Bardzo proszę o odpowiedź, czy powinnam obawiać się ciąży. Najbardziej niepokoi mnie to plamienie - czy może ono sugerować ciążę, czy też jest to plamienie przed-miesiączkowe, o którym tutaj piszecie? Zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałam plamień przed miesiączką, a co najwyżej plamienia owulacyjne bialawe. Nigdy nie brałam też tabletek antykoncepcyjnych. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i informacje.

Gość Paulajnaa
Dodam, ze spodziewany okres mam dopiero dostac za 1,5 tyg..

Gość tylko nie dawaj dzieciątku
na imię Kuba lub Julia- za dużo teraz tego.

Gość 30 latekkk
nie panikuj, bylabyś chyba w pierwszym tygodniu ciąży :) moja pani się zorientowała dopiero w 6 tygodniu :)

Gość Paulajnaa
Super. Czemu nie mozna powaznie. ja sie realnie denerwuje, tyle na swiecie tych niechcianych ciaz..nie chce skazywac dziecka..

Gość Paulajnaa
Ale to bankowo ciaza?? Nie stres, choroba..cos innego..;/ martwie sie.

Gość 30 latekkk
To ja jeszcze raz... Te objawy nie muszą świadczyć o ciąży. Jest zdecydowanie za wcześnie aby je kojarzyć z zaplodnieniem. Piszę do Ciebie jako doświadczony tatuś. Pozdrawiam

Gość a ja powiem Ci tak-
nie panikuj, kup test, przeczytaj ulotkę dokładnie, zrób wg instrukcji, objawy mogą wskazywać na ciążę, ale nie rozwiążesz swojego problemu na kafe.