Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyszukam

czy to czop sluzowy

Polecane posty

Gość pomocyszukam

witam dzis zauwazylam u siebie galaretkowata wydzieline (nieduzo) zabarwiona krwia. bardziej brunatny kolor. czy to moze byc czop sluzowy.nie bylo tego duzo. ppoza tym czuje tylko bol w pachwinach i nic poza tym.

Gość pomocyszukam
24 listopad,choc tydzien temu lekarz powiedzial ze wg usg 15 listopad.wiec jeszcze miesiac

Gość pomocyszukam
czyli jedyne co moge teraz robic to obserwowac.... skad miec pewnosc czy to czop.? ja czytalam ze rowniez moze oznaczac ze porod zacznie sie dzisiaj..niewiem co mam myslec

Gość pomocyszukam
a ty masz jakies objawy. mamy podobny wiek ciazy.

Gość pomocyszukam
a czy tego jest duzo. tego suzu? bo ja mialam malo.

Gość xxxxxxx111xxxxxxx
Prawdopodobnie odkleiła się już część tego czopa i może odchodzić Ci teraz po kawałku przez 2 tygodnie lub naraz cała reszta, która została. Nie znaczy to jednak, że zaczniesz rodzić zaraz bo tak jak pisałam może to trwać do 2 tygodni. Jeżeli masz kontakt z lekarzem to zadzwoń jeszcze dzisiaj lub jutro powinien powiedzieć Ci co robić. Masz jeszcze cały miesiąc więc trochę za wcześnie zaczął się odklejać. Tylko bez paniki.

Gość xxxxxxx111xxxxxxx
U mnie odklejanie czopa zaczęło się po badaniu gina i tak po 2 tygodniach urodziłam.

Gość pomocyszukam
a czy tak wlasnie wyglada czop? czy moze to cos innego mam wizyte u lekarza za tydzien,ale moze faktycznie szybciej pojade

Gość xxxxxxx111xxxxxxx
żółtawo-pomarańczowa galaretka - tak przynajmniej u mnie to wyglądało. Opisy są różnorodne. Jeżeli to co opisujesz było gęste o konsystencji galaretki to raczej tak.

Gość pomocyszukam
a duzo tego mialas? bo ja nie zbyt duzo

Gość xxxxxxx111xxxxxxx
Za pierwszym razem niewiele, z każdym następnym coraz więcej. Nie zaszkodzi Ci sprawdzić co to było. Powodzenia:)

Gość pomocyszukam
czyli czop moze odchodzic przez dluzszy czas.bo ja popoludniu zauwazylam ze mam ten sluz taki galaretkowaty,zabarwiony krwia. potem kilka godzin nic niemialam.a teraz troszke zauwazylam ale doslownie jakby 2 krople sluzy. wiec niby jest a go prawie nie ma

Gość pomocyszukam
podnosze

Gość pomocyszukam
a czy mozliwe ze czop wygladal jakby przechodzila ostatni dzien okresu.zabarwione na brunatno ?

"(...) Około 1-2 tygodnie przed porodem szyjka macicy zaczyna przygotowywać się do porodu. Pod wpływem jej skracania i rozwierania czop śluzowy wypada. Obserwuje się wówczas śluzową, bezzapachową, wydzielinę pochwową. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona.Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. (...)"