Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ateista racjonalista

ZA KOMUNY BYłO LEPIEJ !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ateista racjonalista

j/w

Gość chomchom
idź się lecz człowieku

Gość glladiator
zawsze uważałem, że ateiści mają coś nie tak pod kopułą...

no tak... tylko jakie były warunki tych wycieczek... ja pamiętam wrzucanie walizek i dzieci przez okna... taniej to może i było, ale na pewno nie lepiej

Gość ja tez tak mysle
i powiem to ZA KOMUNY BYŁO LEPIEJ nie bylo takiej biedy jak teraz dzieci wyjezdrzaly na kolonie teraz wieszosci rodzicow na to nie stac i bylo duuuzo pracy nie bylo takiej patologii jak teraz i czlowiek nie bal sie chodzic po ulicy:) I byla MILICJA:P

teraz też masz darmowe lub półdarmowe kolonie - tyle, że warunki sąłaśnie, jak za komuny, a to juz sie nikomu nie uśmiecha co do bezpieczeństwa na ulicach... ciekawe dlaczego od małego słyszałam, żeby po zmroku nie wychodzić z domu? praca jest i teraz, tyle, że za takie śmieszne pieniądze, jak za komuny, to teraz się nikomu ruszyć tyłka nie chce

"Ewa 33 no tak... tylko jakie były warunki tych wycieczek... ja pamiętam wrzucanie walizek i dzieci przez okna... taniej to może i było, ale na pewno nie lepiej " Jak jeździłaś po najbardziej zatłocZonych trasach to nic dziwnego:P.Do tego ceny zwiększyły się więcej niż się zdaje bo teraz dalekobieżne to prawie same pośpieszne(tylko z nazwy) .

Gość superrsamiec
co do patologii to była większa

" Ewa 33 teraz też masz darmowe lub półdarmowe kolonie - tyle, że warunki sąłaśnie, jak za komuny, a to juz sie nikomu nie uśmiecha co do bezpieczeństwa na ulicach... ciekawe dlaczego od małego słyszałam, żeby po zmroku nie wychodzić z domu? praca jest i teraz, tyle, że za takie śmieszne pieniądze, jak za komuny, to teraz się nikomu ruszyć tyłka nie chce " Nie ważne co słyszałaś ale do 1990 roku na mnie obcy bandyci nigdy nie napadli:P.

Gość urbann
taaaa głosujcie dalej na komuchów, to nigdy nie wyjdziemy z tego zacofania...

zacofanie to jest w Korei i Paragwaju a na lewicę będę głosować, bo takie są moje przekonania co nie znaczy, że komuna mi pasowała ale jeśli mam do wyboru czerwonych i czarnych - to zdecydowanie wolę czerwonych

Gość urbban
a nie znasz takiego czegoś jak centrum? we wszystkich najbardziej rozwiniętych krajach rządzą właśnie partie 'centralne', żadna skrajność dobra nie jest, ani komuch z lewicy, ani też bardzo skrajni prawicowcy

taaa, a facetów przymusowo wcielali do wojska:o chciał nie chciał w "kamasze":o:p fajna też była czarno-biała telewizja. "kobry" co tydzień w czwartki(uluboony serial mojej mamy):D chociaż spoko, potem były "Rubiny" z ZSRR, które nagminnie się paliły:classic_cool: no i mięso na kartki, to dopiero było oldskulowe:classic_cool:

Gość biedroneczkka
kwaśniewski był komuchem i co? i teraz wszyscy żałują, ze na niego głosowali i tyle w tym temacie

Gość hehe a myślisz
że kto teraz rządzi???

nie, nie znam polskiej partii centrum poza tym... poglądy lewidowe w zasadzie odpowiadają mi w zupełności

za komuny było dobrze bo wszystkim zyło sie tak samo, tak samo nędznie no i sklepy zawsze miały ten sam i uporządkowany towar (ocet) a nie ta k jak teraz w hipermarkecie co 2 dzien przestawiaja towar na inne półki albo nie było tyle grubasów bo mięso było na kartki nie było tyle wypadków samochodowych bo nie było tyle samochodów wiadomo był oskąd się bierze zło, skad ta stonka, a teraz każdy ma inną teorie na różne tematy w tedy ludzie zyli bezstresowo i nie zmuszal ich nikt do wysilania makówek- mądrzy ludzie w parti mówili co i jak i wsyzstko jasne wypełniano także obywatelskie powinnosci-na wybory chodzili wszyscy, no i nie było ciaglych sporow-wszyscy glosowali na 1 partię

ja nie żałuję, głosowałam na Kwaśniewskiego a teraz chętnie zagłosowałabym na jego żonę, gdyby tylko chciała kandydować...

chyba cie ***** Kwaśniewska ?!?! niby z jakiej racji? i co ona by robiła? jadłą bezy i zapraszała 1 damy?! To juz lepiej pierwszego spotkanego na ulicy kolesia wezmy na przezydenta-bedzie na pewno bardziej kompetentny a po za tym przecz z komuchami , i wsyzstkimi innymi przekrętasami

no i jak zwykle na kafe zbliżamy się do drążenia tematu o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkiej nocy:o:p nie bennnnde(sorry, nie będę ) dalej obserwować bo mnie coś kopnie:o🖐️

Gość krysiazggazowni
a idz precz! choćby mnie żywcem palili nie zagłosuję nigdy na żadnego komucha ani na lewaka, nie chce w pl ani żadnych różowych chłopców całujących się na ulicy, ani tego żeby moje podatki szły na ich ślub ani tego żeby adoptowali dzieci i traktowania aborcji jako spóźnionej antykoncepcji też nie chcę, autorze czy naprawdę chciałbyś żeby w pl było tak jak w zacofanych krajach wschodnich? jednak myślę, że ten temat to prowokacja i mam nadzieję

Gość ja bym wolała
tą komunę, przynajmniej było bardziej sprawiedliwie, i z pracą nie było takich problemów.