Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieza10pkt

faworyowanie ordzenstwa

Polecane posty

Gość pytanieza10pkt

Otóż niestety czas temu wszystkiemu stawić czoła i zmienić swoją postawę wobec rodziców. Obecnie jestem mezatka(23 lata) mam 2 letnie dziecko i 29 letniego meża ,gdy zaszlam w ciąze rodzice powiedzieli wesele albo kasa co wole ja wybralam pieniadze dostalam 25 tys na wyposazanie mieszkanie,moj maz byl wtedy dosc biedny i chcial wziasc kredyt na mieszkanie ,zeby moj ojciec sie dolozyl na pol ,ale moj ojciec mimio wysokiej emerytury(2800zl) plus dorabia na taxi 2 tys ,moja matka sprzątaczka (800zl) razem maja kolo 5tys powiedzial ze go to nie obchodzi gdzie bedziemy mieszkac i za co zyc-to nasz problem -moj maz sie spiał i wzial kredyt kupilismy mieszkanie i je wysposazylismy ,tak sie zlozylo ze interesy coraz bardziej sie zaczyly powodzic i obecnie mamy 3 firmy duez dochody ,mieszkanie splacilismy w rok . Sytuacja podobna przydazyla sie mojemu bratu wpadl z laska dopiero niedawno przez ten caly czas nie pracowal -moi rodzice go utrzymywali ,placili mu za rozrywki ciuchy -teraz znalezli mu prace w gdańsku daja na wynajem mieszkania poki co ,jedzenie PELEN SPONSORING ma okres probny 7 miesiecy jak mu praca wypali ma dostac od nich MIESZKANIE znaczy maja mu tam kupić plus jeszcze jak nie bedzie wystaczajaco zarabial beda bu dawac dodatkowo z pensji jak to mama mowi "nam nie potrzeba " kasy bo my mamy jestesmy bogaci a wlasnie wiedza ze zamierzamy sie budowac ,zgryzliwe komenatrze ,ciekawia sie ile zarabiamy tak wywnioskowalam postanowilam wspolnie z mezem ze kontakty trzeba ochlodzic mojemu bratu pomagaja (on zaprzepascil studia ja nadal sie ucze ) ....niech odczuja ze brzydko robia ,nawet mojej corce nie potrafia zabawki kupic za 10zl tylko lizaka jak przyjezdzaja a maja tlyko jedna wnuczke poki co wstyd!!! ,

nooo ładnie widze ładnieee . ehh niestety tak czesto sie zdarza ze synek lub c.óreczka która zostaje z rodzicami jako ta ostatnia.. ma najlepiej i jest rozpieszczana. ale moim zdaniem powinnas dac rodzcom jasno do zrozumienia ze to nie fair :/

ludzie, cz wy poszaleliscie, a co wam sie od tych rodzicow nalezy, dali wam zycie, wychowanie i jeszcze nie starczy ? Mi nikt nic nie dal, z domu wyszlam z walizka. I nie dlatego ze rodzice nie mieli, ale dlatego ze nie maja zadnego obowiazku mi czegokolwiek dawac. I tak jest lepiej, zdrowiej i kazdy sobie moze w zyciu sam poradzic, wystarczy troche pracy i checi a nie czekanie az mama dadza !

Gość maturka4
Rozumiem, że bardziej boli nierówność traktowania dwojga dzieci przez rodziców... No cóż, musisz się z tym pogodzić - rodzice mają swój rozum i wolną wolę. A Ty z mężem po prostu będziecie mieli satysfakcję, że sami doszliście do wszystkiego co macie.

Gość ile razy ten sam topik
założysz pazerny babolu?