Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odi2000

biegunka u 9-mies dziecka

Polecane posty

Gość odi2000

cześć, mój syn w piątek stracił apetyt i zaczął robić rzadsze kupki no i w sobote się zaczęlo... zrobil 3 wodniste kupki, 1 wymiotowal :( w niedziele juz 1 kupka mniej ale jeszcze 1 raz wymioty. Od poniedzialku juz kupki normalne, ale jeszcze wymiotowal jak zjadl jogurcik. Daję mu nifuroksazyd, lakcyd. Niestety mały praktycznie nie chce niczego jeść ;((( Podaję mu herbatki, pierś, ale jak chce mu podać marchewianke czy cokolwiek innego odwraca głowe i zaciska usta ;( co robić bo żal mi na dziecko patrzeć. nie wytłumacze mu ze musi jesc zeby nabrał sił.... a zawsze był taki łakomczuszek... ile dni taki stan może jeszcze potrwać??? pomocy

Ja bedac w podobnej sytuacji pojechalam z dzieckiem do szpitala. No i po zbadaniu zostalo podlaczone na 3 dni do kroplowki. Okazalo sie, ze to rotawirusy. A w twoim przypadku? Sprawdz, zcy dziecko nie traci na wadze i dawaj duzo do picia. Nie wmuszaj jedzenia. Dawaj to, na co ma ochote, chociazby mialyby to byc durne ciastka- najwazniejsze, zeby cos zjadl.

Gość odi2000
u nas biegunka wynikła po antybiotykoterapii... nie dostawał żadnych priobiotyków i stąd ta biegunka ;( najgorszy ten brak apetytu...

nie czekaj az się odwodni. Takie rzeczy u malych dzieci moga byc niebezpieczne. Idz rano do lekarza, caly czas dawaj pic.

Gość koniecznie idz jutro
do lekarza... i jak poprzedniczka radzi... dawaj duzo pić!!! A jak jest senny i apatyczny to biegiem do szpitala bo z odwodnieniem nie ma żartów!

Gość odi2000
pic pije, nie za duzo ale malymi łyczkami. ul lek wczoraj bylismy i przepisala nifuroksazyd i kazala podawac lakcid.