Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amandusia435

co potrafią/potrafiły wasze 8 miesięczne dzieciaczki

Polecane posty

Gość amandusia435

Mój syn za tydz kończy 8 miesiąc i jeszcze posadzony nie siedzi (strasznie sie tym martwię a podobno wszystko jest z nim ok),nie raczkuje tylko pełza podciągając sie na rączkach....

Gość halka123
tez jestem ciekawa

Gość halka123
spokojnie, każde dziecko rozwija się w własnym tempie, niektóre zaczynają raczkowac dopiero w 10mies zycia

Gość jaki rozmiar/
stoi w lozeczku, sam w nim wstaje, siedzi , raczkuje , mowi baba tata podaje czesc, robi piotke, chodzi podtrzymywany pod paszki.

Ja mam pannę 7mies,posadzona siedzi ładnie od szóstego miesiąca a od jakichś dwóch tyg potrafi usiąść sama (z pozycji leżącej). Nie martw się,moja pierwsza córa nie była taka szybka.

Każde dziecko inaczej się rozwija i trudno je porównywać....Córka miała 10 miesięcy jak zaczęła chodzić a syn 13 miesięcy....Więc po co się dołować i porównywać umiejętności dzieci...Pozdrawiam..

Gość jaki rozmiar/
ale dlugo nie raczkowal i jak zaczal to z dnia na dzien bez zadnych " objawow" wiec glowa do gory. pewnego dnia zobaczysz ze cos nowego umie czego wczoraj nie umial. zaskoczenie najleopiej naszym dzidziom wychodzi.

Gość moja majac ...
8 miesiecy juz sama siadala , raczkowala i wstawala w łozeczku . ale nie martw sie kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem . wszedzie jest napisane ze dziecko na samodzielnie siadanie ma czas do 9 miesiaca , raczkownie nawet od 10 ( a niektore omijaja raczkowanie )

Ja mam pannę 7mies,posadzona siedzi ładnie od szóstego miesiąca a od jakichś dwóch tyg potrafi usiąść sama (z pozycji leżącej). Nie martw się,moja pierwsza córa nie była taka szybka.

moj posadzony siedzi .... podciagany za raczki wstaje ..... podtrzymywany pod paszki probuje stawiac kroczki ....przekreca sie z brzuszka na plecki i na odwrot .... a tak na mniej powaznie to :-D szczypie , mlaska , udaje kaszelek , leje wszystkich po buzi , kicha z pelna buzia itp :-D

a robi papa i przebija piatke . obarty np o oparcie wersalki dluzej postoi