Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem tego

Dlaczego nie produkują biustonoszy do karmienia dla normalnych kobiet ???

Polecane posty

Gość nie rozumiem tego

Dlaczego nie produkują biustonoszy do karmienia dla normalnych kobiet ??? Dlaczego producenci bielizny uważają, że każda karmiąca matka musi być od razu gruba jak hipopotam z wielkimi wymionami krowy ??? Gdzie mam do licha zakupić biustonosz z odpinanymi miseczkami, do karmienia na wymiary 70/84 czyli rozmiar 65 E ??????????????? I w miarę przyzwoitej cenie ? Od biedy rozmiar 70 B też się nada. :( I żeby to nie było bawełniane, rozciągliwe badziewie. Szukałam w sklepach wysyłkowych, szukałam na allegro i nic poniżej 100 zł nie znalazłam, powyżej zresztą też nie :( Musiałam się wyżalić, bo się wkurzyłam :(

Gość nie wiem co znaczy dla Ciebie
przyzwoita cena? bo oczywiscie są biustonosze w normalnych rozmiarach (sama noszę 60-ki), ale to marki brytyjskie i trochę droższe niż przeciętny stanik kupiony w sklepie

Gość aha powyżej 100zł
to za dużo, nie doczytałam;) no to niestety marne szanse na kupno normalnego stanika

Gość no niestety
jak chcesz cos ladnego to nastaw sie ze zaplacic ok 100 zl. ja kupialam przepiekny stanik z odpinanymi miseczkami - nie poznasz ze jest to stanik ciazowy bo jest koronkowy na zewnatrz w wew jest bawelna. w manufakturze w lodzi jest taki specjalny sklep dla ciezarnych i tam to kupialam ale w wawie maja ten sam sklep i pewnie gdzie indziej tez, poszukaj w necie

Gość ja oświeciłam się niestety
dopiero po urodzeniu dziecka i jak idiotka nosiłam krminiki w rozmiarze 75:O bo nic mniejszego nie znalazłam i to w normalnej cenie, ale teraz na pewno wydam nawet z 200zł na porządny stanik, bo nie zamierzam zaprzepaścić tego co udało mi się "naprawić" po ciąży i karmieniu;)

ja nosze teraz 80E i wcale nie uważam sie za hipopotama z wielkimi wymionami krowy!!! mam normalną budowę, raczej szczupłą a w ciązy piersi urosly z 75C do 80E lub nawet F ale mimo wszystko sa jędrne i ładne i twoje porównanie jest bez sensu

Gość DO justyna_80
a ile masz centymetrów w obwodzie piersi i pod biustem?

Gość poszukaj może na
Allegro lub w sklepach internetowych

Gość DO autorki tego topiku
jeśli masz wymiary 70/84, to na pewno nie masz rozmiaru 65 E, a co najwyżej 65 D no chyba, że jesteś ponadtabelkowa;)

pod biustem 80, ale nosze 80 a nie 75 bo mnie uwiera i swędzi bo mam wra zliwa skóre a teraz w ciązy to dopiero wrażliwą

Gość nie rozumiem tego
"jeśli masz wymiary 70/84, to na pewno nie masz rozmiaru 65 E, a co najwyżej 65 D" Mam kilka staników 65 D ( zamawiam przez internet ), ale musiałam z nich powyjmować wkładki, miseczki są trochę za małe, a w biustonosz do karmienia muszę zmieścić wkładkę laktacyjną i nie może ściskać, więc muszę mieć 65 E. Wszystko zależy od firmy, niektóre modele są " małomiseczkowe ". Ciężko coś dobrać bez mierzenia. Zapłaciłabym i ze 150 zł za dobry stanik, ale nigdzie nie znalazłam takiego do karmienia, tylko zwykłe, nawet zwykły rozpinany z przodu by mnie zadowolił, ale nie ma. Mieszkam w sporym mieście wojewódzkim, obeszłam już wszystkie sklepy dla ciężarnych i z bielizną i nie ma :( A do Warszawy nie pojadę. Nie znam na tyle dobrze angielskiego, żeby zamawiać za granicą, a jak się okaże , że stanik niedobry to zmarnowany czas i pieniądze. Chyba wcześniej przestanę karmić, niż kupię dobry stanik. Kupiłam jeden 70 B, ale po dwóch praniach jest do wyrzucenia, nic nie trzyma.

Gość nie rozumiem tego
75 B są za luźne dla mnie pod biustem ciekawe dla kogo produkują 75 A ? cały czas mówię o stanikach do karmienia, z odpinaną miseczką, zwykłe, bez odpinanej miseczki da radę kupić, ale do karmienia muszę go zdejmować w całości, co nie jest wygodne i męczace

Gość ja mam male piersi bo rozmiar
biustonosza 70A i cały okres karmienia (10m-cy) nosiłam zwykłe staniki i bylo mi wygodnie i piersi am ładne(małe ale jedrne i nic a nic nie obwisłe) po prostu nie bawilam sie w szumne staniki do karmienia

Gość czemu musisz zdejmowac w całos
ja podnosiłam biustonosz a raczej jedna miseczke do gory i przy małych piersiach dobrze mi sie karmiło

Gość nie rozumiem tego
muszę zdejmować w całości jak do licha stanik, w którym możesz odciągnąć obwód od ciała na tyle, żeby wyjąć pierś, ma dobrze podtrzymywać biust ???? biust ma być podtrzymywany przez obwód, a nie zwisać na ramiączkach za luźny stanik w obwodzie mija się z celem, taki cyckozasłaniacz, można wcale nie nosić i to samo będzie nie po to dbam o piersi, żeby teraz wszystko zaprzepaścić małe piersi też muszą być dobrze podtrzymywane, inaczej robią się jeszcze mniejsze

Gość ja mam 75 pod biustem i 80 w
biuscie wiec jaki stanik?

Gość jak sie ma 5cm piersi to mozna

Gość 75/80 to masz rozmiar
75AA na pewno dorbze sie zmierzyłaś? ciasno mierzysz pod biustem i na WYDECHU?

Gość DO autorki tego topiku
być może jesteś właśnie ponadtabelkowa (ja też zresztą jestem) a czy mierzyłaś miękkie biustonosze tylko na fiszbinach?

Gość dyszka90
ja kupiłam w sklepie z ciążową odzieżą. Mam stanik rozmiaru 75B i 75C ale oba nadaja sie na rozmiar 75B także akby któras chciala mogę odsprzedać.

Gość ja mam 75 pod biustem i 80 w
NA PEwNO DOBRZE ZMIERZYLAM kupuje 70a raz kubiłam 65b ale nie bardzo mi pasował (to 65b za namową lobby małobiusciastych)

Gość DO dyszka90
tylko, że staniki w takich rozmiarach można kupić w kazdym sklepie a tu chodzi o rozmairówkę niższa niż 70 pod biustem;)

kurcze dzieki! nie moglam znalesc obecnie amm taki rozmiar biusty tak mi wychodzi z tego kalulatroa ale jaki kupic na karmienie bo nie wiem jestem w 3 mies ciazy

Gość DO kasia1911
Kasiu, wstrzymaj sie z kupnem karmnika do końca ciąży, bo biust się zmienia przecież po urodzeniu dziecka, wypełnia pokarmem i jest zupełnie inny niż teraz

tak wiem chodz w poprzedniej ciazy przez caly ejj okres biust mi nie urosl ani troszke az dziwne dopiero jak zaczelam karmic i wtedy mialam sliczny pelny biust tyle ze wtedy kupilam zly stanik,zwykly bez usztywnien itp,teraz chcem bardziej zadbac o piesri