Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmmmm

waga po ciąży

Polecane posty

Gość etammmmmmmmmmm

7 tygodni temu urodziłam zaraz po pordzie do miesiąca spadło dużo kg 12 ale do wagi z przed ciązy zostało mi jeszcze 6 i one wogóle nie spadają :( w brzuchu 8 cm wiecej w biuście też w nic nie wchodze ani spodnie ani bluzki nawet kurtki sa za male a dzis spadł snieg i nie mam w czym wyjśc nawet po zakupy eh

Gość no bo te pozostałe kilogramy
to te nadprogramowe, nie ciążowe;) i one schodzą najdłużej chyba też z racji tego byś miała "czym" karmić u mnei było tak, że pierwsze 8kg zeszłą w szpitalu i potem 4 kg w domu po powrocie więc 10 dni po porodzie miałąm też 12 kg na minusie, a pozostałe 8 kg niestety nosiłam jeszcze przez prawie 3 miesiące:O 3 miesiace i 3 dni po porodzie już nie było śladu po ciąży;) zatem CIERPLIWOŚCi i powodzenia;)

Gość studentka wsz
ja 10 kg przytylam w ciazy 6 kg po porodzie zeszlo automatycznie a w domu po tygodniu 4 kg poszlo samo przy karmieniu, od latania przy dziecku schudalam 3 kg dzis 47 kg kwestia czasu i cwieczen - brzuszki sprobuj chociaz po 200,300 dziennie

Gość etammmmmmmmmmm
eh cięzko mi wszyscy szybko dochodza do siebie a ja spodnie wkladam tylko do wysokości uda dalej nie wchodzą

a mnie zostało a dziecko ma juz rok i 5 m-cy :C pracuje , ćwicze nie objadam sie za slodyczami nie przepadam a nie umiem wrocic do tego co bylo przed ciaza :C:C:C:C

a mnie zostało a dziecko ma juz rok i 5 m-cy :C pracuje , ćwicze nie objadam sie za slodyczami nie przepadam a nie umiem wrocic do tego co bylo przed ciaza :C:C:C:C

Gość studentka wsz
a jaki rozmiar mialas?> a dzis masZ?? ja po tygodniu od porodu wchodzilam w jesny 26/ XS ale to genetycznie bo moja mama przytyla ze mna 7 kg

no co ty??? niby kto tak od razu dochodzi? na te dodatkowe 18 kilo pracowałaś 9 miesięcy ,a teraz chcesz żeby spadły w kilka tygodni? nie ma tak łatwo;) dodam jeszcze, że ja nie ćwiczyłam NIC;)

Gość studentka wsz
ja nie cwiczylam , diet nie mialam kocham slodycze

Gość studentka wsz
kto? te kobiety co nie przytyle wiecej niz 10 kg

Gość etammmmmmmmmmmmmm
miałam rozmiar 36 teraz 40 :( w ciąży się nie obiadałam waga do 7 mc 10 kg a przez ostanie 2 mc przytyłam drógie 10kg

Gość etammmmmmmmmmm
drugie :)

no a autorka przytyła znacznie więcej

Gość studentka wsz
moze sprobuj cwiczyc roweerek stacojnarny i brzuszki

sorrki nie wiem dlazcego tyle razy sie wyslalo :/ przed ciaza wazylam 51kg i wcgodzialm w 36 i S w ciazy wazylam ponad 70kg :( i i czesc spadla bardzo szybko a reszta nie teraz waze 60kg :C:C:C i stoje nic nie drgnie w zadna strone, nabardziej zostalo mi na udach i biodrach bo bardzo mi sie miednica rozeszla po porodzie wiec w spodnie nie ma sznas wejsc sprzed ciazy...a brzuszek to tez mi zostal ale maly i nie ejst taki wiszacy tylko taki normalny jakbym byla na poczatku ciazy... wszystko zalezy indywidualnie, przed ciaza nie mialam problemow z waga jadlam wszystko a bylo oki a tearz malo jem i jest tragedia...

daj sobie trochę czasu:) ja jak już wspominałam, nie ćwiczyłam nic, a i tak wszystko zeszło

Gość studentka wsz
ja trenowalam 8 lat to moze tez ma znaczenie ze szybko cialo doszlo do siebie

no ale widzicie dziewczyny ze nie zawsze tak jest ze sie wraca do wagi sprzed ciazy a wrecz wazy sie mniej ... cieszcie sie ze wszystko zniknelo ja walcze juz prawie 1,5roku

Gość no bo te pozostałę kilogramy
no niestety, ale z genetyką nikt nie wygra:O ja wiem, że mam dobre geny po mamie choć w ciąży tego jeszcze nie wiedziałam przytyłam te 20 kg i byłam w szoku, bo moja mama w jednej i drugiej ciąży przytyła zaledwie po 7-8 kg na szczęście szybko samo wszystko zeszło bez większego wysiłku;)

mnie w ciąży przybyło ok. 20kg. Po wyjściu ze szpitala (niecałe 2 tyg. od porodu) ważyłam już tyle samo co przed zajściem w ciążę. wymiary o wiele wolniej wracały do normy. Mam na myśli głównie brzuch. Ale teraz wrociłam do wagi którą miałam kiedyś -zrzuciłam 18kg które mi przybyło jeszcze przed ciążą. :) I teraz jest już w ogóle super. :D

moja mama tez przytyla bardzo malutko jak pojechala do porodu to ja dali na patologie ciazy :P:P no i pozniej dalej byla chudzina, no a ja nie wiem po kim...

Gość Kilkudniowa mama
A ja bym chciała, żeby mi waga już nie spadała. Urodziłam 11 dni temu. z 66 kg waga spadła mi na 55. Przed ciążą ważyłam niecałe 50 kg i wolałabym, żeby te 55 juz zostało mi na stałe, bo tak lepiej wyglądam i czuję się.

Aiszo jeśli chodzi o brzuch to miałam straszne wałki. Na dzień dzisiejszy straciłam na wys. pępka 22cm. Masakra. :O A co robiłam. A oprócz diety (zwyczajne MŻ -ok. 1500kcal plus zmiana nawyków na zdrowe już na dobre) to zabrałam sie za ćwiczenia -zaczęłam od Tamilee Webb i jej programu ćwiczeń -Chcę mieć taki brzuch. Potem dołożyłam do tego stopniowo kolejne ćwiczenia -Trening bikini z majowego Shape'a -są to dwa 30min. zestawy ćwiczeń jeden interwałowy a drugi obwodowy. Oprócz tego smaruję się kremami wyszczuplającymi i na rozstępy. Na dziś mam wyrobione już konkretne mięśnie brzucha i została mi nieduża ilość tłuszczu na brzuchu. Ale wkrótce wracam do ćwiczeń i wyelminuję i to. :P skoro z cellulitem mi się udało to i reszta mi się uda. :D

a jesli mozna wiedzie ile ci to zajelo ? bo niestety w biodrach jestem szczersza i taj juz zostanie miednicy nie zmienie...ale brzuszek chcialabym miec plaski jak wczesniej...

Gość hela z wesela
no ja niestety 2 i pół roku po urodzeniu dziecke nie wróciłam do poprzedniej wagi, 6 kilo na plusie, czuję się z tym fatalnie, ćwiczę na orbitreku i brzuszki, ale przyznaję bez bicia - nieregularnie, nie jem dużo, ale nie zbyt zdrowo. te 6 kilo ani drgnie! nawet po 2 tygodniach w upale, kiedy nie jadłam prawie nic, bo się nie dało...

nawyki żywieniowe zmieniłam na początku marca. A ćwiczenia dołożyłam gdzieś tak od czerwca. A cel na wadze osiagnęłam już prawie -patrz stopka. ;) chcę pozbyć sie jeszcze kilku cm w talii -reszta wymiarów jest już ok. :D

ja jestem 4,5 tygodnia po porodzie. Przytylam w ciazy 18,5 kg, po porodzie spadlo 7, w pierwszym tygodniu 6, teraz zostalo mi juz 3,5. Ale dzis sie zmiescilam w spodnie sprzed ciazy, co prawda jeszcze troche mi sie brzuch wylewa ale w koncu moge odstawic spodnie ciazowe, ktore juz okropnie wisialy ;)