Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podobaja wam sie

podobaja wam sie stare imiona dla dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Sandra, Sonia, Klaudia, Patrycja. Alan, Denis, Fabian. Najśliczniejsze imiona.

Gość gość
jezu ja już rzygam zarówno Juliami, Majami, Lenkami, Zuziami i Amelkami, jak i Antosiami, Frankami, Ignasiami, Jasiami czy Stasiami :/ Od skrajności w skrajność = albo oklepane albo stare, jakieś babcine... Serio nie ma już ładnych imion?

Gość OlaNieZozola
Dobrawa, Mieszko - magiczne

Gość gość
23:27, to teraz napisz jak masz na imię - z pewnością rzyganie pół Polski

Gość gość
Rzygnie*

Gość gość
Mieszko i Siemek idealna para. Boleslaw i Waclawa- brawo rodzicom sa przodownikami najnowzych trendow. Dobrawa szalonie cudowna. Sulisława lub Suligniewa czyli Sulina, Sulika rowniez niesamowite i bardzo orginalne nawet wsrod tej mody na stare imiona.

Gość gość
ja proponowalabym zapoznac sie co dane imie oznacza. moje imie niestety pasuje do mnie jak ulal, Melania-Mela-jakos mi nie pasuje ktos tu wspomnial o tym imieniu.mela to byl chark z buzi jak ktos wyplul wiec na sama mysl mi sie nie podoba. Anatol np kojarzy mi sie z tym zlym chlopcem z Akademii Pana Kleksa. nigdy nie dalabym tak dziecku na imie:/

Gość gość
Bożydar fajny i niezaleznie od wieku dziecko powinno byc darem. Ja lubie stare polskie imiona: Dobrochna (Dobrusia, Dobrunia, Dusia), Nawojka, Lelisława (Lejla), Tomiła, Damroka, Radochna, Samboja, Dobrawa, Ludmiła, Lubomira. Dla chlopcow: Domarad (Domasz), Sambor, Krzesimir, Radzimir (Radzik). Radomir, Jaromir, Jaczewoj, Dargorad, Dalwin, Wojmir, i Gniewomir (Gniewko)

Gość gość
Ludzie którzy nazywają dzieci imionami pseudooryginalnymi bo taka moda albo tak jak teraz starymi bo też taka moda są dziwni. Moda jak wszystko mija a później zostaje dziwolag na zawsze.

Gość gość
gość dziś Ludzie którzy nazywają dzieci imionami pseudooryginalnymi bo taka moda albo tak jak teraz starymi bo też taka moda są dziwni. Moda jak wszystko mija a później zostaje dziwolag na zawsze. x Jakby pozbyć się starych i jak to nazwałaś "pseudooryginalnych" imion to okazałoby się, że została do wyboru Magda, Kaśka, Gośka, Agnieszka i Anka, czyli to co już do porzygu przerabialiśmy w latach 80 i 90. Nie powiem, że te imiona są brzydkie bo nie, ale już dawno się przejadły i nic dziwnego, że obecne matki z czasów, w których było po 5 Magd w klasie, chcą dla dziecka czegoś oryginalnego albo, jeśli nie mają ochoty na zapożyczenia zza granicy to szukają czegoś wśród polskich, tradycyjnych ale zapomnianych imion.

Gość gość
Przewazajaca wiekszosc imion jest stara. Magda, Kasia, Mieszko, Lestek wszystkie to sa bardzo stare imiona, wszystkie maja po kilka tysiecy lat. Moda dyktuje, ktore z tych imion sa uzywane i niestety przewazajca wiekszosc narodu jak cieleta podazaja.

Gość gość
to ty nie budziesz cieluciem i dasz Kleofas. Bedziesz oryginalna.

Gość gość
Ja nie mam nic przeciwko starym imionom jedynie chcialabym, zeby duzo polskich imion bylo uzywanych poniewaz jestesmy Polakami i zeby byly wielorodne. Fajnie byloby zeby chociaz jednego roku uzytych bylo w Polsce z tysiac imion.

Gość gość
Nie ja nie jestem cielakiem i dalam dziecku bardzo bardzo stare imie i bardzo rzadkie. Zuzie zostawiam dla ciebie i tobie podobnym.

Gość PaniKtos
Nie wiem dlaczego, ale mi się podoba imię Arleta :)

Gość gość
Arleta napewno jest orginalna i zaraz napewno uslyszysz pretensjonalna haha. Nie podoba mi sie za bardzo, ale to nic, mi nie musi sie podobac natomiast punkty za nie bycie cielakiem. A jak ci sie podoba Dalwina? Jest to polskie starozytne imie.

Gość Gość

Takie imiona jak Kazimierz czy Mirosław , nie są dziwne fajnie się zdrabniają i sa tradycyjne .

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Takie imiona jak Kazimierz czy Mirosław , nie są dziwne fajnie się zdrabniają i sa tradycyjne .

I są brzydkie, zapomniałaś dodać.

Gość Gość
Dnia 5.04.2018 o 17:15, Gość OlaNieZozola napisał:

Dobrawa, Mieszko - magiczne

Oj, tak- nie ma lepszych.

Gość Gosc
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Pewnie, ze tak poniewaz pochodza  z jezyka polskiego wiec sa idealnie przystosowane do zdrabniania.  Kazimierz jest mega tradycyjny.  Powiem, ze wole Miroslawe od Miroslawa- Mirka bardziej mi pasuje dla dziewczynki.  Jeszcze Wladyslaw jest fajny.