Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta1991

wpadka !!

Polecane posty

Hej .Robiłam to z moim chłopakiem 10 pazdziernika i i zaliczyliśmy "wpadke" tzn spuścił się.. boję się że mogę być w ciąży to stało sie o godzinie 18 na drogi dzień spotkałam sie z ginem i zapisał mi tabletke escapelle wziełam ja ok godziny 18 wiec zdązyła w pierwszej dobie. Stało sie to 14 dni po okresie martwię się że mogę zostać mamą. Okres ma mi wypaść ok 20 pażdziernika jeszcze nie robiłam testu powiedzcie mi czy jest to możliwe że moge zajść w ciąże ? :( czy tabletka zadziała czy nie? :( strasznię się boje... pomocy!! ;(

Gość thfggfhggshytyry
nie ma chyba 100% pewności, że ta tabletka zadziała, ale na twoim miejscu bym nie panikowała, poczekała cierpliwie do tego 20 i zrobiła test w razie czego :]

Gość moja koleżanka po
postinorze i tak była w ciąży :D

Gość łepa
Test teraz Ci i tak nic nie wykaże skoro poszlaś do lekarza zapisał Ci tabletkę "po" bo chyba ona taka jest ? Nie słyszałam jeszcze o takiej. Jeśli wzięłaś ja zgodnie z zaleceniami lekarza to będzie ok.O ile lekarz normalny.Wnisoskuję,że masz krótki cykl bo 24 dniowy skoro masz okres dostać 20 października?Jesli był to 14 dzień cyklu byłaś w mniej więcej połowie czyli około owulacji (jajeczkowanie) ryzykow wpadki jest bardzo duże, ale nie należy popadać w paranoję, poszłaś do lekarza wzięłaś tabletkę, do okresu masz nie cały tydzień jeśli okres się nie pojawi zrób test płytkowy który wykaże Ci poziom HCG w dniu spodziewanej miesiączki. Pozdrawiam!

Lekarz powiedział mi że są nikłe szanse ale jadnak sie boje. Piersi mnie bolą jak przed okresem od 2 dni leci mi zólto mleczy sluz. Mam nadzieje że jednak w ciąży nie będę. Czy jest możliwośc taka ze przez escapelle może spózniać się okres? dodam że tabletke wziełam po 23h

Gość łepa
Tym bardziej nie chcę Cię nmartwić ale trudno jest ustalić Twój cykl miesięcznya w nim jajeczkowanie, musisz się uzbroić w cieprpliwość. Głowa do góry, nie tak łatwo jest zajść w ciąże :) Buziaki

do łepa Lekarz jest normalny;) przyjoł mnie w niedziele. Czy jeśli 1 raz mi sie to zdażyło są wielkie szanse że mogę być w ciąży? Dodam jeszcze że odrazu po tym poszłam do ubikachi i gdy siadłam na kibel duża ilośc spermy wyleciała następnie poszłam sie wykąpać.

Do łepa Mam nadzieję ze nie jestem w ciąży mój facet codziennie sie o mnie martwi narazie nie ma mowy o żadnych objawach prawda? jeżeli zxrobie test po 14 dniach on wyjdzie 100% pewny? czy muszę zrobic dodatkowo te badanie krwi?

Gość łepa
Poczekaj do dnia w którym masz dostac okres, jeśli on się nie pojawi, zrób test płytkowy który wykaże Ci poziom HCG w moczu.Najlepiej by było gdybyś zrobila go rano. Nie ma znaczenia,że wyleciało.Musisz pamiętać,że nie trzeba dużej ilości nasienia by zapłodnić, wystarczy,że osadziło się gdzieś w szyjce poczekało na jajeczko i nieszczęscie lub szczęscie gotowe. Musisz poczekać ale jak na moje oko nie muisz si,ę martwić.

Proszę was doradzcie mi coś pierwszy raz w życiu wziełam tą tabletkę i pierwszy raz w życiu miałam taką sytułację:(. Mam dopiero 18 lat nie jestem gotowa na to by być matką boję się tego a co dopiero urodzić i wychować...

Gość marta skutecznośc tej
tabletki jest duża, masz miec okres za około tydzień wiec wyluzuj, pewnie przez straes i tak Ci się spóźni. Założe się że nie jesteś w ciąży, nie tak łatwo jest zajść w ciąże jak Ci się wydaje a poza tym lekarz przeiał Ci tabletkę więc musiałabyś mieć zajebistego pecha żeby zajść w ciążę, daj spokój:)

Lekarz mówił że nawet ta tabletka nie będzie mi potrzebna ale jednak wołałabym ją wziąść pisałam już na tej stronie na ten temat i każdy mówi inaczej wiec mam obawy...:(

Gość mmmaciaa klalinkiii
A ja co mam powiedziec.23/09.kochalam sie z partnerem to byl 3 dc.Cykle mam 26-28 dniowe i tez mam stresa czy dostane okres.Powinnam dostac do konca tyg.

Gość o matko dziewczyno
daj se siana na 100 % nie ejstes w ciazy!!!!

Nie znam się, ale chciałabym się znać :P Dlaczego teraz test nie wykaże, gdyby była w ciąży? To znaczy, że jak ja teraz zajdę, to się okaże dopiero w dniu spodziewanej @? A na opakowaniu testu jest napisane, że już po 6 dniach od zapłodnienia wykrywa...

Gość papapa
marta wyluzuj!!! stres tylko opozni ci okres! tez bralam tego procha jakos w kwietniu, pierwszy test zrobilam 10 dni po wpadzie. byl negatywny. pozniej bylam u gina i na usg-w ciazy nie bylam. dodam ze mam bardzo nieregularne @ i nie wiedzialam ktory to dzien cyklu, tym bardziej ze jesten kilka miesiecy po porodzie. musialabys miec gigantycznego pecha zeby zajsc.

Tak piszę ale 100% pewność że test wykryję ciążę lub nie dopiero 14 dni po. 100% pewność możesz mieć dopiero wtedy jak zrobisz badanie krwi. Są takie testy co wykrywają po 6 dniach ale nie zawsze działają:(

Mam sobie dać siana tak ? są różne sytułacje dlatego wolałam napisać na forum i pytać się dziewczyn które to przeżyły i miały z tym styczność !!

Gość papapa
kotka mruczurotka: do zaplodnienie przeciez nie dochodzi od razu jak cie facet zaleje!!! to nie dzieje sie tak hop siup! to trwa kilka dni+te 6 co masz napisane na opakowaniu.

Kuźwa... :( Dlaczego gin ani apteka mnie o tym nie poinformowali... Zrobiła dwa testy, jeden w 6 dni po, drugi za dwa dni i nic, więc się schlałam z rozpaczy... :( A jakbym tak była??? Kuźwa... Teraz się będę bałą wypić w sobotę na weselu, bo jak jednak jestem???? Ech... Widzę, że nie tylko w ciąży trzeba odstawić wesołe życie, ale przed również... A jak nam tak nie wyjdzie przez wiele miesięcy, to się chyba zanudzę...

Gość mmmaciaa klalinkiii
nie bralam zadnej po.