Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lora28

Dzień Dziecka Utraconego 15.10

Polecane posty

Dziękujemy Wam,że pojawiłyście się w naszym życiu,dałyście nadzieje,plany,marzenia...Dałyście radość i szczęście...I odeszłyście od nas,Małe Anioły,zanim pojawiłyście się tutaj,na Świecie.Ktoś zdecydował,że gdzieś indziej będzie Wam lepiej i zabrał Was do siebie zostawiając nam puste ramiona pełne żalu,smutku i tęsknoty... Patryczku Kochany,to mój Pierwszy Dzień Dziecka Utraconego bez Ciebie....Chciałabym Ci powiedzieć,że na zawsze będziesz w sercu moim,Tatusia i Pawełka i że czasem tak trudno się bez Ciebie żyje...Nie zobaczę jak rośniesz,stawiasz pierwsze kroki,nie zobaczę Twojego pierwszego ząbka....codziennie widzę Twój grobek i zadaję pytanie- czy naprawdę musiało tak być.... Dla Ciebie Synku [*][*][*] ❤️❤️❤️ I dla wszystkich Utraconych Dzieciaków [*][*][*] Kochamy Was....Rodzice.

dziś ten Dzień....straszny Dzień, nie wiem jak go przeżyć, jeszcze za wcześnie aby spokojnie o Niej myśleć.Ten straszny zal, że Jej nie będzie, ten ból, eh.Pamietam o Tobie Aniu do końca moich dni...

Gość studentka wsz
widzialam dzis o tym dniu w dzien dobry TVN trzymajcie sie dzielnie:*

Gość Też pamiętam - dziś kochanie
miałbys - mialabys rok i miesiąc [*}

Ja straciłam dziecko 9 maja. To jest mój dzień żałoby a nie jakiś wymyślony przez nie wiadomo kogo. Co to za moda, żeby wpisywać święta wymyślone??? 😠 Pamietam o moim maleństwie codziennie i nie życzę sobie, żeby ktoś tłamsił moje uczucia ani wtykał w szeregi "matek płaczących"

to niejest swieto wmyslone w stanach obchodzone juz jest 80 lat! w polsce dopiero 3 rok,tak jak swieto zmarlych jest 1 listopada tak samo i dzieci ktore odeszlkly na roznych etapach swego zycia maja swoj dzien,nikt nie kaze tlumsic ci uczucia,dlaczego w takim razie jest swieto zmarlych? dlaczego w ten dzien wszyscy nagle jada na groby? przeciez ich bliscy nie odeszli tego dnia!

Święto zmarłych jest praktykowane od wielu pokoleń jak zauważyłaś. To święto to faktycznie jakiś nowomodny wymysł "współczujących". Faktycznie czasem ktoś powinien się zastanowić czy nowo wpisane święto jest potrzebne. Skoro jest święto zmarłych to po co inny dzień żałobny?

Gość Do zmieniam zdanie
i ok, niech 9 maja będzie dla Ciebie tym dniem, a Ty pozwól, że dla tych, które chcą to 15 października będzie tym dniem, w którym wszystkie mamy, które straciły dzieci nienarodzone będą się razem łączyć w bólu to jest jak z 1 listopada wiadomo, że nie wszyscy odeszli 1 listopada, ale ten dzień jest dla wszystkich symbolem i niech 15 dzień października będzie takim symbolem dla nienarodzonych dzieci... łączę się z Wami w bólu...

Możesz mi wierzyć lora28, że nie da się zapomnieć o stracie dziecka. Nie potrzebuję współczucia, nagłaśniania w mediach i dyskutowania nad STRATĄ. To mój ból- nic wam do niego!

Gość studentka wsz
nawet w taki dzien musicie sie klocic? boshe jak nie chcecie slyszec i tym dniu to sie nie wpisujcie proste

Gość informuję cię zmieniam zdanie
że to nie jest tylko Twój ból, bo mój też chyba zapomniałaś, że nie jesteś jedyna

informuję cię zmieniam zdanie że to nie jest tylko Twój ból, bo mój też chyba zapomniałaś, że nie jesteś jedyna BZDURA. Owszem, nie jestem jedyna lecz Ty mojego bólu nie czujesz, tak jak ja nie czuję Twojego. Idę stąd.

Gość no to idz po co tu weszlas ze
zeby siac zmęt - nam to pomaga, a jak tobie nie to precz!

Słuchajcie,każdy przezywa żałobę na swój sposób.Jedni wolą mówić o tym jak im źle,a drudzy po prostu cierpieć w samotności. I każdy z tych sposobów jest dobry o ile przynosi ukojenie. Nie chcę,żeby ten temat był powodem do kłótni.Chciałam tylko zwrócić uwagę na to,że taki dzień istnieje,że są mamy,które utraciły swoje dzieci,czy doświadczyły "przegranych narodzin" i że pamiętamy o nich i Ich dzieciach. Często jest tak,że kobiety ronią i są zmuszone trzymać swój ból w sobie,bo w przeciwnym wypadku zostają źle odebrane przez otoczenie,pozwólmy Im chociaż dzisiaj powiedzieć " tak,jestem,straciłam swoje ukochane dziecko" jeśli czują taką potrzebę.... Jeśli ktoś nie chce być z nami w tym dniu,ok,rozumiem,ale niech nas nie obraża ani nie zabiera prawa do jego obchodzenia....

na zawsze pozostaniesz w naszych sercach Synku ❤️ dzisiaj miałbyś 2 latka...ciągle zastanawiam się jakby nam było razem...odszedłeś tak nagle:( ale wiem,że jesteś i czuwasz nad nami i opiekujesz się swoim malutkim rodzeństwem,które odeszło zaraz za Tobą❤️

Gość ania hania...
I ja lacze sie z Wami. Moje odeszlo ponad pol roku temu. Nie wiedzialam, ze dzis taki dzien. Moja siostra stracila dzis malenstwo swoje.

Gość dera
Moje dziecko odeszło w 10 tc... w listopadzie tego roku skończyło by 9 lat...(*)

nie wiedziałam że jest nawet taki dzień... nie wiem czy to dobrze czy źle - dla mnie rocznicą będzie i tak data śmierci moich dzieci. Zresztą i atak nigdy nie zapomnę bo się nie da ..... :(

Gość współczujee
:( wspułczuje

Gość ewelka 1984
witam ja 6 wrezsnia przezylam swoj rok kiedy stracilam moje córcie 23 czerwca 2008 roku dwoeidzila sie ze ejstem w ciazy blizniaczej niestety 5 miesiecy puzniej 6 wrezsnia 2008 stwierdzono ciaze obumarła w 19 tyg porod byl dla mnie straszny nie moglam przytulic moej sloneczka ni uslyszec placzu to bylo najgorze przezycia\e kazdej kobiety:( choc we wrzesniu minelo rok czuje w sercu pustke i żal do Boga dlaczego mi zabral dwie sliczne coreczki takie piekne byly na usg taka radosc w jeden chwili swiat naam sie zawalil teraz po 7 miesiecznej walce zajsciem w cize nei wychodzi :(