Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona absolwentka

czy napisac to w CV?

Polecane posty

prosze pomozcie mi:( czy mam pisac, ze otrzymywałam stypendium naukowe? czy to ma jakiekolwiek znaczenie? ja nie pisalam wczesniej, ale kumpela mowi mi, ze koniecznie powinnam to zamiescic... druga sprawa... czy mam pisac jaka mam koncowa ocene na dyplomie? a moze z obrony mgr? choc to taka sama ocena... jest tu moze ktos, kto pracuje w HR? opinie takich ludzi beda dla mnie szczegolnie cenne.🌻

Gość to jest bez znaczenia
I TAK POCHŁONIE CIĘ OGIEŃ PIEKIELNY GRZESZNY (od)BYCIE

Gość tez miałam stypendium
naukowe , piątki z prac i piątki z obron i na dyplomach ale w zyciu bym tego nie napisała w cv , ani w liście motywacyjnym :|

"w koncu mozesz zrobic opis ukonczenia studiow" co masz na mysli? skan dyplomu? czy jakos specjalna rubryke w cv o ukonczeniu stdiow?

ale jak przesylam dokumetny via e-mail, to prosza tylko o cv i list motywacyjny, wiec co z tym dyplomem? chyba nie wypada na chama wciskac skanu dyplomu, no nie?:o

Gość Sage
Nie, tego rodzaju rzeczy możesz umieścić co najwyżej w liście motywacyjnym, kiedy chcesz podkreślić swoje konkretne zalety związane z nauką i nabyciem przez nią jakieś konkretnej umiejętności. cv powinno być zwięzłe i przejrzyste. Informacja o stypendium - jeżeli było to np stypendium zagraniczne i odbyłaś część studiów w innym kraju - wtedy tak, napisz. Ale jeśli po prostu płacili ci za oceny to się nie chwal na siłę. To nie robi na nikim wrażenia.

wiem, ze doswiadczenie jesr najwazniejsze. interesuje mnie czy dl arekrutera taka informacja jest w jakikolwiek sposob przydatna czy moze powoduje niesmak... na dyplomie mam celujacy. do tej pory tego nie pisalam w cv ani listach motywacyjnych. jak mozna zauwazyc, nadal jestem bezrobotna...

Oczywiscie wpisujesz w cv,ze ukonczylas takie i takie studia i podajesz date rozpoczecia i ukonczenia. Co do odpisu dokumentow, to mozesz dodac to w zalaczniku- nie wiem czy tak sie robi, ale chyba uczelnia daje takie odpisy...? takie jak odpis swiadectwa maturalnego. Nie wiem jakie wymagania maja pracodawcy. niektorzy do cv- do zalacznikow dodaja rozne dokumenty z jakis wolontariatow itd. Co do tej kwestii nie jestem pewna, ja nigdy nie dolaczam zadnych odpisow, ale chyba mozna to zrobic- wtedy pracodawca widzi,ze obronilas sie na taka i taka ocene(chociaz z drugiej strony nie wiem czy go to interesuje tak naprawde).

Gość loloatkolo
nie zapomnij napisac ze lubisz sex:D

no ja wlascie nie chce zalaczac dokumentow, o ktore pracodawnca nie prosi... jakby ktos napisal, ze mozna dolaczyc takowe, to bym przesylala...

kurcze, chcialabym zobaczyc jak wygladaja cv i lm osob, ktore dostaly prace... no ale przeciez nie bede znajomych o to prosic:o

Mysle,ze ocena z dyplomu nic Ci nie da. Pracodawcy nie zwracaja na to uwagi. Moga ewentualnie na rozmowie kwalifikacyjnej zapytac Cie o studia itd. Jezeli wysylasz cv i list mot. przez neta to nie dawaj zalacznikow (chyba,ze bardzo chcesz...). Napisz zwiezle i krotko w cv jakie szkoly, doswidczesnie, hooby itd.

aaaa moja kumpela w cv pisala o stypie naukowej i ocenie z obrony mgr (tzn. wpisala sobie celujacy, ktory dostala tylko z samej obrony, choc z pracy dostala 4, a ogolna ocena na dyplomie ma 4,5) i dostala prace...

Gość czy na studiach ocena bdb
nie jest najwyższą? skąd u Ciebie celujący?

nie, u mnie nie najwyzsza jest celujacy. wklejam zdjecie do cv. widzialam wiele przykladow, ale to takie oklepane suchary. uwazam, ze moje cv, jesli chodzi o sama strukture, jest dobrze zrobione. bardziej obawiam sie, ze jestem malo entuzjastyczn a w LM... ale ja taka wlasnie jestem. nie potrafie sciemniac... a moze jeszcze nei jestem na tyle zdesperowana by to robic, ale to uz chyba kwestia czasu:o

*bez tego "nie" przed "najwyzsza"

Gość a to dziwne bo byłam pewna
że systemy ocenia nia na jednym poziomie edukacji powinien byc jednolity, ale cóz... myliłam sie:|

Gość systemy oceniania powinny być
sorki za błąd wyżej

Gość a kogo to w ogóle
obchodzi, jakie miałaś oceny na studiach? To nie podstawówka, że za czerwony pasek dają ci nagrodę. dla pracodawcy liczy się to, że masz studia skończone i dyplom magistra. resztę ma w dupie. Można mieć same piątki, a być niedorajdą i ofiarą losu.

Gość u mnie na politechnice
tez jest celujacy, na ekonomicznych tez jest.

no wlasnie nie wiem czy obchodzi, dlatego pytam. jesli uznajemy, ze oceny nie swiadcza o wiedzy- ok, rozumiem. ale moga one swiadczyc chociazby o systematycznosci czy skrupulatnosci.

rozumeim Katarino, ze jestes rekruterka:) powiedz mi prosze, co decyduje o tym kogo zapraszasz na nastepny etap rekrutacji? bo ja spelniam wszystki wymagania na stanowiska, an które aplikuje, a mimo to nie jestem zapraszana...

ukonczylam finanse i bankowosc na uniwersytecie ekonomicznym (dawniej Akademia Ekomomiczna)

Nie pracuje na stanowisku "rekruterki", choc zajmuje sie zatrudnianiem osob w moim pionie. Decyduja rozne rzeczy - jakie studia zostaly ukonczone, gdzie dana osoba mieszka, jakie ma doswiadczenie (u osob prosto po studiach mile widziane chocby prace dorywcze w trakcie studiow). Po prostu czytam i wiem, ze z ta osoba jest sens sie spotkac. Wszelkie rozbudowane "zainteresowania" (dobra ksiazka, muzyka, kino) sa dla mnie zbedne.