Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi28

Dworek przy lesie

Polecane posty

Gość EMKAER
Dworek jako miejsce na wesele jest naprawdę piękny. Spodobał się mnie i mojemu narzeczonemu. Jednak przestraszyliśmy się opinii na forum mówiących o smrodzie z sąsiedniej ubojni. Postanowiłam przejechać się pod Dworek otworzyć szyby w samochodzie i po prostu wyczuć lub nie wyczuć ewentualnego smrodu. No niestety, moje podejrzenia się sprawdziły.. otwarłam szybę i mnie zatkało :( Prawdziwy, paskudny gówniano- mdły smród zwalił mnie na kolana.. wybrałam się tam w wietrzny dzień, ze względu na pogodę, dosyć mocno wiało i dzięki temu mogłam zobaczyć czy smród rozchodzi się po okolicy. niestety rozchodzi się wszędzie!!(a nikt nie ma pewności, że w dniu jego wesela nie będzie wiać) mimo tego, ze było dość chłodno (ok.12st. mamy w końcu początek listopada). kurzy smród był doskonale wyczuwalny. Tak więc nie wyobrażam sobie jak musi tam walić w środku lata, kiedy jest najwięcej wesel..... !!!! Nie rozumiem jak własciciel ubojni mógl postawić dom weselny 20metrów od ubojni, no ale cóż.. ze 100 osób, 90 zrezygnuje, ale i tak zostanie przykładowe 10 naiwnych, które się nabierze i na których gość zarobi.. ://// GDYBY NIE PASKUDNY SMRÓD, SĄDZĘ ŻE WYBRALIBYŚMY TO MIEJSCE NA NASZE PRZYJĘCIE WESELNE.

Gość plast
Kurcze ale nam daliście do myślenia , nie dalej jak 3 dni temu byliśmy oglądać tą salę. Oczywiście piękno ogrodu dworku i samej sali nas urzekło i po 10 min zarezerwowaliśmy termin na wrzesień 2012 , teraz czytam co piszecie i jestem podminowany. Znalazłem w internecie nawet stronę tej ubojni http://www.ubojniaszumera.malopolska.info/kontakt.html , myślałem że może to jakiś interes właściciela na wymarciu i zaraz go zamknie , a przynajmniej do 2012 roku ;] a tu czytam ze w 2006 zainstalował super nowoczesną linię produkcyjną , zatrudnia 30 ludzi i ma zamiar zatrudniać nowych. Czy na prawdę właściciel ma tak małą wyobraźnię żeby budować dom weselny koło gnoju ?? Nie wiem co teraz, może nie śmierdzi tam zawsze ? może jest to zależne od aktualnego etapu produkcji i dałoby się z nim dogadać żeby "tego" nie robił akurat w tą sobotę .... albo niech pisze paragraf w umowie że jak będzie śmierdzieć to oddaje kasę.... w końcu jak coś mam 150 świadków ;] sam już nie wiem nawet jakby oddał te pieniądze to , to ma być najszczęśliwszy dzień w życiu a nie ten który się wspomina z perspektywy smrodu. Cały urok tego miejsca prysł... Można pojechać sprawdzić , ale co to da jak dzisiaj może nie śmierdzieć a jutro tak.... Sam nie wiem może wy macie jakiś pomysł ?? Albo możecie mi polecić równie piękną salę w okolicach dąbrowy górniczej, bo nie ukrywam poprzeczka jest dość wysoko postawiona po tym co tam zobaczyłem i nie mam jak narazie alternatywy.

Gość Juniaaaaaaa
No i to jest baaardzooo dziwne.... Jedni piszą tak, inni tak... a ja znam osoby, które miały tam wesele i powiedziały, że nie wyobrażają sobie lepszego miejsca na wesele. Jak to jest... jedni piszą, że masakra, inni, że super... tak jak już pisałam, my z moim mężem bedziemy mieć tam wesele po ślubie kościelnym... kontaktowałam się z masą osób, które miały tam wesele, każdy nam poleca... nie spotkałam się osobiście (jedynie tutaj na forum) z osobą, która byłaby niezadowolona z wesela tam... wszyscy zarzucają, że małe porcje, ale ja się pytam czy na wesele idzie się po to żeby się nażreć??? Jest obiad + deser + 3 ciepłe dania + zimna płyta + tort + ciasta, można sobie domówić stół wiejski... Błagam, niech mi nikt nie wmawia, że jest się głodnym nawet jeżeli porcje byłyby malutkie... a co do zapachu... nie będę negować, może ktoś faktycznie czuł nieprzyjemny zapach... byłam tam 10 razy specjalnie żeby sprawdzić, czy śmierdzi... byliśmy z mężem w dzień upalny o godzinie 12, byliśmy wieczorem, jak padał deszcz, przed burzą... może faktycznie czuć było coś, ale trzeba było się na prawdę wwąchać... i nie pachniało z ubojni, tylko powiedziałabym że bardziej od tych stawików, które znajdują się po lewej strony dworku... Prawda jest taka, że każdy ma prawo zrobić sobie wesele gdzie chce, chce żeby było idealne pod każdym względem... więc co za problem jest podjechać w sobotę wieczorem gdy odbywa tam się jakieś wesele i popytać po prostu młodych i ich gości... nie wiecie co zrobić, sprawdźcie sami... A zresztą dziwne jest, że taki kiepski ten lokal, a na rok 2011 i 2012 nie ma już miejsc...

Gość szageszfer
tak tak nie ma miejsc a potem nagle się znajdują, znane to chwyty marketingowe ;) idę o zakład, że są wolne miejsca 2011 a w 2012 to już w ogóle, lokali się namnożyło jak grzybów po deszczu, za parę lat pedą po kolei padać, te słabsze.

Gość plast
Juniaaaaaaa mam prośbę odezwij się do mnie na gg 3265873 , tam sprawniej wymienimy poglądy; niestety forum ma to do siebie że nikt nie jest w stanie skonfrontować wpisów z rzeczywistością, a widzę że masz dużo informacji z pierwszej ręki. pozdrawiam Mateusz

Gość Agaaa8889
Zanim pojechałam do tego dworku, zdążyłam się naczytać mnóstwo negatywnych opinii o nim. Trochę się tym zmartwiłam, ale uznałam, że większość z nich to złośliwość ludzi lub konkurenci. Pojechałam tam i odrazu byłam zachwycona. Mam datę ustaloną na lipiec 2012. Byłam przy tym dworku mnóstwo razy i nigdy nie zdarzyło mi się poczuć smrodu jakiegokolwiek! Byłam tam w lecie i w jesieni, rano oraz wieczór w tygodniu a także na weselu i nic. Kapela, która będzie u nas, grała w tym dworku 5 razy i byli za każdym razem zachwyceni, ani jednego złego komentarza. 3 znajome orgazniowały tam przyjęcia i nie było mowy o żadnym smrodzie a jedzenie było wyśmienite a porcje były duże. Każdy był pełny. Na stołach zawsze jest jakaś sałatka, ciasta, owoce, jest zimna płyta. Ogólnie bardzo dużo pysznych potraw. Znajoma rodziny mieszka tuż obok dworku- powiedziała, że zdarza sie, że śmierdzi ale to dosłownie kilka razy w ciągu lata przy wielkich upałach. Natomiast mój kolega jest znajomym właściciela dworku, i sam wie, że tam nic nie czuć szczególnie podczas imprez. Chyba to jest logiczne, że skoro to jest jeden właściciel to nie chciałby odstraszyć klientów ubojnią tylko postara się by było dobrze prawda??

Gość Juniaaaaaaaaaaaaaaaa
No właśnie, ja też byłam tyle razy tam i nie czułam nic co mogłoby świadczyć o tym, że będzie tam śmierdzieć w dniu wesela... Byłam do tego stopnia przerażona komentarzami, że kiedyś przez przypadek u koleżanki w znajomych na NK zobaczyłam profilowe zdjęcie chłopaka zrobione w dworku... i postanowiłam do niego napisać... odpisał, że byli z małżonką zachwyceni organizacją oraz weselem i gdyby mieli jeszcze raz wybierać miejsce na swoje wesele, nic by nie zmienili... cała ta moja rozmowa z tym chłopakiem miała miejsce pod koniec września br. okazało się również, że w październiku też wybierali się na wesele do znajomego do dworku... obiecał, że napisze wrażenia... i napisał, potwierdził swoje zadowolenie... oraz powiedział, że obsługa była lepiej zorganizowana niż wcześniej, gdyż zatrudnili więcej osób... o jedzeniu (bez stołu wiejskiego) powiedział, że było w sam raz... Dzielę się z Wami moimi informacjami... nic więcej... kto chce niech mi wierzy, kto nie, trudno... nie będę nikogo przekonywać... sama mam zamiar jeszcze w sezonie letnim 2011 podjechać w pewną sobotę pod dworek i po prostu pogadać z osobami, które będą wtedy na weselu... apeluję do wszystkich... nie słuchajcie ani złych ani dobrych opinii... sprawdzcie to po prostu sami... Ja na pewno sprawdzę... Junia

Gość marta0101
W lipcu tego roku odbyło się w dworku moje wesele, na dworze upał ok 30 stopni, duchota niesamowita, żar lał się z nieba ale o żadnym brzydkim zapachu nie było mowy. Ani ja, ani nikt z gości którzy się tam bawili nie czuł żadnego smrodu z ubojni. W nocy i na następny dzień też zero opisywanych zapachów. Gdybym miała wybierać jeszcze raz bez wahania nie zmieniłabym wyboru, bo w okolicy nie ma lepszego miejsca.

Gość Juniaaaaaaaaaaaaa
Witam!!! Chciałam prosić jakąś parę młodą, która w 2011 roku będzie miała wesele we Dworku o kontakt... nie chcę podawać tutaj numeru telefonu, więc podaję moje gg: 7331903... jeżeli ktoś będzie mógł, bardzo proszę o kontakt ze mną :) Junia

Gość 09zuza86
Witam czy jest może jakaś Para Młoda która chciałaby odstąpić termin w 2012 (chodzi mi o sobotę) ? proszę o kontakt m_09@go2.pl

Gość a.a.a
Witam może jest jakaś para która chciałaby się zamienić terminem wesela jeśli ma w sierpniu bądź w lipcu w 2012 na 15 września 2012 (sobota) ? To proszę o kontakt gg: 6935726.

Gość Studio Asus
Jestem z branży - foto i video weselne a przy okazji mieszkam po sąsiedzku z tym domem weselnym. Opinie o smrodzie biorą się zapewne sprzed lat kiedy to nie tylko w okolicach rzeczonego dworku śmierdziało jak wiatr zawiał od złej strony ale i na całą wieś. Od dłuższego czasu ja problemu smrodu z tytułu sąsiedztwa z tą ubojnią nie czuje zaś sam Dworek Przy Lesie uważam za świetne miejsce na wesele. Zajętość kalendarza na 2011 i 2012 oraz to, że ja mam tam czasem zlecenia na wesela w piątek albo w poniedziałek np. 2 maja świadczą o ogromnej popularności tego miejsca. Przy okazji nieskromnie zaoferuje swoje usługi: www.videofotoweselne.pl Jak będziecie w dworku to do mnie tylko rzut beretem ;)

Gość już pisałam na temat Dworku
i z ciekawością wracam na forum bo opinie sa przeróżne, oczywiście zgadzam się tylko z pozytywnymi i każdy jeden gosć na moim weselu się ze mną zgodzi ze nie ma lepszego miejsca! wiadomo że na takim forum beda sie wypowiadac osoby które chce zrobić antyreklame jak równiez tacy którzy chca zrobić reklame, forum jest anonimowe i mozna powypisywać rózne głupoty a osoby które maja dać koło 200zł za osobe i zależy na dobrym miejscu na wesele maja problem komu wierzyć, więc co za problem przejechać sie tam jak jest: a.upalnie b.wietrznie c.deszczowo, śnieznie i jak tak jeszcze komu pasuje, i samemu się przekonać??? nikt nikogo nie wyprosi jak sie podjedzie i pospaceruje wokół dworku. To jest chyba jedyne wyjście na rozwianie wątpliwości...

Gość kayka & kuba
Jeżeli chcecie mieć niezapomniane wrażenia w tym tak ważnym i uroczystym, jedynym dniu w życiu proponuję tylko i wyłącznie DWOREK PRZY LESIE! Dla Nas Dzień 20 maja 2011r. będzie dniem WSPANIAŁYM, JEDYNYM W SWOIM RODZAJU, a to wszystko DZIĘKI atmosferze jaka panowała w DWORKU podczas przygotowań do wesela i w samym dniu wesela :) Pan Rafał Zborowski - Manager Dworka wraz z całą ekipą wykazał się ogromnym zaangażowaniem, profesjonalizmem i cierpliwością. Atmosfera całego Zespołu udzielała się również nam - Parze Młodej. Oj - dużo by opowiadać. Po prostu WSZYSTKO było REWELACYJNE!!! Spróbuję to określić w jednym zdaniu ponownie wyrażając wdzięczność: DZIĘKUJEMY ZA NIEZAPOMNIANE PRZEŻYCIA W GUSTOWNIE SKROJONEJ FORMIE. MAM NADZIEJĘ, ŻE TAKI WYMIAR I SMAK PISANY JEST NASZEJ WSPÓLNEJ DRODZE.

Gość kayka i kuba
Nie czekajcie! Klik i dzwońcie! http://www.dworekprzylesie.pl/kontakt.php Ps. INFO do nieuczciwej konkurencji: Darujcie sobie negatywne opinie. Ludzie nie są głupi. Wystarczy tylko, że zadzwonią, a pierwsze wrażenia z rozmowy pozostaną na zawsze w ich sercach. kaja i kuba / data Ślubu : 20 maj 2011r. :)

Gość a taka tam :)
Witam wszystkich obawiających się organizowania swojego wesela w Dworku. Powiem krótko, wierzcie mi że nie będziecie niczego żałować wszystko na szósteczke.Mieliśmy wesele we wrześniu, nawet przez sekunde nie pomyślałam że coś może być nie tak, zaufajcie personelowi świetnie się sprawdził. Nic więcej nie będę pisać po prostu musicie sami się przekonać:) Miejsce jest fantastyczne brzydko mówiąc jak na razie Dworek bije wszystkie inne lokale w okolicach Olkusza na łeb na szyję:)Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Gość narzeczony
mam pytanie bo bede robic wesele w dworku w 2012r czy jeden z managrów jest synem właściciela ubojni?

Gość Magda_11
Czy ma ktoś do odstąpienia termin w dworku przy lesie na rok 2012?

Gość AporB
Hej! Jesli ktos bedzie chcial odsprzedac termin w Dworku na 2013 prosze o info - gg 2780933.

Gość gonia511
witam jeżeli ktoś będzie chętny odstąpić bądź odsprzedać termin na maj, czerwiec, lipiec lub sierpień 2013 byłabym wdzięczna za kontakt moj nr gg 1580598

Gość perełka_88
Witajcie, ja także mam pytanie co do Dworku przy Lesie ;) Czy dalej wesela są tam robione od 100 osób, jak ktoś wcześniej pisał? I czy aktualna jest ich strona z terminami na 2013rok? Jeśli te terminy rzeczywiście są już tak gęsto zaklepane, to w razie chęci odstąpienia sali/odkupienia jej na MAJ lub WRZESIEŃ 2013 proszę o kontakt na gg: 5659895. i czekam na odp. ;)

Gość Eewsik
W "pod Skała" kiedys byłam!fajnie nawet..

Gość dorociczka
niestety o terminy u nich ciężko,cały 2013 jest zajęty,mają fajną ofertę,wszystkie pokoje noclegowe gratis,na drugi dzień może byc to co zostało z pioerwszego,tylko się dopłaca 300 zł,szkoda że nie ma tam miejsc na 2013

Gość Juniaaaaaa
Dorociszka, mylisz się... za pokoje płaci się 50 zł/os ze śniadaniem... w przypadku ulokowania większej liczby gości niż 2 (łóżka są podwójne) cena za wynajem jednego pokoju się zmniejsza... nie ma możliwości, aby drugiego dnia wystawili jedzenie z pierwszego.... na chłopski rozum... zaraz mieli by sanepid na karku... zresztą ja nie podałabym gościom jedzenia z dnia wczorajszego... wszystko co zostanie z wesela ładnie pakują i zabiera się to do domu... za poprawiny płaci się 60% menu weselnego i WSZYSTKO jest świeże... nie podają nic z pierwszego dnia... a wiem to, bo będę mieć już niedługo wesele w Dworku... lepszego miejsca nie mogłam sobie wymarzyć :D

Gość perełka_88
"dorociczka niestety o terminy u nich ciężko,cały 2013 jest zajęty,mają fajną ofertę,wszystkie pokoje noclegowe gratis,na drugi dzień może byc to co zostało z pioerwszego,tylko się dopłaca 300 zł,szkoda że nie ma tam miejsc na 2013" Naprawdę nie ma NIC na 2013? Czyli kalendarz na stronie jest nieaktualny? Czy chodzi Ci o to, że nie ma miejsc w miesiącach, które wymieniałam, czyli w maju i we wrześniu?

Gość dorociczka
dzwoniłam do nich i pytałąm o terminy na lipiec lub sierpień 2013 to wszystkie soboty mają zajęte.Ja szukam sali na minimum120 osób i mi powiedzieli ze w takiej ilości gości to pokoje noclegowe są gratis, i mi proponowali inne miesiące albo 2014.Powiedzieli też że mogą podać jedzenie z poprzedniego dnia na takie późne śniadanie ale jakbym chciała poprawiny to płacę za poprawiny

Gość jamysleze
przeczytalam "worek przy lesie" i myslalam, ze to temat o jakis zwlokach bedzie:P

Gość 111Asia
Mam pytanie do osób, które już miały wesele w dworku. Jak wygląda kwestia wydawania jedzenia z wesela na drugi dzień? Co w ogóle jest rozdawane do domu? czy jest tego dużo? kiedy się to odbiera?

Witam . Jeśli ktoś chciałby odstąpić termin w jakąś sobote w roku 2013 to bardzo proszę pisac tel. 505836161 lub gg 8275967 . Pozdrawiam