Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe paseczki....

Wesele bardziej jak przyjecie

Polecane posty

Czy robil z Was ktos wesele ale np tylko do 2 czy 3 rano? zastanawiam sie nad czyms takim. cos pomiedzy weselem a obiadem weselnym. chce zaprosic ok 70 osob, ale nie chce zabaw weselnych i wole DJ. mam problem bo typowe polskie wesele nie jest w moim klimacie ale takiego skromnego przyjecia tez bym nie chciala. sama juz nie wiem jak to rozwiazac.

Gość idela jda
Nie za bardzo cie rozumiem, bedzie dj, bedzie jedzenie czyli bedzie wesele a do ktorej to i tak goscie zawsze decyduja jak sie dobrze bawia to i nawet do 7 rano sama bylam na takim weselu

Gość kolorowe paseczki.....
nie wiem czy mam zaznaczyc gosciom ze impreza konczy sie o 2 np czy lepiej nie. nie cjce orkeistry, nie chce zabaw weselnych, nie chce poprawin. wiec to nie jest takie typowe wesele. o to mi chodzi:)

Ja też nie będę miała oczepin, poprawin, żadnych zabaw. Muzyka: albo DJ-ej albo płyty. Możesz powiedzieć, że zabawa trwa do 1-2, bo do tej godziny został wynajęty dj-ej. Po tej godzinie po prostu dj-ej przestaje grać, a goście się rozchodzą. My raczej góra do północy, bo też planuję przyjęcie zamiast wesela.

Gość pepea
Ja ostatnio bylam na takim weselnym przyjeciu, obiad,dj,bez poprawin( na nastepny dzien bylo ognisko u rodzicow mlodych) zabawa byla do 2, osob ok50-60, oczepiny byly( ja akurat ich nie lubie wiec z facetem wyszlismy na powietrze) O takie cos ci chodzi?

Gość idela jda
Wydaje mi sie ze masz do tego prawo, ale jak to odbiora goscie hmm? nie wiem nie chcesz wogole oczepin? a dlaczego jesli moge spytac, u mnie tez bedzie 70 osob i tez dj, ale on normalnie spelnia tez role wodzireja

Gość ja mialam swoje wesele
w niewielkiej restauracji na 50 osób z DJ -em. Tradycją tam jest , ze zabawy wszelkiego rodzaju trwaja tylko i wylacznei do godz. 2 w nocy. Na poczatku tez sie obawialm reakcji gosci, co powiedza ze tak wczesnie trzeba się zwijac , ale potem słyszałam same słowa pochwaly, bo wiekszosc gosci stwierdzila , ze ta pora jest najlepszą porą aby zakonczyc impreze. Kazdy rozszedl sie w weselenym nastroju. Wiekszosc sie wyspala porzadnie, Czesc raczej tych mlodszych gosci , mieli jeszcze ochote się pobawic to załapali sie na jakąs potancówke w klubie. No ale to byl juz ich wybór. Mimo wszystko bylo wszystko ok i nikt do nikogo nie mial zadnych pretensji ani złych uwag :)

Ja też nie będę miała oczepin, poprawin, żadnych zabaw. Muzyka: albo DJ-ej albo płyty. Możesz powiedzieć, że zabawa trwa do 1-2, bo do tej godziny został wynajęty dj-ej. Po tej godzinie po prostu dj-ej przestaje grać, a goście się rozchodzą. My raczej góra do północy, bo też planuję przyjęcie zamiast wesela.

z dj (z zespolem tez) mozesz wszytko obgadac i robia tak jak Wy bedziecie chcieli - czyli bez zabaw. ale dla nich to normalny dzien pracy wiec raczej ze stawek nie zejda. wesela sa do godziny, do ktorej sa goscie - no chyba, ze zaznaczysz, ze to bedzie tylko 2

Gość ja mialam swoje wesele
tez nie mialam poprawin na 2 dzien spotkalismy sie z goscmi u moich rodziców i u rodziców PM ;) Oczepiny byly, ale szybko i tradycyjnie aby tradycji stalo sie zadosc :P ( trwały moze z 10 minut ) ;)

na odczepiny chyba sie zdecyduje ale te wszystkie inne zabawy odpadaja. wolalabym gosci uprzedzic ze impreza do 2 bo wtedy tez mniej jedzenia potrzebuje i tym samym to mniejszy koszt dla mnie. i dj tez przewaznie bierze od godz a nie od imprezy. mam nadzieje ze nikt mi fochow i glupich uwag nie bedzie mowil.

oczepiny oczywiscie:)

Sama miałam niewiele ponad 50 osób, dj, oczepin właściwie nie było- o północy podziękowania dla rodziców, tort i rzucanie bukietem i krawatem. Poprawiny były jeszcze mniejsze, w gronie gości z mojej strony (rodzina męża skorzystała z pobytu w Krk i wyszła na miasto, część się kurowała) i kilku znajomych. I takie wesele bardzo mi się podobało- i tak czułam się trochę nieswojo, na ogromnej sali z setką gości czułabym się... nie wiem, może zagubiona. Już nie mówiąc o tym że takiego kontaktu pomiędzy gośćmi by nie było. I nie miałabym tej sali którą chciałam... Wesele skończyło się koło czwartej bodajże, może wcześniej- wtedy wyszliśmy z ostatnimi gośćmi. Nie wiem jak można załatwić kwestię godzin, ale jeżeli to ma być mała impreza, może znajdzie się mniej osób które do szóstej rano będą się bawić? Można skończyć o 2. czy 3. ale czy to aż taka różnica?

...do autorki postu:) Ja na miejscu wodzireja dj-a lub kapeli/orkiestry/ zapowiedziała bym,ze żadnych zabaw nie będzie,a koniec wesela jest o godz.2.00.Taką informację winni otrzymać goście.Myślę,że zrozumieją,nie"psiocząc" na dj-a,lub kapelę,że nic nie potrafią,że są "do kitu" :) Szczerość jest doceniana:)

o tym to juz chce poinformowac przed impreza i uprzedze ze to nie bedzie tradycyjne wesele. ale tak czy siak zawsze znajdzie sie jakis niezadowolony nawet jakby sie podalo danie na zlotym talerzu. ale mam to gdzies:) a ciotki i wujkow zapraszam bardziej dla rodzicow niz dla siebie bo na codzien i tak z nikim kontaktow nie utrzymuje z rodziny (tylko rodzice i rodzenstwo).

Gość alejapelna lez
A co powiecie na to zeby urzadzic tylko przyjecie dla 30 osob i to dla najblizszych mimo ze ma sie bardzo liczna rodzine i prawdopodobnie czesc sie obrazi na amen?