Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość folkowa mauśśka

Mieszkanie kawalerka z malym dzieckiem?

Polecane posty

dobijaja mnie teksty o tym po co robilas dziecko jak nie masz duzego mieszkania, a nie myslicie o tym ze neiktorzy nigdy nie dorobia sie duzego mieszkania, ze sa rozne sytuacje zyciowe? ze nei mozna wziac kredytu, ze po prostu kogos moze byc nie stac na utrzymanie duzego mieszkania itd... to taki czlowiek ma juz nei meic dzieci? wazne by dziecko mialo dach nad glowa i jedzenie zapewnione a warunki niektorzy maja lepsze a niektorzy gorsze :/ mnostwo ludzi zyje w kawalerkach z dziecmi, moj brat mieszkal z dwojka na 36m przez 10 lat i dal rade :) ja sie wyprowadzilam z kawalerki w ciazy ale do wynajmowanego za ktory place duzo kasy, niestety kredytu mi nikt nie da z moimi zarobkami :/

Gość moim zdaniem dziecko nie potrz
-buje ani dużego mieszkania, ani drogiego wózka, ani markowych ciuchów :P.... to są udogodnienia i przyjemności DLA RODZICÓW!... dziecko potrzebuje miłości, bliskości, czasu.... ...wiadomo jakieś zaplecze- minimum na życie trzeba mieć, ale bez przesadyzmu, żeby od razu wielkie mieszkanie i miliony na koncie :P a osobiści znam więcej nieszczęśliwych ludzi, którzy wychowali się w dobrobycie niż tych którzy wychowali się w biedzie...

Gość Laila L
My też mamy kawalerkę i co z tego? Żyję się dobrze - ja nie narzekam. Mamy tylko 28m2, syn ma swój kącik, my swój i jest w porządku. Mieszkamy tak już 3 lata. Właśnie rozglądamy się za mieszkaniami z przetargów. Przez te 3 lata uzbieraliśmy trochę kasy i możemy sobie pozwolić na coś lepszego. Nigdy świadomie nie wpakowałabym się w kredyt mieszkaniowy. Wolałam się trochę pogniezdzic niz splacac raty po 800zł jak nie wiecej :o

Gość ja mieszkam z mezem
ale on glownie na wyjazdach, z dzieckiem 6 miesiecy i psem ( golden z mniejszych zle czesciej u rodzicow niz u nas) 38 m, dwa pokoje przechodnie, w jednym spimy z mala w drugim sie siedzi,kwestia przyzwyczajenia, wynajmujemy wiec wole mniejsze i mniejsza kasa. :) jest oki:) wole tak niz z rodzicami a moi znajomi siedza u rodzicow w jednym pokoju z dzieckiem,duzo takich par znam wiec...:) a tu po nagu pochodzic moge:P niech poszuka mieszkania z 2 pokojami niz z jednym duzym:)

Gość do beddd
ograniczony jestes:) nie kazdy chce brac kredyt..wole wynajmowac i zbierac na chate niz meczyc sie 30 lat..i jest mi dobrze:) a tobie pewnie nawet w tej twojej "willi" chujowo bo kto by chcial byc z takim ograniczonym padalcem:D:D:D

Gość powiemosobiscietak
ja mam 48 m@ i jedno dziecko i dla mnie jest bardzo ciasno:)w przyszlym roku albo sie budujemy albo zamieniamy na większe bo tragedia

Gość malinka 22
Jej faktycznie kawalerka kawalerce nierowna jak tu slyszę o mieszkaniach 28m2 to naprawde sa one male ,ja równiez mieszkam w kawalerce ale ma ona 49m2 ,jest to nowe budownictwo na nowym osiedlu i wszedzie sa tu tak duze mieszkania ,myslalam ze po porodzie bede miala problem z miejscem (urodze za 6 mc) ale widze ze ludzie maja mniejszy metraz i jako daja rade ,pewnie ze dwa pokoje to zawsze wiekszy komfort ale w zyciu nie zamienilabym sie na wynajmowane dwa trzy czy nawet cztery pokoje mam kawalerke ciasna ale własna :) glowa do gory jezeli macie te kawalerki na wlasnosc to w zyciu nie zamieniajcie sie na wynajmowanie mieszkania :)

Gość denka
My mieszkamy w wielkim mieszkaniu komunalnym w starej kamienicy (80m2). 1 cześć zajmują teściowie, a drugą my z 1 dzieckiem 2 lata. Na nas przypada połowa kuchni oraz pokój 25m2. Zamierzamy podzielić ten pokój ścianką regipsową na 2 mniejsze (ok 15m i 10m). Koszt takiej ściany wraz z ociepleniem/wyciszeniem i drzwiami to ok 1500-200zł. dzięki temu dziecko będzie mogło zasnąć o 20 bo teraz nie może przy wszelkich hałasach, szmerach, tv, krokach, skrzypieniu drzwi itp. Niemowle mozna nauczyc spac nawet w hałasie, ale im starszy człowiek, tym więcej potrzebuje ciszy. Nie mowiac juz o kochaniu rzadko po ciemku i pod koldra i cicho.

mieszkalam 4 lata w kawalerce z mezem i synkiem 31m 2 kawalerka posiadala wneke w pokoju wykozystalismy ja na kacik dla dziecka lozko sie zmiescilo zakupilismy dywanik w autka obrazek z bochaterami kubusia puchatka i dwa pudelka disneya do zabawekmial wlasny azyl.A nadmiar mebli wyfrunol za drzwi!zrobilo sie wiecej miejsca:)