Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka cytrusowa

pytanko do pań co miały cc

Polecane posty

Gość limonka cytrusowa

decydowałyście czy chcecie narkoze czy w znieczulenie w kręgosłup?

Gość limonka cytrusowa
na jakiej podstawie?od czego zależy gdzie dostanę?

Gość decyzja o rodzaju znieczulenia
należała do mnie. Przyszła pani anestazjolog i pytała jaki rodzaj znieczulenia wybieram. Zdecydowałam się na te miejscowe, tzn w kręgosłup. Nic nie czujesz, a jestes cały czas świadoma, poza tym leki nie dostają się przez łożysko do dzidziusia, no i najważniejsze słyszysz pierwszy krzyk maleństwa i możesz je ucałowac. Wszystko razem z szyciem trwało jakieś 20minut. Minus przez dobę miałam zakaz podnoszenia głowy i nieziemskie pragnianie, a pic nie można, innych skutków ubocznych nie doświadczyłam. Wstałam tylko jak mi pozwolili, czyli po odleżeniu tych 24h i czułam się świetnie. Rodziłam w Łodzi.

decydowal lekarz i mialam znieczulenie w kregosłup ale u mnie po 12h juz mozna bylo wstac,pic rowniez bardzo mi sie chcialo i przez pierwsze 4godziny to tylko co jakis czas po pol szklanki a potem to juz normlanie moglam pic a jesc to dopiero w drugiej dobie

U mnie decydował lekarz - dostałam w kręgosłup. Pić mi troche pozwolili, ale nie dużo. W sumie pragnienie miałam takie sobie, bo mnie nawadniali i tylko moczyłam usta. Jedzenie to była dla mnie męka. Jadłam pizze w niedzielę koło 18, potem miałam ochotę coś przękośić koło pół nocy, ale odeszły mi wody. Z wrażenia nie jadłam. Urodziłam dopiero o 19 w poniedziałek, na sali porodowej nie jadłam, bo jakoś mi nie w głowie było jedzenie. Pozwolili mi na szczęście jeść dopiero w wtorek, na kolację (o 17) dostałam zupę mleczną;-) To i tak dobrze, bo najpier mówili, że dopiero w środę rano;-)

Wstałam po 12h. Skutków ubocznych w stylu zawroty głowy nie miałam, ale byłam padnieta;-)

Gość mati2
mi odeszły wody w 37 tyg. a że mialam wskazanie na cesarke to pojechaiśmy na porodówkę i wszystko szybko sie potoczyło...ja nie mialam wyboru, lekarz dął znieczulenie w kręgosłup...potem to oczekiwanie kiedy dziecko wyciągną, ten krzyk aż wywołuje łzy...tego sie nie zapomina, potem całą noc nie spałam, patrzyłam jak kropłówka schodzi...ja wstałam po 16 h początek fajny, ale potem sie zaczął straszny ból rany zwłaszcza przy karmieniu i schylaniu sie podczas przewijania...ale wszystko da sie przeżyc...teraz synek ma 2,5 roku a ja jestem w 11 tc...pozdrawiam

Gość a mamy jakis wybor
ja nie zdazylam miec wyboru. Przyjechalam z duzym rozwarciem i wlasciwie po chwili zadecydowano o cesarce. BYlam pod pelna narkoza.

W moim szpitalu standartowo daja znieczulenie w plecy. Narkoze ogolna dostaje sie, jak sa nagle kaplikacje i trzeba szybko dzialac.

Gość sikam do wanny
ja tam mialam znieczulenie w mozg, dlatego jestem teraz taki madry :classic_cool: