Venus00 0 Napisano Październik 16, 2009 mam pyt bire antybiotyk aumentin i dzisiaj wzielam piersza tabletke po 7 dniowej przerwie, antybiotyk koncze jutro. czy po tygodniu brania tabletek juz bez antybiotyku bede zabezpieczona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus00 0 Napisano Październik 16, 2009 no to bede brac tabletki po antybiotyku jeszcze 7 dni i dopiero bede sie kochac w takim razie, albo z prezerwatywa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak ze nie raz brala Napisano Październik 16, 2009 agumentin z tabsami i bylo ok z tego co wiem to one nie obnizaja dzialania tabsow. Ale jak sie boisz to uzywaj gumek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus00 0 Napisano Październik 17, 2009 jedni mowia ze ok jedni nie nie wiadomo co robic:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Październik 17, 2009 augmentin oslabia! przeczytaj sobie w ulotce pigulek o amoksycylinie. to jest w dziale 'tabletka a inne leki' . bo w Wugmentinie jest wlasnie amoksycylina. ja tez to keidys mialam i ginekolog powiedzial ze oslabia, kazal gumki uzywac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus00 0 Napisano Październik 17, 2009 a przez ile gumki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Październik 18, 2009 przez czas stosoeania antybiotyki i 2 tygodnie po Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Październik 18, 2009 przez czas stosowania antybiotyku i jeszcze 2 tygodznie po. tak mi lekarz ppowiedział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krokodylica123 0 Napisano Październik 18, 2009 Venus- dla mnie lekarz kazał dodatkowo zabezpieczać sie przez dwa tygodnie od wzięcia ostatniej dawki antybiotyku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość d.a.b Napisano Marzec 9, 2011 na ulotce antybiotyku, nie ma ani słowa a tabletkach anty, więc jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość .inka. Napisano Marzec 10, 2011 może informacja jest na tabsach, że ich działanie mogą osłabiać określone leki? najlepiej dopytać lekarza, choćby przez telefon. A jeśli nie ma możliwości to stosować prezerwatywy przy antybiotyku i te dwa tygodnie po nim. PRzy antybiotyku warto też brać probiotyki-u mnie sprawdza się provag, żeby nie złapać po chorobie grzybicy pochwy.pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość d.a.b Napisano Marzec 12, 2011 myślicie, że jest duża szansa na zajście w ciąże przy braniu augmentin-u? od razu jak się dowiedziałam, że osłabia działanie to go odstawiłam ( wiem, wiem, źle!) na ulotce cilestu jest napisane, że ampicylina może wchodzić w interakcje z cilestem... ja sobie tłumaczę, że MOŻE a nie, że koniecznie musi. substancje, które z pewnością osłabiają działanie są rówież podane i nie ma tam ampicyliny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach