Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykonceptka

sa tutaj mamusie ktore wpadly na tabsach ?

Polecane posty

Gość antykonceptka

powiedzcie mi jakie miałyscie objawy na poczatku gdy zaszlyscie a nie wiedzialyscie ze jestescie w ciazy ? bo ja sie boje ze wlasnie ejstem takim przypadkiem...

Dokładnie to mi się przytrafiło i mam teraz prawie 11 letniego synka:) Objawy były takie, jak w poprzedniej ciąży: bolesność piersi, pobolewania w dole brzucha, wściekłość ogólna bez powodu na wszystko, wrażliwość na zapachy i senność, senność, senność niemożliwa do opanowania. Cały czas myślałam "NIEMOŻLIWE!!!!!" . A jednak. Możliwe! Powinnam grać w Totka! Poszłam do lekarza na wszelki wypadek i się dowiedziałam.

Gość antykonceptka
ojeju to witam chyba w klubie :) mi jest tak okrutnie nie dobrze, a o glowie nie wspomnę ;/ nogi jak z waty, dretwienie nogi, myślałam, ze to skutki uboczne ale chyba za długo je odczuwam...za pare dni wizyta i sie dowiem:) gratuluje pociechy:*

Gość ja też ja też
ja łykałam mercilon a moja córka za kilka miesiecy skończy 9 lat:)Ja nie mogłam uwierzyć a mąż był wniebowzięty:)ja ten mercilon łykałam do 6 tyg. ciaży zanim zorientowałam się,że coś jest nie tak.Pędem do ginekologa i bach-szósty tydzień ciaży:)teraz mam mirenę i mam nadzieję,że nie jestem aż tak płodna aby minąć zabezpieczenie p[od postacią hormonów i drucika:)Ponoć mam 99,95 szans na to,że dziecka juz nie będę miała ,ale zawsze 0,01% szans zostaje:)Nie panikuję

Gość ja tez ja też
chochlik się wdarł-99,99% -tak na ulotce napisano

No właśnie:) Nie trzeba panikować, tylko się cieszyć, jeśli się okaże, że mimo tabletem jesteś w ciąży. To naprawdę w jakiś sposób wyróżnienie:) Też ok. 6-7 tygodni brałam tabletki i tyle to mniej więcej trwało, zanim zaczęło do mnie docierać, że coś na pewno jest nie tak... no i było:) Mój ginekolog powiedział, że praktykuje przeszło 30 lat i jestem 4 przypadkiem w jego karierze.... czyli ... rzadko, bo rzadko, ale się zdarza! :)

Gość antykonceptka
kochana ja mam 20 lat i boje sie, bo kocham swego faceta, ale nie wiem jak zareaguje na haslo Kochanie jestem w ciazy mimo, ze bralam piogulki....a to w dodatku moje pierwsze opakowanie tylko, ze na skutki uboczne to to mi juz nie wyglada;/ jak bede w ciazy to sie uciesze na maxa, bo stac nas na dziecko :) ale boje sie reakcji rodzicow :D a jak u was było z tym plamieniem ? bo ja np miałam brazowe na poczatku potem nic a teraz mam lekko rozowe i to wlasnie lekko rozowe daje mi do myslenia plus glowa ktora mi wiruje i slabo mi hihi :) pozdrawiam

do ja też ja też:)>>> Po urodzeniu synka, jak tylko można już było - założyłam Mirenę. Trzy miesiące myślałam, że zwariuję: wahania nastroju, płacz bez powodu, huśtawka emocjonalna itp... pewnego dnia obudziłam się w skowronkach - wszystko przeszło! Pomyślałam sobie, że NARESZCIE mam z głowy! Tego samego dnia, kiedy poszłam do toalety, coś mnie zaczęło nieprzyjemnie uwierać tu i ówdzie. Nie mylicie się! Mirena została mi w ręku. W RĘKU! Zadzwoniłam do firmy i powiedziałam im o tym ( w ulotce nie było na ten temat słowa!) i usłyszałam: "PROSZĘ PANI! TO SIĘ NIE MOGŁO ZDARZYĆ! MIRENA SIĘ SAMA NIE WYDALA" A jednak się wydaliła!!!!! Podobno teraz piszą o takiej możliwości. CUD, że nie znalazłam się od razu w trzeciej ciąży. Jakoś mi się upiekło, ale chyba naprawdę powinnam grać w Totka!

Gość antykonceptka
hrabino jestes bardzo wyjatkowa :) a teraz prosze o rade bo zaczely mnie bolec piersi jak dotkne czy to znaczy ze mam dostac okres z odstawienia czy bardziej do ciazy? bo ja juz po prostu zwariujeje ....i jak z tym plamieniem, bo moze pisze jak jakas nastka, ale pytam was bo macie juz praktyke:) dziekuje

Gość antykonceptka
w pon ide do rodzinnej a pod koniec pazdziernika do gina bo innych terminow nie ma;/ a to cos zlego moze byc? bo one nie sa mocne tylko blado rozowe i nie caly czas w sensie ze elci jak z kranu tylko tak plamie

Muszę lecieć, zajrzę tu potem. Antykonceptka, jeśli jesteś w ciąży i masz 20 lat, to się ciesz! Nie martw się reakcjami rodziców i otoczenia, to TWOJE życie i TWOJE dziecko. Poradzisz sobie na 100%!!!! Ja miałam wtedy prawie 40 lat i może to komiczne, ale też się martwiłam reakcją rodziny, ale z zupełnie innego powodu, niż Ty! Ale NIE LEKCEWAŻ tego plamienia. Koniecznie idź do lekarza!

Gość utorko a czy to Twoje
pierwsze opakowanie? bo jesli tak to... jak najbardziej mozesz byc w ciazy :). zazdroszcze! :)

Antykonceptka >>> Plamienie w ciąży może oznaczać różne rzeczy, ale najczęściej oznacza poronienie zagrażające. Obserwuj się bacznie i jeśli zobaczysz, że krew jest żywoczerowna, pędź na ostry dyżur do szpitala, bo to już jest bardzo niebezpieczne. I tak powinnaś iść jak najszybciej. Skoro masz dobrą sytuację materialną - idź prywatnie, KONIECZNIE! Muszę lecieć, przepraszam Cię bardzo, będę ok. południa. Poczytaj w necie na ten temat.Wpisz chociażby w google "poronienie zagrażające"

Gość antykonceptka
dziekuje hrabino :* bede rowniez po poludniu i napisze co i jak ze mna, dzikeuje za poswiecony czas:*

Gość antykonceptka
Hrabino melduje, ze plamien zadnych nie miałam przez cały dzien, ale dziwnych gazow dostałam... i nie wiem czy brac pigulki dalej czy wywolac niby krwawienie z odstawienia zostaly mi 3 do konca

Gość pierwsze opak nie chroni przed
ciazą-trzeba sie dodatkowo zabezpieczac-dopiero drugie jest lajtowe

Gość antykonceptka
to czemu na ulotce napisali ze jak wezme w dniu okresu to jestem chroniona od pierwszej pigulki ?

Gość ale nie przy pierwszym opak
lekarz Ci nie wytłumaczył? jakie tabletki bierzesz?

Gość bo lekarze dostaja prowizje
za polecenie i wychwalanie lekow bo z ich producentami maja umowy ;) czy zdecydowalavbys sie na tabletki gdybys wiedziala ze masz szanse i to wcale nie taka mala zajsc w ciaze? bo chyba nie ;)

Gość nie jestem sama
ja jadłam rigevidon i syn ma dziś 8 i pół roku, objawami były bardzo dziwne miesiączki, po 2 dni potem plamienie i znów 2 dni i koniec, zrobiłam test i był pozytywny, ale uznałam,że to pomyłka, przecież tabsy jadłam regularnie, ale po wizycie u gina okazało się,że to 13 tydzień ciąży, od tamtego czasu po porodzie jade na wkadkach domacicznych, teraz mam 2-gą tą pięcioletnią i mam spokojną głowę

Gość antykonceptka
super, to pod koniec miecha zrobie test i zobaczymy co i jak